Inspiratie voor een spanplafond in de badkamer

Een spanplafond wordt om diverse redenen gekozen. Het is de snelste manier om een nieuw plafond te plaatsen, waarbij het oude plafond niet gebroken of vervangen hoeft te worden. Dit scheelt een hoop moeite en geld. Tevens zijn er vele mogelijkheden op het gebied kleuren en prints. Maar wist je dat een spanplafond tevens 100% vochtwerend is? Hierdoor wordt een spanplafond een interessante optie voor in de badkamer. Natuurlijk kun je kiezen voor een standaard neutraal spanplafond, maar er zijn vele interessante opties mogelijk op dit gebied. Doe daarom hier inspiratie op voor het spanplafond in je badkamer!

spanplafond in badkamer met aanpalende slaapkamer badkamer spanplafond

Het interieur is één geheel

Vaak denken mensen: neutraal, is dat niet heel saai? Het is echter een perfecte manier om je gehele woning van een universele look te voorzien. Dit kan door spanplafonds te plaatsen in meerdere ruimtes van je woning. Deze zijn eenvoudig en snel te plaatsen zonder rommel. Bovendien zijn spanplafonds eenvoudig te vervangen. Ook in badkamers passen spanplafonds perfect, door de vochtwerende en schimmelwerende eigenschappen van het doek. Hierdoor geef je jouw huis een universele look.

Speel met licht

Lichten kunnen geplaatst worden in spanplafonds. Ook in de badkamer is het mogelijk om bijvoorbeeld spotjes in het spanplafond te plaatsen. Let hierbij wel op dat voor deze lichten gaten in het doek gemaakt moeten worden. Lichten zijn hierdoor vrij permanent en moeilijk weer te vervangen. Extra lampen plaatsen is echter wel een mogelijkheid. Hierbij kan gespeeld worden met kleuren en prints, zodat een unieke combinatie ontstaat. Maar het is tevens mogelijk om lichten boven het spanplafond te plaatsen. Doeken kunnen namelijk licht doorlaten. Dit creëert een sfeervol en uniek effect. Zo kun je jouw badkamer van een hoop atmosfeer voorzien. Ook kunnen lampen aan de zijkant geplaatst worden.

zwart wit spanplafond zijkant verlichting spanplafond

Speel met kleuren en prints

Spanplafonds kunnen voorzien worden van elke kleur die je jezelf maar kunt bedenken. Je kunt zo je badkamer voorzien van een eigen smoel. Maar het is tevens mogelijk om afbeeldingen en prints op het spanplafond te laten drukken. Zo kun je een eigen thema geven aan je badkamer. Een voorbeeld hiervan zijn tropische palmbomen en een blauwe lucht. Zo lijkt het net alsof je naar het strand gaat wanneer je een bad neemt. Maar ook retrostijlen zijn een mogelijkheid op deze manier. Kleurrijke toepassingen zijn dus mogelijk. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een unieke badkamer aan de hand van spanplafonds! Bekijk meer mogelijkheden en inspiratie voor spanplafonds.

landelijke badkamer met spanplafond vlinders op spanwand

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden