Vochtproblemen in het plafond

Vochtproblemen in het plafond

Wanneer je last hebt of hebt gehad van vochtproblemen, dan kunnen de wanden en het plafond behoorlijk aangetast zijn. Door vochtproblemen zijn deze plekken vaak vochtig, vol met vochtplekken en schimmel. Vooral schimmel kan een gevaar opleveren bij vochtproblemen, omdat het de gezondheid van de bewoners kan aantasten. Voordat je de muren en je plafond gaat aanpakken, is het belangrijk om je vochtprobleem eerst op te lossen. Dan weet je namelijk zeker, dat je opknapwerkzaamheden niet voor niets zullen zijn. Wanden zijn gemakkelijk te behandelen met een nieuw behang of een verf. Het plafond wordt ook vaak met een verf of saus behandeld. Toch kan het zijn dat een plafond dusdanig beschadigd is dat er scheuren of barsten in zijn ontstaan. Dit maakt het werk aan je plafond een stuk lastiger. Je kunt ook kiezen voor volledig nieuw plafond. Dit klikt als een grote klus, maar niet met een spanplafond.

Last van vochtproblemen, neem dan een kijkje op www.vochtbestrijdingsnel.be/vochtproblemen

Wat is een spanplafond?

Het laten plaatsen van een spanplafond is een snelle manier om je gehele plafond te vervangen. De naam zegt het eigenlijk al, een spanplafond is een strak gespannen doek van kunststof. Dit doek wordt onder het bestaande plafond geplaatst, zodat het oude plafond volledig aan het zicht is ontrokken en je niets meer van beschadigen zult zien. Ervoor terug krijg je een prachtig strak plafond, met heel uniek, geen naden. Het voordeel van het kunststofdoek is dat het in allerlei kleuren en motieven te verkrijgen is. Het is zelf mogelijk om een eigen afbeelding op het doek te laten drukken.

Plaatsing van een spanplafond

In tegenstelling tot renovatie van een bestaand plafond, kan een spanplafond zeer snel aangebracht worden. Dit kan al met één tot twee dagen geplaatst worden en je hoeft niet je hele kamer leeg te ruimen. Ook is het plaatsen van een spanplafond relatief goedkoop, als je ervan uitgaat dat je voor renovatie van een bestaand plafond veel geld kwijt bent aan verf of saus. Snelheid, kosten, uiterlijk en gemak spelen dus een belangrijke rol, wanneer je kiest voor het plaatsen van een spanplafond.

Andere voordelen van het plaatsen van een spanplafond

Er zijn nog meer voordelen aan een spanplafond, dan enkel de gemakkelijke plaatsing en de grote kleur- en motiefkeuze. Heb je een hoog plafond, dan kun je het plafond verlagen met een spanplafond. Dit scheelt veel in je energieverbruik. Als je problemen hebt met de akoestiek in je woning, dan kan een spanplafond de akoestiek enorm verbeteren. Daarnaast is de ruimte tussen het originele plafond en het spanplafond functioneel te gebruiken door bijvoorbeeld verlichting in te verwerken. Dit kunnen spotjes zijn, maar ook verlichting die door het spanplafond heen schijnt. Dit geeft bijzondere lichteffecten. Ook ventilatie of muziekboxen kunnen gemakkelijk in deze ruimte verborgen worden.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden