Een spanplafond voor in de badkamer

Een spanplafond is een handige oplossing wanneer je plafond verouderd of beschadigd is geraakt. Veelal wordt gekozen voor deze oplossing voor de woonkamer of de slaapkamer. Wat echter niet iedereen weet is dat een spanplafond tevens een prima oplossing is voor je badkamer. Nu denk je misschien: huh, mijn badkamer? Is een spanplafond wel bestand tegen al dat vocht? Deze reactie is logisch. Een badkamer is immers de kamer binnen je woning die het meest met vocht te maken krijgt. Niet alleen is een spanplafond goed bestand tegen deze omstandigheden, maar een spanplafond in de badkamer biedt je nog meer mogelijkheden. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen van een spanplafond in je badkamer.

badkamer spanplafond prijs

Bekijk hier wat een spanplafond kost.

Spanplafond badkamer: vochtwerend

Het werd al eerder aangestipt: een badkamers is bijzonder vochtig. Niet alleen ga je hier in bad of onder de douche, maar tijdens deze activiteiten komt er tevens een hoop condens vrij. Warmte stijgt naar boven, dus ook condens. Hierdoor slaat het op het plafond. Is je plafond hier niet tegen bestand, dan zal dit op den duur leiden tot schimmelplekken. Dit wil je logischerwijs voorkomen. Een reden om voor een spanplafond in je badkamer te kiezen is het feit dat deze vochtwerend zijn. Niet een beetje of grotendeels, maar voor de volle 100 procent vochtwerend. En ook problemen tussen de oude plafond en het spanplafond kunnen eenvoudig opgelost worden, want een spanplafond demonteer je binnen een handomdraai. Dit alles maakt een spanplafond tot een slimme keuze voor je badkamer. Daarnaast biedt een spanplafond je nog meer voordelen.

Extra voordelen van een spanplafond in de badkamer

Akoestiek

Een spanplafond in je badkamer is dus 100% vochtwerend. Maar dit is niet de enige toepassing van dit type plafond. Ook op akoestisch vlak kun je middels een spanplafond je badkamer prima isoleren. Niet alleen vermindert dit de galm binnen de ruimte, maar ook geluiden van buitenaf zullen minder hard binnenkomen.

Verlichting

Daarnaast is verlichting in een spanplafond prima mogelijk. Je kunt gewone lampen of spotjes in het plafond plaatsen, waarvoor gaten gemaakt dienen te worden. Tevens kun je kiezen voor een lichtdoorlatend doek, waarna je de verlichting boven het spanplafond plaatst. Dit creëert een sfeervol effect.

Speakers of geluidsboxen inwerken

Naast de verlichting is het tevens mogelijk om boxen of speakers in het plafond te verwerken. Je kunt dus blijven genieten van je favoriete muziek wanneer je onder de douche staat of een bad neemt.

Kleur en type doek

Daarnaast kun je zelf kiezen hoe het spanplafond eruit komt te zien. Welke kleur wordt het plafond? Laat je een print of afbeelding plaatsen op het spanplafond? Voor welke materiaal kiezen? Je kunt het spanplafond precies zo laten maken zoals jij dat voor ogen hebt.

spanplafond badkamer

Spanplafond badkamer prijs

Een standaard spanplafond kost tussen de 70 en 85 euro. Een akoestisch geïsoleerd plafond kost tussen de 100 en 150 euro. Met print kom je tussen de 90 en 100 euro uit. Tot slot kost licht doorlaten plafond rond de 140 euro. Deze prijzen zijn per vierkante meter.

 Richtprijs per m2 (incl. plaatsing)
Standaard spanplafond (pvc of polyester)± €70 à €85
Akoestisch spanplafond± €100 à €150
Spanplafond met print± €90 à €100
Lichtdoorlatend spanplafond± €140

Plaatsen van een spanplafond in de badkamer

Eén van de grootste voordelen van een spanplafond is het gemak waarmee het geplaatst kan worden. Alhoewel het voor ervaren doe-het-zelvers mogelijk is om deze zelf te plaatsen, wordt in de norm altijd aangeraden om dit te laten doen door een professional en ervaren vakman. Gelukkig is dit binnen één dag te doen. Bijzonder snel, en door de manier van monteren zal dit geheel zonder rommel te doen zijn. Dit kost je maar 1 à 2 cm qua ruimte, maar meer is mogelijk als je bijvoorbeeld een ruimte kleiner wilt maken om zo energie te kunnen besparen.
Bekijk hier ook :inspirerende badkamers om van weg te dromen

Onderhoud

Qua onderhoud is een spanplafond tevens simpel: hou het onderhoud bij, en voer eenmaal per jaar een grote beurt uit.

Spanwand badkamer

Vind je ten slotte het gemak van een spanplafond fijn? Dan kun je ook overwegen om een spanwand te laten plaatsen in je badkamer. Hierbij geniet je van dezelfde voordelen in vergelijking met een spanplafond. Snel geplaatst, makkelijk te onderhouden en vochtwerend. Een PVC spanwand kost tussen de 50 en 75 euro per vierkante meter. Een polyester spanwand kost je tussen de 60 en 85 euro per vierkante meter. Tot slot kun je kiezen voor bedrukking op je spanwand, wat de prijs omhoog drijft naar een gemiddelde prijs van tussen de 90 en 100 euro per vierkante meter.

 Richtprijs per m²*
Spanwand uit PVC€50 - €75
Spanwand uit polyester€60 - €85
Bedrukte spanwand€90 - €100
badkamer spanwand

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden