Gyprocwerken West-Vlaanderen: Gyproc plafonds en wanden plaatsen!

Wil je gaan verbouwen of de badkamer renoveren? Het is dan altijd een goed idee om te kijken naar je mogelijkheden met gyprocwerken. Je kunt onder andere een vakman inschakelen om je woning in West-Vlaanderen mooi af te werken. Een vakman plaatst met veel gemak een nieuwe voorzetwand, werkt het plafond op zolder netjes af en voorziet je badkamer van waterwerende platen. Gyproc Platen bestaan voor een groot gedeelte uit gipskarton en zijn gemakkelijk te plaatsen en te bewerken. Meer weten over gyprocwerken en je mogelijkheden in West-Vlaanderen? Dat ontdek je hier.

Wellicht wil je weten hoeveel je betaalt voor het plaatsen van een scheidingswand of ben je benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van isolatie met een voorzetwand. Op deze pagina vind je alle informatie over gyprocwerken en de prijzen. Ook vind je hier handige tips over het besparen op het inschakelen van een ervaren specialist.

Bespaar tot wel 40% op de gyprocwerken

Hoe bespaar je op je gyprocwerken in West-Vlaanderen? Er is een handige manier waarop je dit gemakkelijk en snel kunt doen. Je begint eerst met het aanvragen van gratis offertes bij vakmannen bij jou in de buurt. Op deze manier vind je altijd een aantal specialisten op het gebied van gyprocwerken in West-Vlaanderen. Heb je de offertes ontvangen? Dan ga je deze ook met elkaar vergelijken. Omdat je overal hetzelfde formulier naartoe stuurt, kun je dus direct zien van de verschillende bedrijven rekenen voor de werkzaamheden. Door te vergelijken kun jij tot wel 40% op de kosten besparen!

Gyproc: de belangrijkste voordelen

Het komt vaak voor in West-Vlaanderen dat gyproc wordt gebruikt voor het uitvoeren van een renovatie of herindelen van woningen of kantoorruimtes. Dit materiaal dat bestaat uit gipsplaten, is zeer gemakkelijk te bewerken en te plaatsen en daardoor wordt het met veel regelmaat toegepast bij verbouwingen. Na het plaatsen zal de vakman de platen ook weer vakkundig afwerken waardoor je een mooi resultaat krijgt. Vervolgens kun je er nog voor kiezen om de platen zelf af te werken met verf of behang. Wat zijn de belangrijkste voordelen van gyproc:

 • De platen zijn lichtgewicht, duurzaam en brandveilig;
 • Je kunt de platen goed combineren met thermische en geluidsisolatie;
 • Gyproc is eenvoudig te bewerken en te plaatsen;
 • Met gyprocwerken is de klus sneller klaar.

Natuurlijk wil je een goede aannemer vinden voor de klus. Daarom kun je hier gemakkelijk en snel het offerteformulier invullen. Je krijgt dan een aantal gratis prijsvoorstellen van bedrijven in de regio West-Vlaanderen. Deze prijsvoorstellen kun je met elkaar gaan vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet onnodig teveel betaalt voor deze werkzaamheden. Omdat de prijzen van bedrijven ver uiteen kunnen lopen, is het mogelijk dat je zomaar 40% of meer gaat besparen. Daarnaar maak je volledig gratis gebruik van deze dienst en wordt het nog makkelijker om de beste aannemer te vinden.

Kies een specialist uit West-Vlaanderen

Of je nu gaat bouwen of verbouwen: met gyproc ben je verzekerd van het beste resultaat. En door het inschakelen van een vakman kun je rekenen op nog meer expertise. Zo weet een specialist welke platen nodig zijn, hoeveel platen je nodig hebt en welke methode er wordt gehanteerd. Zo kun je een nieuw plafond op twee manieren bevestigen: een vakman weet precies welke manier het beste is.

Een gyproc specialist in omgeving West-Vlaanderen is nodig wanneer je nieuwe wanden wilt afwerken, wanneer je een nieuw plafond over het beschadigde bestaande plafond wilt plaatsen of wanneer je een ruimte in meerdere ruimtes wilt verdelen. Je kunt gyprocwerken niet alleen laten uitvoeren in oudere woningen, maar ook bij nieuwbouwwoningen in West-Vlaanderen worden gyprocwerken regelmatig ingezet.

Hoeveel betaal je voor gyprocwerken?

Hoeveel je voor gyprocwerken in West-Vlaanderen betaalt, is afhankelijk van meerdere factoren. Niet alleen het soort werken dat je laat uitvoeren bepaalt de prijs, maar ook het oppervlak, de moeilijkheidsgraad en het soort platen dat je gaat gebruiken. Voor gyprocwerken wordt een gemiddelde prijs berekend tussen de €25 en €70 per vierkante meter.

Het plaatsen van een nieuw plafond brengt gemiddelde kosten van €55 - €70 per vierkante meter met zich mee; en een scheidingswand kost gemiddeld €40 per vierkante meter. Een voorzetwand plaatsen? Dan betaal je tussen de €25 en €35 per vierkante meter. De prijzen zijn inclusief arbeids- en materiaalkosten. In onderstaande tabel vind je een duidelijk overzicht van de gemiddelde prijzen voor alle gyprocwerken:

Soort gyprocwerkenOmschrijvingGemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafondAfgehangen of vrijdragend plafond€55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswandEnkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie)€40,- tot €45,-
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandEnkele voorzetwand (55mm profielen, 50mm isolatie)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandDubbele voorzetwand (2 gyprocplaten)€30,- tot €35,-

Gyproc plafond West-Vlaanderen

Het komt vaak voor dat gyproc wordt gebruikt om een verlaagd plafond te plaatsen, ook wel een vals plafond genoemd. Het resultaat? Een egaal en strak plafond. Bij het plaatsen van een verlaagd plafond is een bijkomend voordeel dat je hier ook leidingen, buizen en andere ventilatiekanalen in weg kunt werken. Verder kun je er ook altijd inbouwspots of andere verlichting in laten verwerken door een specialist. Tot slot kun je er ook voor kiezen om isolatie aan te laten brengen voor extra wooncomfort.

Je hebt twee mogelijkheden bij het plaatsen van een nieuw plafond. Zo kun je kiezen voor een afgehangen plafond, maar ook voor een vrijdragend plafond. Bij de afgehangen methode worden de gyproc platen direct op het bestaande plafond bevestigd. Bij een vrijdragend plafond wordt dit gedaan met behulp van een metalen frame die aan de muren wordt vastgemaakt. Hier vind je een uitgebreide uitleg van beide methodes.

Methode 1: Afgehangen plafond

Een afgehangen plafond houdt in dat de platen direct op het bestaande plafond wordt vastgemaakt. Het voordeel van deze methode is dat het zeer geschikt is voor grotere overspanning, omdat dit systeem sterk is en veel stabiliteit biedt. Wel is het een vereist dat de bestaande plafondstructuur waterpas is. Als de bestaande plafondstructuur niet waterpas is, zul je duidelijk verschillen gaan zien in de platen en krijg je geen strak resultaat.

Bij een plafondstructuur die niet waterpas is, wordt het PlaGyp systeem toegepast. Dit is een systeem waarbij er eerst profielen op de bovenliggende structuur worden aangepast. Deze profielen worden waterpas geplaatst. De platen worden vervolgens weer vastgemaakt aan de profielen. Het is daarnaast ook nog mogelijk om hierbij isolatie aan te brengen. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een afgehangen plafond?

 • Geschikt voor grote ruimtes;
 • Snel en vakkundig geplaatst;
 • Zorg voor een betere thermische en akoestische isolatie.

De plaatsing van een afgehangen plafond

De plaatsing van een afgehangen plafond werkt als volgt. In de meeste gevallen worden de gyproc platen direct op de bestaande plafondstructuur geplaatst. De platen worden met schroeven, vijzen en pluggen vastgemaakt aan de houten of betonnen structuur. Daarna worden voegen en gaten weggewerkt met een speciaal vulmiddel. Op deze manier krijg je een strak en egaal resultaat.

De werkwijze met het PlaGyp systeem werkt iets anders. Dit systeem wordt toegepast wanneer het plafond niet volledig waterpas is. Dan wordt er een metalen profiel gemaakt dat op de structuur wordt geplaatst. Een specialist uit West-Vlaanderen zal de gipsplaten vervolgens vastmaken aan het profiel. Vervolgens worden de platen afgewerkt op dezelfde manier als bij de bovenstaande methode.

Methode 2: Vrijdragend plafond

Is een afgehangen plafond niet mogelijk? Dit kan doordat een plafond niet waterpas is of wanneer je de plafondhoogte wilt verlagen. Een vrijdragend plafond is de beste oplossing voor het plaatsen van een verlaagd plafond in kleine ruimtes. De overspanning mag namelijk niet te groot zijn en een maximum van vijf meter hebben. Wordt deze methode toegepast bij een grotere overspanning? Dan heb je de kans dat het plafond kan doorzakken of zelfs breken onder het gewicht. In Vlaanderen is er een minimale plafondhoogte van 2,5 meter in de woonkamer. In de slaapkamer en badkamer wordt een minimale hoogte aangehouden van 2,4 meter.

De plaatsing van een vrijdragend plafond

Hoe wordt een vrijdragend plafond geplaatst? Hierbij wordt eerst een metalen frame gemaakt dat vervolgens aan de wanden wordt vastgemaakt. Deze methode lijkt op die van het PlaGyp systeem, maar het verschil is dat het profiel bij dit systeem wordt vastgemaakt aan het plafond, en niet aan de wanden. Het metalen frame van het vrijdragend plafond heeft horizontale en verticale profiellijsten: deze mogen een maximale afstand hebben van 40 centimeter. Nadat het frame is geplaatst, worden de gyprocplaten hieraan vastgemaakt en vervolgens ook netjes afgewerkt. Het is goed mogelijk om een vrijdragend plafond te combineren met isolatie. Doordat er ruimte ontstaat tussen de bovenliggende plafondstructuur en het nieuwe metalen frame, is er genoeg plek voor isolatiemateriaal.

Gyproc plafond plaatsen in vochtige ruimtes: kan dat?

Een gyproc plafond plaatsen in vochtige ruimtes is zeker mogelijk. De specialist uit West-Vlaanderen zal hiervoor een speciale plaat gebruiken. De gyproc platen voor de badkamer zijn te herkennen aan de groene kleur: ze zijn vochtbestendig en watervast en daardoor ideaal voor een vochtige ruimte als de badkamer. Normale gipsplaten zijn niet geschikt voor de badkamer.

Gyproc Platen voor de badkamer worden met profielen aangebracht op het bestaande plafond. Eerst worden de lichtpunten bepaald, zodat deze precies uitgetekend kunnen worden. De volgende stap is het wegwerken van de leidingen en andere elektra.

Gyproc wand West-Vlaanderen

Het is ook goed mogelijk om een wand te laten plaatsen van het materiaal gyproc. Hierbij heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt onder andere kiezen voor een voorzetwand, maar ook voor een scheidingswand. Bij een voorzetwand worden de platen rechtstreeks op de bestaande wanden geplaatst. Bij een scheidingswand wordt er meestal gewerkt met een speciaal profiel van hout of metaal.

Wanden van gyproc zijn ideaal om lelijke wanden en muurisolatie weg te werken. Gyproc is een licht maar sterk materiaal. Het is daardoor ook mogelijk om na afloop ook verlichting of andere voorwerpen op te hangen aan de wanden. Meer weten over de methodes voor gyproc wanden? Dat lees je hier.

1: Voorzetwanden van gyproc

Je kiest voor voorzetwanden van gyproc op het moment dat de binnenmuren van je woning erg beschadigd zijn of wanneer er veel oneffenheden op de muur zitten. Een voorzetwand is daarnaast ook ideaal om zo leidingen, kabels en isolatie snel weg te werken. Een voorzetwand wordt vervolgens netjes afgewerkt met voegwerk en daarna met verf of behang.

Er zijn twee methodes om een voorzetwand te plaatsen. De platen kunnen ten eerste direct op de bestaande muur geplaatst worden. Het voordeel hiervan is dat er nauwelijks ruimte verloren gaat. Maar deze methode kan alleen toegepast worden wanneer de bestaande muren al geïsoleerd zijn. De tweede methode is het plaatsen van een voorzetwand met een frame. Hierbij wordt eerst een profiel gemaakt waar de platen aan vast worden gemaakt. Tussen de bestaande binnenmuur en de nieuwe wanden wordt dan ook nog isolatie aangebracht.

De plaatsing van een gyproc voorzetwand

Wanneer er gyproc voorzetwanden geplaatst gaan worden, zal er eerst worden gekeken naar de aanwezigheid van eventuele vocht- of schimmelproblemen. Als deze aanwezig zijn moet dit eerst worden opgelost, omdat anders de wanden worden aangetast. Worden de platen rechtstreeks geplaatst? Dan wordt een speciaal gips gebruikt om de wanden vast te maken. Is er sprake van een zuigende ondergrond? Dan zal de specialist uit West-Vlaanderen eerst een voorstrijkmiddel aanbrengen. Als de voorzetwand met een frame moet worden geplaatst, wordt deze eerst aan de binnenmuur bevestigd. Daarna worden de gyprocplaten hier aan vastgemaakt met behulp van schroeven en pluggen.

2: Scheidingswand van gyproc

Het is daarnaast ook goed mogelijk om te kiezen voor een gyproc scheidingswand. Dit is een type wand waar je voor kiest wanneer je een grotere ruimte wilt opdelen in meerdere ruimtes of wanneer je in je woning een extra kamer wilt realiseren. Bij een scheidingswand wordt er gebruik gemaakt van een metalen of houten frame. Dit is een soort raamwerk waar de platen vervolgens aan worden vastgemaakt. Je kunt zowel kiezen voor een enkele als een dubbele scheidingswand.

Een dubbele scheidingswand is wel duurder, maar zorgt wel voor een beter resultaat. Er kan namelijk isolatie tussen de twee platen worden aangebracht. Dit geeft een hogere isolatiewaarde op het gebied van warmte en geluid. Bij een dubbele scheidingswand is het daarnaast ook mogelijk om verlichting en stopcontacten aan te geven zodat deze uit de wandplaten gezaagd kunnen worden.

De plaatsing van een gyproc scheidingswand

Hoe gaat het plaatsen van een scheidingswand in zijn werk? De specialist zal in de eerste plaats een metalen of houten frame maken. Dit raamwerk moet waterpas zijn, omdat het frame later niet meer gecorrigeerd kan worden. Een specialist zal loodlijnen gebruiken om het frame waterpas te maken. Vervolgens worden de verticale profiellijnen geplaatst en ook horizontale profiellijnen wanneer er deuren in de wand aangebracht gaan worden. Daarna worden leidingen, elektra en eventuele isolatie geplaatst. De gyproc platen worden daarna aan het frame vastgemaakt.

Gyprocwerken West-Vlaanderen: laat het uitvoeren door een expert

Wil je gyprocwerken in West-Vlaanderen laten uitvoeren? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist uit de omgeving in te schakelen. Een specialist heeft de juiste kennis en ervaring op het gebied van gyprocwerken. Zo ziet een vakman direct wat de goede aanpak is voor jouw project, welke platen nodig zijn en welke methode het beste gehanteerd kan worden. Een specialist weet precies hoe een plafond het beste geplaatst kan worden en hoe je een voorzet- of scheidingswand goed kunt afwerken. Verder zijn de werkzaamheden een stuk sneller klaar. De belangrijkste voordelen van een specialist inschakelen:

 • Je bent ervan verzekerd dat de gyprocwerken op de juiste manier worden uitgevoerd;
 • De gyprocwerken verlopen snel en zonder problemen en je profiteert van een strak resultaat;
 • Voor advies over de gyprocwerken aan je woning in West-Vlaanderen kun je altijd terecht bij de specialist.

Verschillende soorten gyprocplaten

Er zijn meerdere soorten gyproc platen die worden gebruikt bij het verbouwen van een woning. Je kunt onder andere kiezen voor een standaard plaat, maar er zijn ook platen met extra interessante eigenschappen. Zo zijn er gyproc platen met een vochtwerende werking; deze zijn zeer geschikt voor de badkamer. Je kunt ze herkennen aan de groene kleur. Daarnaast kun je ook kiezen voor platen met een goede thermische of geluidsisolatie. Deze zijn wat duurder in aanschaf maar bieden wel extra wooncomfort.

Combinatie van gyproc en isolatie

Het is heel goed mogelijk om gyproc platen te combineren met isolatie. Je voorkomt op deze manier warmteverlies en je verhoogt het wooncomfort. Dit zorgt er weer voor dat je kunt profiteren van een lagere energierekening. Gyprocwerken zijn zeer goed te combineren met isolatie: of het nu gaat om thermische of geluidsisolatie. Er zijn twee manieren waarop isolatie met gyproc platen gecombineerd kan worden. Zo zijn er platen waar al isolatie aan de achterzijde is aangebracht. Je kunt het isolatiemateriaal ook apart aanbrengen. Isolatiemateriaal dat veel gebruikt wordt is pur-schuim, minerale wol of EPS.

Gyproc afwerkingsmogelijkheden

Een belangrijke reden dat gyproc veel wordt gebruikt is omdat het zeer goed af te werken is. Nadat de platen zijn vastgemaakt aan de wand of het plafond, worden eerst de voegen en naden gevuld. Zo ontstaat er een strak en egaal geheel. Hierna zijn de platen klaar om geschilderd of behangen te worden. Je kunt de wanden lijmen en voegen, maar ook plamuren, schilderen, behangen en betegelen. Er zijn heel wat manieren om de gyproc platen af te werken.

Kosten gyproc afwerken

Hoeveel betaal je voor het afwerken van gyproc? Dit is afhankelijk van het oppervlak, maar ook van de methode die wordt gebruikt. Over het algemeen is het behangen van de gyproc platen het meest betaalbaar. Meestal betaal je hier gemiddeld €15 per m2 voor. Voor schilderwerken hoef je ook niet veel geld kwijt te zijn, hierbij is het wel afhankelijk van het soort verf dat je kiest. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen van de meest voorkomende afwerkingen van gyproc:

Afwerking van gyprocGemiddelde prijs per m²*
PlamurenCirca €15,- tot €30,-
SchilderenCirca €30,-
BehangenCirca €10,- tot €20,-

Profiteer van een verlaagd btw-tarief

Huur je een specialist uit West-Vlaanderen in voor het uitvoeren van de gyprocwerken? Dan ben je niet alleen verzekerd van een goede uitvoering en een mooi resultaat, maar dan kun je ook zomaar profiteren van een verlaagd btw-tarief. Hierbij betaal je een lager btw op de materiaal- en arbeidskosten in plaats van het normale tarief van 21%. Om te profiteren van dit tarief moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • De woning is 10 jaar of ouder;
 • Het gaat om een privéwoning;
 • De factuur is direct aan jou gericht.

Tips voor het vinden van een betrouwbaar bedrijf

Een betrouwbare specialist in West-Vlaanderen vinden is makkelijker dan je denkt. Want door de gratis offertedienst te gebruiken kun je direct in contact komen met verschillende betrouwbare bedrijven in de omgeving van West-Vlaanderen. Ook vind je onderstaand nog een aantal extra tips om er zeker van de zijn dat je een goede partij kiest:

 1. Let op de prijzen en de voorwaarden bij het vergelijken van de offertes;
 2. Zoek referenties op internet en ontdek of het bedrijf beschikt over de nodige certificaten voor gyprocwerken;
 3. Kijk of een bedrijf staat ingeschreven bij een brancheorganisatie of bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen. Dit is een teken dat een bedrijf financieel gezond is.

Een goede gyproc specialist vinden in West-Vlaanderen

Waarschijnlijk wil je dat de verbouwing aan je woning zo snel mogelijk wordt gedaan. Daarnaast is het logisch dat je wilt dat de werkzaamheden ook op de juiste manier worden uitgevoerd. In dit geval is het een aanrader om een specialist in te schakelen op het gebied van gyprocwerken. Hij weet niet alleen alles over de verschillende methodes, maar kan ook bepalen wat bij jouw project de beste aanpak is. De vakkennis en ervaring van specialisten zorgen ervoor dat de werken snel worden uitgevoerd. Daarnaast hoef je zelf niets aan te schaffen als het gaat om gereedschap of materiaal en profiteer je van een verlaagd btw-tarief.

Je betaalt over de gyprocwerken een verlaagd btw-tarief van 6%, mits je aan de eerder genoemde voorwaarden voldoet. Dit is een manier om flink te besparen op de kosten. Daarnaast is het slim om offertes te vergelijken zodat je de meest voordelige keuze kunt maken.

Offertes vergelijken doe je hier

Hier ben je op de juiste plek om de gyprocwerken uit te laten voeren door een ervaren vakman uit West-Vlaanderen en omgeving. Je kunt hier niet alleen gemakkelijk offertes aanvragen bij meerdere bedrijven, maar je kunt alle prijsvoorstellen ook gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt en dat de gyprocwerken snel en voordelig worden uitgevoerd.

Of je nu een nieuwe kamer op de zolder wilt creëren of dat je de lelijke wanden in de slaapkamer weg wilt laten werken: een specialist in gyprocwerken voert de werkzaamheden snel en vakkundig uit. Zo profiteer jij van een strak resultaat! En door offertes te vergelijken kun je tot wel 40% besparen. Waar wacht je nog op? Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor je klus.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden