Gyprocwerk prijzen

Gyproc is een zeer populair materiaal om binnenshuis te gebruiken voor het afwerken van muren en plafonds. Gyproc is verkrijgbaar in platen en daarom gemakkelijk te plaatsen en te bewerken. Er kan gemakkelijk een voorzetwand mee gecreëerd worden of een verlaagd plafond van gyproc. Tevens is gyproc een relatief goedkoop materiaal om ruimte geheel naar eigen inzicht in te delen en af te werken. En een ander voordeel is dat gyproc ook gemakkelijk te gebruiken is door doe-het-zelvers en amateurklussers. Mocht je niet zo handig zijn, dan kun je het nodige gyprocwerk ook uitbesteden aan een expert. Voordat je je gyproc gaat inkopen is het misschien handig als je eerst in beeld hebt waar je het voor wilt gebruiken en wat de totale kostprijs van je gyprocwerk is.

kostprijs gyproc

Hoeveel kost gyprocwerk?

Gyprocplaten zijn bijzonder veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op, het is licht in gewicht en er zijn gemakkelijk voorzetwanden en scheidingswanden van te maken zonder dat er metselwerk aan te pas komt. Je hoeft dus geen rekening te houden dat een scheidingswand eerst moet drogen voordat je het kunt afwerken. Als gyprocwerk is geplaatst kun je direct aan de slag met de afwerking. Gyprocwerk is daarom een voordelige methode om op een efficiënte manier wanden en plafonds te creëren. Als richtprijs moet je rekening houden dat gyprocwerk ongeveer tussen de € 25,- en € 60,- per vierkante meter kost.

Besparen op het laten uitvoeren van gyprocwerk

Gyproc zelf is niet zo heel erg aan de prijs. Het laten uitvoeren van gyprocwerk door een specialist zorgt ervoor dat de kostprijs van gyprocwerk vooral veel stijgt. Toch valt er juist op de manuren flink te besparen. Hiervoor moet je niet met de eerste vakman in zee gaan die je tegenkomt, want dan weet je nog steeds niet of je teveel betaald. Vraag bij diverse specialisten een offerte op ga de prijzen met elkaar vergelijken. Je zult zien dat de arbeidskosten per specialist kan verschillen en op basis daarvan kun je dan de meest voordelige offerte uitkiezen. Door offertes te vergelijken is het mogelijk om tot wel 30% op de kostprijs te besparen.

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs van gyprocwerk?

Er zijn diverse factoren die de kostprijs van gyprocwerk beïnvloeden. Zo is aan de richtprijs te zien dat er een behoorlijk verschil kan zitten in de kostprijs. Dit is puur afhankelijk van waar en hoe gyprocwerk toegepast moet worden. Soms moeten veel platen op maat gesneden worden, wat de kostenverhogend kan werken. Ook het plaatsen van gyprocwerk op lastig te bereiken plekken kan van invloed zijn op de hoogte van de kostprijs. Nog enkele factoren die van invloed zijn op de kostprijs van gyprocwerk:

Een gyproc scheidingswand

Wanneer je een ruimte in meerdere ruimte wilt indelen is een scheidingswand van gyprocwerk een goed alternatief voor een gemetselde muur. Je kunt met gyprocwerk een stevige wand creëren die zowel thermisch als akoestisch kan isoleren Eventueel kan er ook altijd nog zonder problemen extra isolatiemateriaal achter een gyproc scheidingswand geplaatst worden. Om de gyprocplaten te plaatsen heb je enkel een geraamte nodig. Dit geraamte bestaat meestal uit hout of uit metaal waar de gyprocplaten gemakkelijk tegenaan gemonteerd kunnen worden. De gemiddelde kostprijs voor een standaard enkele scheidingswand ligt tussen de € 40,- en € 45,- per vierkante meter. Wil je een nog beter geïsoleerde scheidingswand? Dan kun je ook een scheidingswand plaatsen met dubbele gyprocplaten. In dit geval is de gemiddelde kostprijs tussen de € 55,- en € 60,- per vierkante meter.

Een gyproc voorzetwand

Vaak wordt er bij de renovatie van een woning gebruik gemaakt van een gyproc voorzetwand. Meestal is de originele muur dan zwaar beschadigd of men wil de wand juist isoleren of kabels achter verbergen. Met gyprocplaten is een voorzetwand uitstekend te realiseren. In de meeste gevallen zal ook voor een voorzetwand een geraamte gebruikt worden van hout of metaal. Een voordeel is dat tussen de houten of metalen staanders ook isolatiemateriaal aangebracht kan worden. Het is mogelijk om gyprocplaten direct aan de originele wand te bevestigen. Dit moet dan gebeuren met een speciale mortel die de platen tegen de muur laten plakken. Een standaard gyproc voorzetwand heeft een gemiddelde kostprijs van tussen de € 25,- en € 30,- per vierkante meter. Voor een nog betere thermische en akoestische isolatie is het mogelijk om een dubbele voorzetwand te laten plaatsen. De kostprijs wordt dan iets hoger. Gemiddeld kosten een dubbele voorzetwand van gyproc tussen de € 30,- en € 35,- per vierkante meter.

Een metal stud plafond

Gyprocwerk wordt zeer vaak toegepast voor het maken van een vals plafond. Dit is van van toepassing bij lelijke plafonds of plafonds die dusdanig beschadigd zijn, dat het veel goedkoper is om een vals plafond te monteren. Ook kan een vals plafond in erg hoge ruimte de akoestiek enorm laten verbeteren. Een vals plafond moet wel bevestigd worden aan een draagstructuur of geraamte. Dit wordt in de meeste gevallen gemonteerd aan het oude plafond, waarna de gyprocplaten er tegenaan gemonteerd kunnen worden. In sommige gevallen is het originele plafond niet geschikt om als draagstructuur te fungeren. In dit geval kun je kiezen voor een metal stud plafond. Er worden dan metalen profielen geplaatst aan de bovenzijde van de wanden. Hier komt dan een metalen geraamte aan waar de gyprocplaten aan bevestigd kunnen worden zonder dat er contact wordt gemaakt met het originele plafond. Een metal stud plafond is overigens niet geschikt voor ruimte die een overspanning hebben van meer dan vijf meter. De kostprijs voor een metal stud plafond is gemiddeld tussen de € 35 en € 40 per vierkante meter.

Tips om te besparen op gyprocwerk

Er zijn nog meer mogelijkheden om te besparen op gyprocwerk:

Zelf doen

Het plaatsen van gyprocplaten is helemaal niet moeilijk. Het materiaal is licht en in vrijwel alle gevallen worden de platen tegen een geraamte gemonteerd. Wanneer je dit dus zelf doet, bespaar je al enorm om de arbeidsuren.

Kwantumkorting

Ken je nog andere mensen die ook aan het renoveren zijn en gyprocwerk willen uitvoeren? Probeer gezamenlijk bij dezelfde vakman het gyprocwerk af te nemen. Je hebt dan kans dat je beiden recht het op kwantumkorting die al gauw kan oplopen tot ruim 10%.

Vakman uit de buurt

Hoe goedkoop een vakman aan de andere kant van het land ook is, het kan minder aantrekkelijk worden als je bedenkt dat hij ook voorrijkosten gaat berekenen. De voorrijkosten kunnen in sommige gevallen oplopen tot € 1,- per kilometer. In dit geval is een lokale vakman die geen voorrijkosten in rekening brengt voordeliger.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden