Spanwand: Prijzen en info

Er zijn meerdere redenen op te sommen om te kiezen voor een spanwand. Ten eerste is het een snelle en handige manier om een muur te renoveren. Je hoeft niet de oude muur te slopen en te vervangen, maar je plaatst simpelweg een spanwand over de oude muur heen. Je camoufleert als het ware de te vervangen muur. En dat zonder dat te zien is dat er gebruik gemaakt wordt van een spanwand in plaats van een traditionele muur. Geen breekwerk, geen rommel en je hoeft niet meer op te ruimen: dat zijn de voordelen van een spanwand. Al jouw oude muur beschadigd of verouderd is, hoef je deze niet meer opnieuw te plaatsen. Je plaatst gewoon een spanwand. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen en prijzen van een spanwand. Er zijn genoeg argumenten om voor een spanwand te kiezen immers.

Spanwand prijs

Richtprijs per m²*
Spanwand uit PVC€50 - €75
Spanwand uit polyester€60 - €85
Bedrukte spanwand€90 - €100
spanwand prijs

Bekijk hier alle prijzen van spanplafonds.

Wat zijn de voordelen van een spanwand?

spanwand voordelen

Er zijn meerdere manieren om een beschadigde dan wel verouderde muur te vervangen. Je kunt letterlijk de oude muur vervangen of renoveren. Vele taken komen hierbij aan te pas. Als er gaten zijn, dienen deze opgevuld te worden. Als de muur niet geheel egaal meer is, zul je een stukadoor moeten inhuren. Ziet de verf er niet meer goed uit? Dan zul je of zelf of de muur door iemand anders opnieuw laten verven. Dat zijn een hoop klussen, die een hoop tijd en een hoop geld kosten. Maar er is een makkelijkere oplossing. Waarom kies je niet gewoon voor een spanwand?

Een spanwand kan voor de oude muur bevestigd worden middels profielen. Een spanwand is een soort doek dat strak opgespannen kan worden. Hierdoor is niet te zien dat er sprake is van een spanwand. Geen extra werkzaamheden meer om de oude muur te vervangen, binnen no time kun je een spanwand plaatsen. Al binnen één dag kun je beschikken over een geheel nieuwe muur. En deze muur ziet er ook nog eens goed uit. Verwonderlijk is het dus niet dat steeds meer mensen kiezen voor een spanwand als nieuwe muur. Hierbij heb je ook nog eens de keus uit verschillende typen spanwanden.

Isolatie spanwand en vocht

Spanwanden kunnen tevens van extra eigenschappen voorzien worden. Hierbij kan gedacht worden aan kleuren of bedrukkingen, maar ook aan isolatie. Zo kan een spanwand akoestisch isoleren. Dit vermindert de galm binnen een ruimte. Tevens zorgt het er voor dat je minder last hebt van geluiden uit andere ruimtes. Deze laag isolatie breng je tussen de spanwand en de oude muur aan. Tevens is het mogelijk om vochtwerende isolatie te laten plaatsen. Vocht is niet alleen van zichzelf een probleem, maar kan op den duur leiden tot bijvoorbeeld schimmel. Spanwanden kunnen gelukkig beschikken over uitstekende vochtwerende kwaliteiten. Hierdoor zal de spanwand wel iets duurder zijn. Gemiddeld moet je rekenen op een prijs tussen de 90 en 110 euro per vierkante meter.

Kleuren & Voorzieningen

Niet alleen kun je kiezen uit verschillende eigenschappen voor jouw spanwand, maar het is tevens mogelijk om jouw spanwand geheel te personaliseren middels kleuren en bedrukking. Ook is het mogelijk om licht, roosters, luidsprekers en stopcontacten in een spanwand te plaatsen. De keuze is enorm. Hieronder worden een aantal verschillende typen spanwanden voor je op een rijtje gezet.

Bedrukte spanwanden

Een spanwand kan voorzien worden van een afdruk, print of afbeelding. Op deze manier krijgt een spanwand een geheel eigen smoel. Bovendien is het een goede manier om de spanwand bij de rest van het interieur te laten aansluiten. Tevens verhoogt het de sfeer binnen je woning. En mocht je als ondernemer een spanwand laten plaatsen, is het mogelijk om bijvoorbeeld het logo van je bedrijf op de spanwand af te laten drukken. Mogelijkheden genoeg, kortom. Niet alleen vergroot je het gevoel van ruimte binnen een spanwand, maar deze is tevens eenvoudig te vervangen. Wil je een andere afbeelding? Binnen no time is een nieuwe spanwand geplaatst. Een bedrukte spanwand kost je gemiddeld tussen de 90 en 100 euro per vierkante meter.

PVC spanwand

PVC is een vaak gekozen materiaal voor een spanwand. Ten eerste komt dit door het gemak waarmee het te plaatsen is. PVC spanwanden bestaan uit rollen van 5 meter. Nieuwe banen hebben naden tussen elkaar, maar deze zijn goed weg te werken. Wij durven zelfs te stellen dat deze vaak met het blote oog niet te zien zullen zijn. Echter is een PVC spanwand een doek en geen wand. Er kunnen scheuren ontstaan. Zeker in een huishouden met kleinere kinderen en huisdieren is het dus oppassen geblazen. PVC spanwanden worden ook wel warme wanden genoemd, omdat deze een kamertemperatuur van 40 à 50 graden Celsius nodig hebben om optimaal geplaatst te kunnen worden. Dit zal een strak en egaal resultaat opleveren. Gemiddeld kost een PVC spanwand tussen de 50 en 75 euro per vierkante meter.

Polyester spanwand

Ook polyester wordt vaak gekozen als materiaal voor de spanwand. Een spanwand dat dit materiaal gebruikt wordt ook wel een koude wand genoemd. Waarbij je voor een PVC spanwand een kamertemperatuur van 40 à 50 graden Celsius nodig hebt, kun je een polyester spanwand gewoon bij een normale kamertemperatuur plaatsen. Dit doek is dus iets sneller te plaatsen. Gemiddeld kost een polyester spanwand tussen de 60 en 85 euro per vierkante meter. Hoe groter het oppervlak is dat bedekt moet worden middels de spanwand, hoe lager de prijs per vierkante meter zal uitvallen.

Toepassingen voor een spanwand

Meerdere toepassingen voor een spanwand behoren tot de mogelijkheden. Zo is een spanwand een ideale oplossing voor je kinderkamer. Dit komt onder meer dankzij de mogelijkheid om de spanwand te laten bedrukken, waardoor een spanwand je veel mogelijkheden biedt. Elk thema voor de kinderkamer is voortaan mogelijk. Maar omdat spanwanden ook prima vocht kunnen weren, zou je een spanwand in de badkamer kunnen plaatsen. Ook voor je eigen onderneming is een spanwand ideaal. Niet alleen kun je een kantoor een strakke look geven, maar ook je eigen logo kan op de spanwand gedrukt worden. En dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden voor een spanwand. Dit alles maakt een spanwand zo’n ideale oplossing.

Inrichting zaak

spanwand zaak

Badkamer

badkamer spanwand

Lees ook Spanplafond badkamer: Mogelijkheden, Plaatsing & Prijzen

Kinderkamer

kinderkamer spanwand

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden