Hoe kiest u de juiste muurschildering

juiste muurschildering

Een muurschildering kan een kamer volledig transformeren. Wandschilderingen zijn er in een grote verscheidenheid aan ontwerpen, wat betekent dat er genoeg keuzes zijn. Ondanks het feit dat er zoveel mogelijkheden zijn, kan het maken van de juiste keuze een grote opdracht lijken. Hier zijn enkele tips om u te helpen die perfecte muurschildering te vinden voor elke muur.
Lees meer over spanwand

SNUFFELEN EN PROEVEN

Als u op zoek bent naar een soort van inspiratie, vindt u er genoeg online! Ga gewoon op zoek naar afbeeldingen van muurschilderingen om een idee te krijgen van hoe de ontwerpen eruit zien als ze eenmaal gemonteerd zijn. Het is één ding om naar een muurschildering te kijken. Het is een heel ander verhaal als je het ziet in een kamer met meubels. Soms weerspiegelen de kleuren op je computerscherm niet de echte kleuren van de muurschildering. Daarom is het belangrijk om de showroom te bezoeken of om een voorbeeld te vragen voordat u een keuze maakt.

KLEURKEUZE

Net als bij elk ander kunstwerk is het bij de keuze van een muurschildering belangrijk dat de kleuren in het ontwerp ook in andere delen van de ruimte worden gebruikt. Als er bijvoorbeeld een voornamelijk groen kleurenschema is, zorg er dan voor dat er andere groene elementen in de ruimte aanwezig zijn. Als de kamer al vrij kleurrijk is, kunt u kiezen voor een zwart-wit of grijswaarden muurschildering, zodat u geen overweldigende chaos in de kamer creëert.

STIJLKEUZE

Bij de keuze van de stijl, kan het gemakkelijk zijn om te gaan met wat er op dat moment trendy is. Omdat u niet wilt dat uw muurschildering te snel uit de mode raakt, moet u op zoek gaan naar iets dat tijdloos is. Tegelijkertijd moet u een stijl kiezen die uw persoonlijkheid weerspiegelt. Zo krijg je er nooit genoeg van.

KLEINERE KAMERS

Zelfs kleine kamers kunnen worden ingericht met de juiste muurschilderingen. Let op dat u geen donkere kleuren kiest, want dan ziet de kamer er nog kleiner uit. Lichtere kleuren en oversized ontwerpen kunnen helpen om de kamer er ruimer uit te laten zien.

ALLE 4 MUREN OF SLECHTS 1

Muurschilderingen worden vaak gebruikt om accentmuren te creëren, maar sommige ontwerpen kunnen op alle vier de wanden van de ruimte worden gebruikt. Dit is een geweldig idee als u uw kamer een bepaald thema wilt geven. Als je bijvoorbeeld een subtiel ontwerp van wolken en de blauwe lucht hebt, kan dit op alle muren werken. Als het ontwerp meer stedelijk is, kun je beter een enkele muur bedekken. Accentmuren kunnen opvallende ontwerpen met felle kleuren bevatten. Het doel is om de aandacht te trekken zodra men de kamer binnenkomt.

MUURLOCATIE

Als je alle vier de muren bedekt, dan zal dit geen probleem zijn. Als je een accentmuur maakt met een stijlvolle muurschildering, dan staat de locatie centraal. Begin met een paar keer de kamer in te lopen om te bepalen waar je ogen het eerst naartoe gaan. Dit is de muur die je moet versieren. Met andere woorden, de muren die naast de deur staan zijn waarschijnlijk niet de muren waar u zich op moet richten. De muur tegenover de deur is eerder uw beste gok. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat er niet te veel meubilair of rommel langs deze muur. U wilt het zo leeg mogelijk laten zodat de muurschildering echt gewaardeerd kan worden.

THEMA'S

U zult merken dat verschillende muurschilderingen verschillende thema's hebben. Van tropische en oceaangolven tot drukke steden en abstracte ontwerpen - er zijn genoeg verbazingwekkende thema's. Nogmaals, houd rekening met alle bovengenoemde factoren voordat u een specifiek thema kiest.

KWALITEITSMURALS

Zorg ervoor dat u de tijd neemt om te winkelen en op zoek gaat naar muurschilderingen die van de beste kwaliteit zijn. Uiteindelijk is het laatste wat iemand wil is een muurschildering te snel te moeten vervangen. Bovendien, als u niet helemaal zeker bent van uw vermogen om de muurschildering zelf te installeren, moet u vragen over een professionele installatie.

PLEZIER HEBBEN !

Vergeet niet om plezier te hebben! Dit is echt een leuk proces en het kan zelfs zo zijn dat u een heel ander ontwerp kiest dan u in eerste instantie had gedacht. Als u een muurschildering toevoegt aan de kamer van uw kind, waarom betrekt u hen dan niet ook bij het proces? Zij zijn immers degenen die er hun tijd in gaan doorbrengen, dus zij moeten de beslissing nemen over het ontwerp.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden