Zolder afwerken met gyproc: mooi, snel én goedkoop

Gyproc is ideaal om je zolder af te werken .Een zolder wordt niet altijd efficiënt gebruikt. Vaak worden er spullen opgeslagen en soms hangt men de was er te drogen. Het meest gehoorde argument om de zolder niet te gebruiken is omdat deze niet mooi is afgewerkt. Een mooi afgewerkte zolder voegt veel toe aan je huis. Je creëert extra ruimte die je kunt gebruiken als studie-, hobby of werkkamer. Maar je kunt er ook een of meerdere extra slaap- of logeerkamers realiseren. Een zolder die afgewerkt is, zorgt voor meer leefruimte en daardoor zal je huis in waarde stijgen.

Voordelen gyproc op zolder

Heb je een zolder die nog niet is afgewerkt, of ben je niet tevreden over de huidige afwerking? Overweeg dan het gebruik van gyproc om je zolderruimte af te werken. Met gipsplaten kun je zowel de wanden, plafonds als vloeren afwerken. Er zijn veel redenen te noemen om gyproc te gebruiken voor de bovenste verdieping van je huis:

-Snelheid

Gyproc platen kunnen snel aangebracht worden. Dat is prettig als je het werk zelf uitvoert. Maar ook als je het uitbesteedt: je bespaart op arbeidskosten.

-Veelzijdigheid

Met gipsplaten werk je de wanden en het dak van je zolder mooi af. Maar er bestaan ook isolatieplaten voorzien van gyproc. Zo sla je twee vliegen in één klap: een perfect afgewerkte vliering die tevens geïsoleerd is.

-Relatief goedkoop

Vergeleken met andere materialen, kan gyproc prima concurreren. En dankzij het plaatsgemak, wordt bespaard op arbeidskosten

-Geschikt voor vochtige ruimtes

Er speciale vochtwerende gipsplaten. Deze zijn ideaal voor het afwerken van een doucheruimte op zolder.

Bewerkbaar

De platen zijn in verschillende maten te verkrijgen, maar zijn ook gemakkelijk op maat te zagen.

Afwerkingsmogelijkheden

Gyproc is erg veelzijdig. Je kunt het gebruiken om je zolder mooi af te werken, maar ook om de ruimte te isoleren of geluid te dempen. Je kunt de platen ook toepassen om een open zolder in verschillende ruimtes te verdelen.

Zolder isoleren met gyproc

Omdat er veel warmte via het dak van je huis ontsnapt, is het goed isoleren van de zolderruimte belangrijk. Je bespaart op je energierekening en draagt zo ook bij aan de milieudoelstellingen. Als je je vliering gaat afwerken, let dan op dat je een isolerend materiaal gebruikt. Er zijn gipsplaten op de markt die geschikt zijn voor het isoleren van zowel wanden als vloeren.

Ruimtes creëren

Om de zolder optimaal te benutten, kun je scheidingswanden plaatsen om aparte ruimtes te creëren. Gyproc scheidingswanden kunnen snel gemonteerd worden. Met behulp van speciale metalen profielen kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Geluid temperen

Gyproc kan ook worden gebruikt om geluid te dempen. Er zijn gipsplaten op de markt die speciaal ontwikkeld zijn om sterk akoestisch te isoleren. Dit zorgt voor meer privacy en beperkt de overlast voor je buren als je bijvoorbeeld een muziekinstrument bespeelt.

Gyproc zolder prijs per m2

Je vraagt je waarschijnlijk af of het duur is om een zolderruimte met gyproc af te werken. Je moet rekenen op de volgende gemiddelde prijzen:

  • Scheidingswand: 40 à 45 euro per vierkante meter
  • Voorzetwand: 25 à 30 euro per vierkante meter
  • Plafond met metal studs: 35 à 40 euro per vierkante meter

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden