Gyprocwerken: alle soorten en prijs per m2

Wil je graag een nieuw plafond laten plaatsen of wil je juist nieuwe wanden laten plaatsen in gipskarton dan moet je beroep doen op gyprocwerken? Hier ben je aan het juiste adres! Er zijn heel wat werkzaamheden die we voor je uit kunnen voeren. Benieuwd naar al je opties? Op deze pagina vind je een duidelijk overzicht van al je mogelijkheden. Ook staan hier altijd de prijzen bij, zodat je weet waar je aan toe bent, en dat is wel zo prettig. Je kunt ook altijd een offerte aanvragen om zo een meer precieze prijs te berekenen voor je klus.

gyprocwerken

Waar kun je bij ons allemaal voor terecht? Er zijn heel wat mogelijkheden en daarom hebben we ze voor je op een rij gezet. Verder op de pagina worden alle opties duidelijk uitgelegd. Je mogelijkheden:

  • Gyproc plafonds
  • Gyproc scheidingswanden
  • Gyproc voorzetwanden

Gyproc plafonds

plafond gyprocwerken

Een van de zaken waarvoor je bij ons terecht kunt zijn gyproc plafonds plaatsen. Een plafond in dit materiaal heeft een aantal voordelen. Deze voordelen gelden niet alleen bij renovatie, maar ook bij nieuwbouw. Het grootste voordeel is dat een gyproc plafond op iedere hoogte kan worden geplaatst. Daarnaast is dit materiaal ook geschikt voor het plaatsen van leidingen, ventilatiekanalen en inbouwspots.

Een gyproc plafond kan dus ook lager worden geplaatst. Een verlaagd plafond is bijvoorbeeld ideaal wanneer je een plafond wilt voorzien van extra isolatie aan de binnenzijde. Het is ook mogelijk om een vrijdragend of afgehangen plafond te plaatsen, dit hangt af van de onderliggende constructies.

Gyproc scheidingswanden

scheidingswand in gyproc

Een andere optie is het plaatsen van gyproc scheidingswanden of valse wanden. Dit doe je wanneer je grotere ruimtes wilt indelen in meerdere kamers. Het plaatsen van gyproc scheidingswanden is een snelle en efficiënte manier om dit te doen. De wanden zijn verkrijgbaar in meerdere sterktes en daarnaast kunnen ze ook geïsoleerd worden.Een scheidingswand wordt opgebouwd met metalen profielen of een houten frame. Het is daarnaast ook mogelijk om dit type wand te voorzien van ramen en deuropeningen.

Gyproc voorzetwanden

voorzetwand in gyproc

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor gyproc voorzetwanden. Dit type wand wordt meestal geplaatst wanneer er sprake is van een renovatie waar de muren in slechte staat zijn. Een voorzetwand is een goede oplossing voor het recht maken van de muren. Het is daarnaast ook mogelijk om deze muren extra te isoleren. Verder is het bij gyproc voorzetwanden ook heel goed mogelijk om leidingen, ventilatie, schakelaars en andere zaken te plaatsen.

Heb je te maken met een zware constructie zoals een wastafel of een toilet? Dan is het ook goed mogelijk om deze tegen een voorzetwand te plaatsen. Wel moeten hiervoor de juiste voorbereidingen plaatsvinden.

Wat is de prijs per m2 gyprocwerken?

gyprocwerken prijs

De kosten van gyprocwerken zijn over het algemeen afhankelijk van een aantal factoren. Zo heb je onder andere te maken met de toepassing, maar ook de opbouw en een eventuele combinatie met isolatie. Ook speelt de moeilijkheidsgraad van het project een rol. Dit zijn stuk voor stuk zaken die de kostprijs van gyprocwerken bepalen. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor de verschillende gyprocwerken.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs per m2
Gyproc plafond€35 - €45 per m2
Gyproc scheidingswanden€40 - €60 per m2
Gyproc voorzetwand€25 - €35 per m2

Wil je een specifieke prijs weten voor je project? Dan is het altijd mogelijk om een offerte aan te vragen. Dit doe je gemakkelijk en snel online!

Gyproc afwerking

gyprocplafond plaatsen

Zodra de gyproc platen zijn geplaatst, moet er eerst nog een afwerking plaatsvinden. Dit kan op meerdere manieren. Je kunt er voor kiezen om de gyproc platen te schilderen, maar je kunt ze ook gemakkelijk behangen. Dit maakt gyproc een ideaal materiaal waarmee je heel veel kanten op kunt.
Lees meer over gyproc voegen

Gyprocwerken: wat is de werkwijze?

Er is altijd sprake van een vaste werkwijze wanneer een gyproc plafond of wanden van dit materiaal worden geplaatst. Hier vind je een overzicht van het vaste schema dat altijd wordt aangehouden bij het plaatsen:

gyprocmuur
  1. Eerst wordt de nieuwe constructie afgetekend met een laserpen. Zo staat alles haaks en waterpas;
  2. Daarna wordt de draagconstructie gemaakt en vervolgens worden ook de nodige leidingen ingebouwd;
  3. De wanden en plafonds kunnen vervolgens geïsoleerd en versterkt worden. Je kunt ook voor gyproc platen kiezen die al van tevoren geïsoleerd zijn. Dit maakt het een stuk makkelijker om te platen te plaatsen;
  4. De gyproc platen worden nadat ze geplaatst zijn direct vastgeschroefd. Vervolgens worden ze afgewerkt met een speciaal vulmiddel.
  5. De laatste stap is het afwerken van de platen. Dit kan naar eigen voorkeur geschilderd of behangen worden.
schildersklare gyprocwerken

Met gyprocwerken kun je niet alleen een ruimte optimaal benutten, maar kies je ook voor een snelle en effectieve manier om het volume van je woning te vergroten zonder dat hiervoor aan- of bijbouw nodig is. Verder voeg je met gyprocwerken zeker meerwaarde toe aan jouw woning.

gyprocplaten

Offerte voor gyprocwerken ontvangen?

Ben je op zoek naar een bedrijf dat gyprocwerken voor je kan uitvoeren? Hier is het mogelijk om gemakkelijk en snel een offerte aan te vragen, zodat je vrijblijvend prijsvoorstellen ontvangt van bedrijven bij jou in de buurt!

gyprocwand

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden