Een spanplafond boven een zwembad plaatsen

Wanneer je liever iets anders wil dan een tegelplafond of een traditioneel plafond boven het zwembad, dan zijn er ook andere opties. Zo kan een spanplafond bijvoorbeeld als prima alternatief voor vochtige ruimtes dienen. Wel is het van belang dat aan alle belangrijke kenmerken wordt voldaan.

Meer informatie over Spanplafonds: prijzen per m2 en mogelijkheden

Wanneer je dit gaat doen, is het wel goed om voor een plafond van bepaalde kwaliteit te kiezen. Zo is het belangrijk dat vocht en damp niet door de materialen kunnen dringen. Daarnaast moet het condensbesteding zijn en moeten vocht, schimmel en chloor het materiaal niet kunnen aantasten. Dit betekent dus wel dat je goed moet weten waar het om gaat. Wanneer je juist kiest, is het materiaal zeer geschikt voor gebruik boven privézwembaden. Dit geldt ook voor het publieke zwembad of de fitnessclub.

Je creativiteit optimaal benutten

Er zijn zeer veel uiteenlopende mogelijkheden met dit type plafond. Zo kan je kiezen uit veel verschillende kleuren. Daarnaast kan je kiezen voor mat, satijn of juist een blinkende variant. Ook zijn er mogelijkheden om de plafonds gebogen of gewelfd te maken. Daarnaast zijn ook driedimensionale vormen mogelijk. Cirkels en golven zijn hier perfecte voorbeelden van. Ook verlichting en ventilatie aanbrengen in een spanplafond is geen enkel probleem te noemen. Dat is dan direct in het plafond weg te werken.

Het gemak in onderhoud

De spanplafonds van de juiste kwaliteit zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Daar is namelijk maar weinig werk voor nodig. Ze hoeven bijvoorbeeld niet geverfd te worden. Ook zijn ze goed bestand tegen brand. Het is gemakkelijk te plaatsen en er zal weinig restafval mee gepaard gaan. Doordat de kosten voor plaatsing en onderhoud laag zijn past het in elk budget. Een ander voordeel is dat je veel ongemakken niet ervaart. Denk aan het barsten, het afbrokkelen of het afschilferen van verf.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden