Gyproc muur isoleren binnenzijde

Een muur isoleren is altijd een goed plan. Je kunt immers met een goed geïsoleerde muur kou in de woning voorkomen, waardoor je de verwarming niet zo hoog meer hoeft te zetten. Dit bevorderd het leefklimaat en zorgt ervoor dat je flink kunt besparen op de energiefactuur. Er zijn verschillende methodes om een muur te isoleren. Gevelisolatie en spouwmuurisolatie zijn veel gekozen methodes. Als deze methodes niet mogelijk zijn doordat dit bijvoorbeeld technisch niet haalbaar is of als je te maken hebt met een monumentale gevel, dan kun je ook gewoon de isolatie van een muur langs binnen doen met een wand van gyproc. Meer informatie op www.isolatiewerken-jk.be

Aandachtspunten bij isoleren muur aan de binnenzijde

Bij het isoleren van je muur aan de binnenzijde zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is dat je rekening moet houden met de ventilatie. Woonvocht zal namelijk wel op een goede manier de woning moeten kunnen verlaten, want anders kun je last gaan krijgen van condensatie. Dit houdt in dat je zeker een goed ventilatiesysteem in je woning moet hebben. Dit kan eenvoudig door het aanbrengen van ventilatieroosters in deuren en ramen, maar je kunt ook een professioneel mechanische ventilatiesysteem aanbrengen. Ook moet de buitenmuur goed kunnen ademen, zodat vocht door de muur afgevoerd kan worden. Belangrijk is het ook om aandacht aan koudebruggen te besteden. Isoleer daarom ook doorvoeren voor leidingen die in de muur aanwezig zijn. Verder is het vanzelfsprekend dat scheuren in de muur eerst gerepareerd moeten worden en ook vochtproblemen, zoals optrekkend vocht moeten verholpen zijn.

Een muur isoleren met gyproc

Gyproc is een gipsplaat en is het meest gebruikte materiaal dat gebruikt wordt voor afwerking van wanden. Gyproc kan enkel als afwerkingsplaat aangebracht worden, waarbij je isolatiemateriaal aanbrengt tussen de af te werken muur en de gyproc plaat. In de meeste gevallen wordt er dan tegen de muur een houten of metalen stellage geplaatst waar het isolatiemateriaal, zoals glaswol tussen geklemd kan worden. Vervolgens worden de gyproc platen tegen de stellage geboord en kun je de wand verder afwerken. Maar er zijn ook gyproc platen die reeds voorzien zijn van een isolatielaag. Zo werkt gyproc isolerend en tegelijkertijd is het een mooie afwerking.

Aanbrengen van gyproc met isolatie

Gyproc met isolatie zijn in de meeste gevallen verkrijgbaar als 9 centimeter dikke gipsplaten. Hiervan is 1 centimeter gyproc en 8 centimeter purschuim of glaswol. Er zijn ook nog andere vormen van isolatie op gyproc mogelijk, maar dan ligt de prijs ook hoger. Aanbrengen is relatief eenvoudig, want je lijmt de gyproc platen met de isolatiezijde aan de af te werken wand. Dit voorkomt dat je hoeft te boren, al is dit wel mogelijk mocht de wand niet geschikt zijn om het gyproc op te lijmen.
Lees hier meer over Gyproc.

Gyproc muur isoleren binnenzijde

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden