Reinigen en onderhouden van het stof van uw spanplafond

Een van onze klanten installeert voor het eerst plafonds van stretchstof in zijn huis. Een van hun eerste vragen is in het algemeen: "Hoe maak ik mijn plafond in stretchstof schoon?".

spanplafond reinigen en onderhouden

Goed nieuws is dat spanplafonds zeer eenvoudig te reinigen zijn. Het slechte nieuws is dat niet alles gemakkelijk schoon te maken is. We kunnen er wel in slagen om enkele vingerafdrukken en algemene stof en vuil te verwijderen, maar sommige vlekken kunnen hardnekkiger zijn. Vet, olieachtig vuil kan diep in de textuur van de stof doordringen en het kan extra moeite kosten om het te verwijderen.

Meer informatie over: Spanplafond prijs advies - inspiratie & voor- en nadelen

Een mooi kenmerk van een plafond van stretchstof is dat het als afgewerkt product wordt geïnstalleerd en dat er geen extra verf of andere afwerking nodig is. Dit betekent dat wanneer het plafondzeil eenmaal is geïnstalleerd, het moet worden behandeld als een FINISHED oppervlak. Moderne plafonds zijn vaak voorzien van verlichting, sproeiers, camera's, brandmelders, rookmelders en rookmelders, evenals alle soorten sensorische en audio-/videoapparatuur. Dit betekent dat andere vakmensen vaak die apparatuur moeten installeren en/of onderhouden en die werkzaamheden moeten coördineren met de plafondinstallatie van stretchstof. Helaas zal er af en toe een elektricien of een HVAC-expert zijn die zo enthousiast zou zijn om hun werk gedaan te krijgen, dat ze niet zouden merken hoe ze hun vingerafdrukken over het hele plafond hebben gekregen.

Onze projectmanagers en installateurs nemen de tijd om dit uit te leggen aan onze klanten en andere vakmensen. De beste manier om schade te voorkomen is het vermijden van schade. Dit helpt veel en toch hebben we nog steeds te maken met ons deel van de hardnekkige vlekken op de stof.

Plafondfabrikanten van stretchstof geven ons duidelijke richtlijnen voor het onderhoud van de plafonds. De officiële aanbeveling is eenvoudig: spot clean met een schone doek, zeep en water als dat nodig is. Gevolgd door de voorzichtigheid: gebruik nooit iets schurend om rekbare plafonds schoon te maken, vooral niet als uw plafond een bedrukt ontwerp heeft. Hoewel de inkt duurzaam is en er niet af zal komen bij normale puntschoonmaak, is het belangrijk om de stof niet te schrobben.

Het maakt de garantie niet ongeldig om lichte reinigingsoplossingen te gebruiken om de stof schoon te vegen. Een klant van Brooklyn verwijderde de vlekken van opgedroogde roestige waterringen na een kleine waterlekkage uit het appartement boven met .... trommelrol ... Clorox vlekverwijderaar en microvezeldoek. Die vlekken bevatten roest, zodat de klant experimenteerde met zowel de bleekmiddel- als de niet-bleekmiddelformules en het werkte! Dat gezegd hebbende, kunnen de meest voorkomende vlekken en vlekken in het plafond van uw stretchstof worden verwijderd met een eenvoudige vochtige microvezeldoek.

In het geval van waterlekkages van bovenaf, kunnen PVC plafondmembranen water als een waterballon rekken en vasthouden. Plafonds van stof kunnen ook wat water bevatten, maar ze zullen zich niet uitrekken zoals PVC. Het water zal dus blijven stromen en het laagste punt vinden tot het water dat het lek is gestopt.

In veel gevallen zijn eenvoudige watervlekken schoongemaakt en zijn er geen tekenen van waterschade zichtbaar. In het geval dat er veel vuil en roestig water was, kan het vlekken op het materiaal veroorzaken en zou het materiaal vervangen moeten worden.

Gelukkig zijn rekplafondsystemen uitwisselbare oude materialen die voorzichtig uit de rails getrokken kunnen worden. De baan kan op zijn plaats blijven en hergebruikt worden. Alleen het beschadigde plafondmateriaal moet mogelijk worden vervangen, wat niet langer dan een paar uur in beslag zou nemen en het plafond er weer helemaal nieuw uitziet.

Er is een bijzonder soort stoffen plafond dat met bijzondere zorg moet worden behandeld - dat is doorschijnend. Doorschijnende, rekbare stoffen zijn met LED's verlicht en tonen ALLES. Uiteraard moeten plafonds en wanden met achtergrondverlichting extra schoon zijn, anders verlichten de lampen elke markering en vingerafdruk.

Voor de overgrote meerderheid van de klanten is er zeer weinig onderhoud nodig voor hun plafonds in stretchstof en zelfs als het stoffig of gevlekt wordt, is het reinigen van uw plafond in stretchstof over het algemeen niet meer een probleem dan welk ander soort plafond dan ook. Als u ooit vragen heeft over het onderhoud van uw plafond in rekbare stof, dan staat uw installateur of ons ondersteuningsteam altijd klaar om u een oplossing te bieden.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden