Eenvoudige en unieke interieurtrucs

Eenvoudige en unieke interieurtrucs

Het interieurontwerp is de afgelopen jaren naar een nieuw niveau van esthetisch genot en technische complexiteit gestegen.

Naarmate de prijzen dalen, krijgen steeds meer huiseigenaren toegang tot woninginrichting die tot voor kort het enige domein van de beroemdheden en de uiterst vermogende mensen was.

Als we op zoek gaan naar ideeën, laten we ons inspireren door huizen van beroemdheden en video's over trends op het gebied van spanplafond, om maar twee voorbeelden te noemen. In de meeste gevallen stopt dit youtube-onderzoek daar, online. Vroeger waren de meeste functies veel te duur en in wezen ontoegankelijk voor de gemiddelde persoon.

Hier vindt u vijf voorbeelden van interieurontwerpideeën die nu voor de meeste mensen toegankelijk zijn en uw woning er als een paleis uit laten zien.

Kroonvormen

Wil je je plaats duur maken zonder te veel te doen? Kroonlijstwerk voegt tonnen klasse toe aan elk interieur, waardoor het van een gemiddelde naar een high class omgeving gaat. Hoe breder de bekleding die u kiest, hoe beter. Er zijn verschillende vormen, maten en kleuren waaruit u kunt kiezen, waardoor u min of meer in elke ontwerpstijl past.

Creatief zijn met verf

Slim gebruik van verf kan een extra diepte toevoegen aan elk interieur. Van saai wit tot het gebruik van kleuren en patronen kan je wonderen doen. Als u kiest voor neutrale kleuren, gebruik dan trimmen en accenten om een vleugje verfijning toe te voegen. Stop overigens niet met alleen muurverf. Het gebruik van kleur op sierlijsten of binnendeuren is eenvoudig te doen zonder ze te vervangen. Een populaire trend vandaag de dag is mat zwarte deuren, een groot contrast schepper in de meeste interieurs, het bevorderen van een dure uitstraling.

Spanplafonds

Deze trend is helemaal niet nieuw, maar heeft op de een of andere manier pas recentelijk België bereikt. Het is enorm groot in Europa en veel beroemdheden nemen het van harte over vanwege zijn unieke eigenschappen. Het is eenvoudig te installeren, kan worden bedrukt met verbluffende patronen en vereist geen bijwerking of onderhoud. Wat nog beter is, het kan verlichtingsarmaturen (verlicht plafond) verbergen en verbazingwekkende effecten creëren. Daarover later meer in het hoofdstuk over verlichting.

Raambehandelingen

Relatief goedkoop om te kopen en gemakkelijk te installeren, raambehandelingen zijn een verbazingwekkende interieurtruc die de meeste van elke ruimte zal sieren. Er is een grote verscheidenheid aan opties met veel prijsklassen en stijlen die je kunt mixen en matchen met zoete overgave. Ze kunnen vervangen gordijnen met gemak, en ze hoeven niet zo veel onderhoud.

Creatief gebruik van verlichting

Licht kan worden gebruikt om letterlijk ruimte te creëren, en dat is niet overdreven. Lichtarmaturen variëren sterk en hebben de laatste tijd ook verbazingwekkende vormen aangenomen. Er zijn kroonluchters, potloden, uitgebreide digitale opties met op afstand bedienbare helderheid en kleurinstellingen, maar ook verlichte plafonds die je verbazingwekkende effecten kunnen geven, zoals een sterrenhemel of gewoon prachtige lichtpatronen. Deze specifieke trend werkt ook met verlichte muurschilderingen en andere soortgelijke toepassingen die technieken en stijlen combineren om een absoluut uniek interieur te creëren.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden