Gyproc met isolatie? Ontdek hier opties, plaatsing en prijs

Gyproc wanden of plafonds worden niet alleen geplaatst omdat het een snelle oplossing is. Ook als het gaat om isolatie biedt gyproc veel mogelijkheden. Zo is het goed mogelijk om dit te combineren, waardoor meer warmte behoud hebt, en daarnaast ook minder geluidsoverlast. Wil je meer weten over het plaatsen van gyproc met isolatie, maar ben je ook benieuwd naar de toepassingen en de kosten? Hier lees je alles over gyproc met isolatie en wordt het nog makkelijker om de juiste vakman te vinden voor de klus.

gyproc met isolatie

Toepassingen gyproc met isolatie

Gyproc met isolatie houdt in dat er isolerend materiaal wordt aangebracht op een gipsplaat. Dit zorgt uiteindelijk voor een materiaal dat niet alleen voor een mooie afwerking zorgt, maar ook nog eens isolerend werkt. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap. Gipsplaten met isolatie kennen verschillende toepassingsgebieden. Zo wordt het onder andere gebruikt voor de plaatsing van zowel scheidings- als voorzetwanden. Daarnaast wordt het ook toegepast in de afwerking van een plafond. Het geluidswerende vermogen van isolatie is vooral belangrijk bij scheidingswanden en plafonds. Bij voorzetwanden speelt het warmtebehoud weer een grotere rol.

Gyproc met isolatie: hoe gaat het plaatsen?

Wanneer je gyproc met isolatie gaat plaatsen, worden de platen over het algemeen rechtstreeks tegen een wand of het plafond gelijmd. De isolatie is aangebracht aan de kant dat niet zichtbaar is bij de afwerking. Het oppervlak met gyproc blijft over en deze kan vervolgens mooie afgewerkt worden. Het kan voorkomen dat de ondergrond niet gelijmd kan worden. Een andere methode die dan gebruikt wordt is de plaatsing van een houten of metalen frame. Hier worden de platen dan aan vastgeschroefd. Lees ook langs binnen isoleren met gyproc

Zijn de gyproc platen met isolatie tegen de muur of het plafond gelijmd? Dan kun je ze nog verder afwijken naar eigen inzicht. Gyproc schilderen is mogelijk, maar het kan ook behangen worden. Plaats je gyproc platen in de badkamer? Dan behoort ook tegelen tot je mogelijkheden.

De prijs van gyproc met isolatie

Het is vanzelfsprekend dat gyproc met isolatie duurder is dan een standaard gyproc plaat. Er zijn daarnaast heel wat verschillende isolatiematerialen beschikbaar en verder kun je kiezen uit platen in meerdere diktes. Dit heeft allemaal veel invloed op de prijs. Een plaat van ongeveer 9 centimeter dik bestaat voor 1 centimeter uit gipsplaat en voor 8 centimeter uit isolatiemateriaal. Kies je voor glaswol of PUR? Dan betaal je gemiddeld €25 per m2 voor dit type gipsplaat. Er zijn ook duurdere isolatiematerialen: je kunt hierbij rekenen op een gemiddelde prijs van €45 per m2.

Deze prijzen zijn berekend exclusief de plaatsing door een professional. Wanneer je de werkzaamheden graag aan een vakman over wil laten, moet je rekening houden met extra kosten. Wel ben je er met het uitbesteden van de klus wel van verzekerd dat je een mooi en sterk eindresultaat krijgt. Het is dan ook slim om vrijblijvend een offerte aan te vragen, zodat je weet met welke kosten je rekening kunt houden. Hier kun je offertes aanvragen bij meerdere bedrijven bij jou in de buurt. Dit stelt jou in staat om de prijsvoorstellen te vergelijken en zo de voordeligste optie te kiezen.

Veelgestelde vragen

Het plaatsen van gyproc met isolatie roept veel vragen op. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over het plaatsen van gyproc platen met isolatie. Wellicht staat jouw vraag hier ook bij en wordt deze zo beantwoord.

1. Hoe dik is een gipsplaat met isolatie?

Het isolatiemateriaal neemt meer ruimte in beslag dan alleen een gipsplaat. Het is belangrijk om een voldoende dikke laag isolatie te hebben, maar daarnaast ook het ruimteverlies te beperken. Anderzijds geldt: hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de isolatie score.

De dikte van de gipsplaat met isolatie hangt onder andere af van het gekozen materiaal, maar ook van de beschikbare ruimte. De dikte varieert van drie tot vijftien centimeter, maar kan ook meer zijn. Het ruimteverlies blijft hierdoor redelijk beperkt.

gipsplaten met isolatie plaatsen

2. Welke isolatiematerialen kunnen gecombineerd worden met gyproc?

Je hebt veel mogelijkheden als het gaat om het combineren van isolatiemateriaal met gyproc. Veel gebruikte materialen zijn onder andere EPS, XPS, PIR, PUR en glaswol. EPS staat bekend om de brandvertragende werking en biedt geluidswerende en thermische isolatie. Glaswol houdt warmte ook zeer goed vast maar blokkeert ook geluiden. XPS, PIR en PUR staan bekend om de thermische eigenschappen.

3. Kan gyproc met isolatie in de badkamer?

Er zijn gipsplaten die speciaal worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Deze platen zijn groen van kleur en hebben waterwerende eigenschappen. Ook deze gyproc kan worden voorzien van isolatie. Je kunt de wanden of het plafond afwerken met zowel gyprocplaten als isolatie.

De voordelen van een professioneel bedrijf

Verzekerd zijn van goede isolatie? Dan is het zeker een aanrader om een beroep te doen op een professioneel bedrijf. Een bekwaam bedrijf heeft niet alleen verstand van isolatie en gyproc, maar heeft ook jarenlange ervaring. Hiermee heb jij de garantie dat je een mooi resultaat krijgt. Ga je zelf aan de slag? Dan loop je het risico om fouten te maken of om een minder mooi resultaat te krijgen. De werkzaamheden uitbesteden brengt hogere kosten met zich mee, maar uiteindelijk investeer je in een sterk en mooi resultaat.

Hier vraag je eenvoudig en vrijblijvend prijsvoorstellen aan van bedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk deze prijzen en ontdek waar je goedkoop uit bent. Op deze manier kun je wel 20% of meer op de totale kosten besparen. Zo wordt het laten plaatsen van gyproc met isolatie extra aantrekkelijk!

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden