Twee soorten spanplafonds

groen spanplafond

Er zijn twee soorten spanplafonds die gebruikt worden om popcorn plafondverwijdering te vervangen: Plyester en PVC Plafond. In dit artikel zal ik beschrijven hoe ze hetzelfde zijn en wat ze anders maakt. Ik was een van de eerste residentiële aannemers in New Jersey en New York die begon met het installeren van rekbare plafonds in onze omgeving toen mijn bedrijf in 2006 geautoriseerd Clipso installateur werd.

Sindsdien heb ik de kans gehad om samen te werken met verschillende fabrikanten en installateurs van rekbare plafonds op een grote verscheidenheid aan commerciële en residentiële projecten. Tien jaar en drie bedrijven later importeert ons bedrijf Mainstay Materials grondstoffen van 's werelds meest geavanceerde fabrikanten in Europa en de VS voor alle soorten wand- en plafondtoepassingen. We produceren ook bedrukte wand- en plafondbekledingen van hoge kwaliteit voor maatwerk in België.

Gelijkenissen van de stof en de pvc-spanplafonds:

Het basisconcept van zowel de PVC- als de Polyester spanplafonds is dat ze beide uit 2-delen bestaan:

  • Ze maken beide gebruik van een perimeterrail (ook wel perimeterprofiel of montagerail genoemd)
  • Het materiaal, dat zich over het hele oppervlak van het popcornplafond uitstrekt, is aan de perimeterrail bevestigd en houdt de spanning vast.

Beide soorten spanplafonds kunnen worden gebruikt om dezelfde of vergelijkbare resultaten te bereiken. Hier zijn enkele toepassingsvoorbeelden:

installatie pvc spanplafond

Akoestisch weefsel en microgeperforeerd akoestisch PVC-membraan kunnen worden gebruikt in een akoestische plafondmontage. Meestal moet een akoestische absorber achter het weefsel of PVC-membraan worden gebruikt om de geluidsgolf te absorberen. Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van glasvezel, non-woven polyester of katoenen akoestische drager als absorber.

Doorschijnend textiel en doorschijnende PVC-membranen laten een bepaalde hoeveelheid licht door het materiaal heen, waardoor een verlichtend effect ontstaat. Er zijn verschillende doorschijnendheidssnelheden in verschillende doorschijnende stoffen en PVC-membranen. Uiteraard moet de lichtbron zich achter de stof of het PVC-membraan bevinden. Voor dit soort installaties worden LED-strips en -knopen gebruikt omdat ze de langste levensduur hebben van alle in de handel verkrijgbare verlichtingselementen.

Zowel PVC als Textiel kunnen worden gebruikt om een popcornplafond in te kapselen en een rommelige popcorn plafondverwijdering of een zeer dure asbestpopcorn plafondsanering te vermijden.

Zowel PVC als textiel zijn bedrukbaar, maar textiel wordt veel vaker gebruikt voor deze toepassingen vanwege de hogere drukkwaliteit en het ontbreken van vervorming van de grafiek tijdens de installatie.

Verschillen in spanplafonds installatietechnieken

Het oprollen is een proces van het vastzetten van grote overspanningen in het plafondweefsel in de rail. De harpoenachtige installatie wordt gebruikt voor de bevestiging van PVC-membraan in de rail.

Beide methoden maken gebruik van een speciaal handgereedschap - afgeronde spatel om het materiaal in de rails te duwen, maar hier is het belangrijkste verschil: de spanplafonds van het doek worden geïnstalleerd bij kamertemperatuur, terwijl PVC-membraan alleen kan worden geïnstalleerd met warmtekanonnen, die de lucht en het membraan verwarmen, waardoor het rekbaar en plooibaar wordt.

Meestal worden propaantanks en kanonnen gebruikt voor PVC-installaties, omdat de elektrische niet effectief genoeg zijn. Het nadeel van deze methode is dat de zuurstof in de ruimte wordt verbrand en het PVC begint met het vergassen van giftige stoffen, terwijl de installateurs het plafondmembraan in de rails monteren. Pvc-plafonds blijven gedurende de hele levensduur van het systeem gasvrij, ook na de installatie.

Het andere verschil zit hem in het uiterlijk.

spanplafond living

Een kenmerkende populaire look en de belangrijkste reden waarom PVC-plafonds ondanks de rookgasuitstoot vaak voorkomen, is het grote aantal kleuren en de hoogglansafwerking. Sommige plafonds zien eruit als een spiegel en weerspiegelen de hele ruimte. In de handen van een goede binnenhuisarchitect en ervaren installateur kunnen hoogglans plafonds er werkelijk spectaculair uitzien. Textiel, op een andere hand hebben meestal matte afwerking, vergelijkbaar met geschilderde gipsplaten. De kleuren van de textielvoorraad zijn zeer beperkt en omvatten meestal wit, beige en zwart. Het bedrukken van aangepaste kleuren op aanvraag compenseert deze tekortkoming gemakkelijk.

3D-vormen zijn gemakkelijker en beter te bereiken met het PVC-membraan dan met het textiel.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden