Spanplafond prijs: een uitstekende optie voor jouw plafond

Steeds vaker kiezen mensen voor een spanplafond plaatsen. Hierbij heb je de keuze om een spanplafond als geheel nieuw plafond te plaatsen, om deze te gebruiken ter vervanging van het oude plafond of om een spanplafond te gebruiken om het bestaande plafond af te werken. Er is een reden waarom meer en meer kiezen voor spanplafonds, want er zitten meerdere voordelen verbonden aan het gebruik van dit type plafond. Het is niet alleen te koop voor een goede prijs, maar het is relatief snel te plaatsen en het ziet er ook nog eens goed uit. Een spanplafond plaatsen is een investering

spanplafond

Hieronder kun je meer informatie vinden over spanplafonds. Je kunt onder meer lezen wat een spanplafond precies is, wat de voor- en nadelen spanplafond, welke soorten spanplafonds er bestaan, wat de kostprijs is van dit materiaal, hoe het geplaatst wordt en meer. Lees snel verder om beter geïnformeerd te worden over spanplafonds.

Wat zijn spanplafonds?

Een spanplafond zetten valt te omschrijven als een kunstdoek. Aan de hand van onzichtbare profielen wordt dit doek bevestigd aan de muren, waarbij het doek aan de hand van de warmte strak kan blijven staan. Ieder spanplafond kan precies zo worden gemaakt dat het in iedere ruimte past. Daarom is het een frequent gekozen optie als nieuw plafond of ter vervanging van een bestaande oude plafond. Je behoudt immers een hoop ruimte door te kiezen voor deze optie, omdat het precies op maat te plaatsen is. Het is een doek uit (warm spanplafond) pvc of polyester dat aan profielen tussen de muren wordt gespannen.Deze profielen zijn vanzelfsprekend niet zichtbaar. Aangezien het doek een fijnmazige structuur heeft en strak gespannen is, heeft een spanplafond een strakke look.

prijs spanplafond

Er zijn ook een aantal technische specificaties die dit type plafond een uitstekende keuze maken. Ten eerste is deze soort plafond erg licht met een gewicht van ongeveer 230 gram per vierkante meter. Dit zorgt er voor dat ze zowel eenvoudig te plaatsen zijn als dat ze een goede keuze zijn wanneer de draagconstructie beperkt of niet stabiel is. Er is geen contact tussen het plafond en de daarboven gelegen constructie, de zijmuren doen al het werk. Daarnaast zijn spanplafonds in vele kleuren beschikbaar, zijn ze bestand tegen vocht waardoor tevens geen schimmel kan ontstaan en zijn ze prima te wassen. Veelal kun je bij aankoop van spanplafonds een garantie tot 20 jaar ontvangen.

De fabrikanten die dit type plafond maken komen over het algemeen uit Europa. Dit houdt in dat deze fabrikanten te maken krijgen met de Europese wetgeving. Deze regels zijn streng, wat een goede zaak is voor de consument. Hierdoor ben je er zeker van dat de plafonds die je aanschaft ook daadwerkelijk zeer brandveilig zijn (classificatie M1) en tevens geen negatief effect op de eigen gezondheid hebben.

Wat zijn de voor- en nadelen van een spanplafond?

Zoals voor ieder product, zitten er voor- en nadelen verbonden aan een keuze. Als klant ligt bij jou de taak om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, zodat jij de best geïnformeerde keuze kan maken. Hieronder worden de voordelen en de nadelen van het kiezen voor een spanplafond voor je op een rijtje gezet. Dit geeft je een goed beeld van wat je krijgt wanneer je de keuze maakt voor een spanplafond.

De voordelen van een spanplafond

Laten we beginnen met de voordelen die gepaard gaan met dit type plafond. Ten eerste stellen veel experts dat een spanplafond geheel gelijkwaardig is aan een ‘normaal’ plafond. Het is dus niet dat je er op achteruit gaat wanneer je kiest voor deze soort plafond. Echter hebben spanplafonds als voordeel dat de prijs die je betaalt veel voordeliger is en dat het plaatsen van deze plafonds een fluitje van een cent is. Dat komt onder meer door het lichte gewicht en het feit dat ze precies op maat kunnen worden gemaakt.

Mensen vinden het tevens fijn als ze veel keuze hebben, zodat ze precies het product kunnen vinden dat geheel aansluit op hun wensen en behoeften. Spanplafonds zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kleuren. Door het gladde en stevige oppervlak, bestand tegen vlekken en barsten, is dit type plafond altijd een lust voor het oog. Ook heb je de keuze uit vele prints en patronen. Qua afwerking heb je de keuze uit mat, glans of hoogglans. Daarnaast kun je rekening houden met elementen zoals het reliëfverschil, ventilatie, verlichting, diverse effecten en meer voor de afwerking. Ook geluidwering door geluidsisolatie is een mogelijkheid. De keuze is dus groots.

Vraag vandaag nog je offertes aan bij KCP en vergelijk de prijs

Daarnaast is een groot voordeel van een spanplafond dat deze eenvoudig te onderhouden zijn. Je kunt ze zelf wassen en daarnaast is dit type plafond van nature vochtwerend en poriëndichtend. Hierdoor blijven spanplafonds langer schoon dan gemiddelde plafonds, hebben ze weinig onderhoud nodig en kunnen ze ook geplaatst worden in ruimtes die van nature vochtig zijn. Lees meer over het onderhoud van een spanplafond

Tot slot hebben spanplafonds als voordeel dat het goed samengaat met verlichting. Op elke positie binnen het plafond kan deze geplaatst worden. Niet alleen kun je in het plafond de lampen plaatsen, maar ook boven de spanplafonds kunnen lichten geplaatst worden voor een schitterend effect. Eerder werd genoemd dat dit type plafond snel te plaatsen is, maar hierdoor is het plafond ook snel los te koppelen. Hierdoor kun je gemakkelijk lichten vervangen, afwerking en andere zaken repareren die zich onder dit oppervlak bevinden.

Vraag vandaag nog je offertes aan bij KCP voor het nodige werk te laten uitvoeren.

De nadelen van een spanplafond

Er zitten niet alleen maar voordelen verbonden aan dit type plafond, hoewel de voordelen nog steeds ruim in de meerderheid blijven. Doordat een spanplafond relatief los bevestigd wordt, kunnen er geen objecten aan gehangen worden. Ook is dit type plafond relatief inflexibel qua plaatsing. Wanneer eenmaal een locatie is gemaakt voor verlichting, kun je het doek niet meer verplaatsen. Daarnaast moet vermeld worden dat hoe robuust spanplafonds ook zijn, scheuren en barsten zijn niet 100% uitgesloten. In dat geval zal vervanging nodig zijn. Tot slot is een spanplafond, door de vele keuzes die je hebt, ook relatief snel verouderd. Trends komen en gaan, en dit type plafonds laat zich toch vaak leiden door de waan van de dag. Gelukkig kost het weinig om de boel te laten vervangen. Lees hier de uitgebreide versie over de nadelen van een spanplafond.

spanplafond prijzen m2

Mogelijkheden

Verlichting: Een spanplafond kan eveneens voorzien zijn van spots of zelfs van sfeerverlichting die tussen het echte plafond en het strak gespannen doek geplaatst wordt.

Materiaal doek: Zowel uitvoeringen uit PVC of polyester spanplafond zijn mogelijk. Een plafond uit PVC wordt ook een warm spanplafond genoemd aangezien dit type aan de hand van warmte aangebracht wordt.

Creatief: Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan met een spanplafond in het interieur van je huis. Je kan de kleur of print van het doek kiezen en ook op de mogelijkheden van verlichting staat geen limiet om je woonkamer, badkamer, kantoor of woning mooi te maken.

Welke soorten spanplafonds bestaan er?

Bij het uitzoeken van het beste spanplafond voor jou heb je de keuze uit twee soorten materialen. Je kunt er ook nog voor kiezen om de twee te combineren tot één geheel. Hieronder lees je meer over de twee soorten materialen:

Polyester spanplafond vs. PVC type spanplafond

  • PVC spanplafond: ook wel bekend als polyvinylchloride. Goedkoop doch stevig, verkrijgbaar in glans en mat. Ook heb je veel keus qua kleuren en patronen bij pvc spanplafond. Aan de hand van een harpoenconstructie aan de zijmuren wordt het doek bevestigd. Eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. De lasnaden blijven wel zichtbaar na bevestiging bij pvc.
  • Polyester (koud spanplafond): in tegenstelling tot PVC spanplafond werkt polyester zonder naden. Klemconstructies bij polyester op de zijmuren worden gebruikt om de boel te bevestigen. Ziet er zeer modern uit en is daarnaast een milieubewuste keuze doordat het materiaal voor 90% bio-afbrekend is. Daarnaast is polyester of koud spanplafond steviger dan PVC en kun je er eenvoudiger over polyester heen schilderen.

Bekijk hier alle soorten spanplafonds zoals met polyester doek.

Vraag vandaag nog je offertes aan bij KCP

De prijs van spanplafonds

prijzen spanplafonds

Wat is de prijs en kost nu een spanplafond ? Hieronder kan u de kostprijs per m2 bekijken om een spanplafond te laten plaatsen als nieuw plafond en afgewerkt. Dit komt omdat de prijzen afhankelijk is van oppervlakte van het plafond. Zodat u de prijzen zelf kan berekenen.

 Prijs per m2 (incl. plaatsing en afgewerkt)
Prijs: Polyester spanplafond of kunststof ± €75 à €80
PVC spanplafond ± €70 à €75
Standaard akoestisch spanplafond ± €100 à €150
Spanplafond met print ± €90 à €100
Lichtdoorlatend spanplafond ± €140

Bekijk hier in detail de prijzen voor een spanplafond per vierkante meter al dan niet van pvc.

Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes aan bij KCP

Akoestisch spanplafond: Dit type spanplafond bevat meestal kleine gaatjes en is vooral bevorderend voor de akoestiek in de ruimte zelf. Bij een akoestisch spanplafond wordt een speciaal doek gecombineerd met akoestische isolatie van zo’n 10 à 12mm. Dit kan gedaan worden in een badkamer of eender welk interieur. Dit kan wit en afwasbaar gemaakt worden. Ook helpt dit bij de isolatie en de verwarming van de ruimte.

gelakt spanplafond

Spanplafond en isolatie

Door meerdere factoren zijn de prijzen van dit type plafond goedkoper in vergelijking met andere soorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gehanteerde materiaal. Andere factoren die van invloed zijn op de prijzen zijn het totale oppervlak, eventuele lichtpunten, plaatsen van isolatiemateriaal en hoe moeilijk het voor de vakmensen is om de boel te plaatsen. Al snel moet je rekenen op prijzen tussen de 70 en 100 euro per vierkante meter.

Hoe wordt een spanplafond geplaatst?

Bij een spanplafond laten plaatsen wordt deze precies passen gemaakt daarom is het mogelijk om deze in elke ruimte te plaatsen. Er worden profielen op de zijmuren geplaatst, waarna het doek tussen deze profielen gespannen wordt. Alhoewel je dit zelf kunt uitvoeren, wordt altijd aangeraden om een professional deze klus te laten klaren. Plaatsing gaat relatief snel en kost veelal weinig moeite. Bekijk hier meer informatie over een spanplafond plaatsen.

Vraag vandaag nog je offerte en kosten aan bij KCP

Meer tijd gaat zitten in de voorbereidingen op de plaatsing. Ten eerste moet de ruimte tot op de millimeter gemeten worden, want dit type plafond wordt op maat gemaakt. Bij de plaatsing van profielen op de zijmuren moet er op gelet worden dat deze waterpas geplaatst worden. Wanneer dit op orde is, kan het plafond geplaatst worden. Aan de hand van warme lucht wordt het doek geheel strak gemaakt, elke plooi wordt weggewerkt. Ook de restjes worden weggewerkt als afwerking.

spanplafond met verlichting

Waar wil je spanplafond plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden om het te plaatsen:

  • woning
  • kantoor
  • winkel of horeca
  • industrie

Isolatie plaatsen ?

2 mogelijkheden:

  • thermische isolatie
  • akoestische isolatie

Vraag nu een offerte aan. Het aanvragen bij een vakman is direct gedaan en alles wordt op maat gemaakt. De plaatsing kan zowel voor een nieuwe als oude woning. We hebben voor u elke oplossing.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie Antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2019 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden