Gyproc afwerken

gyproc afwerken

Er zijn verschillende manieren om Gyproc af te werken , op deze pagina noemen we de meest gebruikte methodes, de werkwijze en de reden voor deze afwerking. Gyproc afwerken kan snel uitgevoerd worden door professionals, deze klus zelf uitvoeren is mogelijk maar vergt wel een grote mate van nauwkeurigheid. Neem voor vrijblijvend advies contact op met onze specialisten.

Materialen voor Gyproc afwerken

Er zijn twee soorten voegmiddelen verkrijgbaar in de winkel, poeders die met water vermengd worden ofwel ABA joint, en producten die reeds voorgemengd zijn ofwel ABA mix. Na uitharding zijn deze producten gelijk aan elkaar, de droogtijd is wel afwijkend. De ABA joint die zelf aangemaakt wordt zal vrij snel drogen met een gemiddelde droogtijd van vier uur. De voorgemengde pasta ABA mix is bedoeld voor mensen met weinig ervaring met dit soort werkzaamheden, of voor kleine oppervlaktes. Met ABA mix moet je rekenen op een uithardingsperiode van 24 uur. De voorgemengde oplossing is overigens wel duurder in aanschaf wat van invloed zal zijn op de kosten in grotere ruimtes.

Gyproc afwerken met voegband

De voegen tussen de platen moeten netjes opgevuld worden, hiervoor wordt voegband gebruikt die specifiek gemaakt is voor Gyproc platen. Er bestaan twee soorten voegband:

  • Zelfklevende voegband gemaakt van glasweefsel. Je kunt deze tape eenvoudig gebruiken omdat het direct op de afgeschuinde voeg aangebracht kan worden.
  • Papieren voegband die wat meer bewerkelijk is. Je moet de voegspecie zelf aanbrengen waar vakkundigheid voor vereist is. Je kunt papieren voegband daarnaast ook gebruiken voor kopse voegen en op de grens met andere materialen zoals spanplafonds en hoeken.

Gyproc afwerken met verf

gyproc afwerken  verf

Je kunt de Gyproc muur of wand later schilderen , gebruik wel een primer om te voorkomen dat de verf in de wand trekt. Wanneer de wand in een opvallende kleur wordt geschilderd kun je een voorgekleurde primer gebruiken.

Gyproc afwerken met behang

gyproc afwerken  behang

Het is ook mogelijk een scheidingswand, tussenmuur of plafond van Gyproc te behangen. Elk type behang is in principe geschikt, zorg hier ook weer voor een primer omdat de behanglijm anders in de poreuze gipswand zal trekken, wat de kleefkracht nadelig beïnvloed. Renovlies is bij uitstek geschikt voor Gyproc wanden .

Gyproc afwerken met tegels

gyproc afwerken  tegels

Met name in sanitaire ruimtes worden ook vaak tegels geplaatst. Dit is zeer goed mogelijk met Gyproc wanden en plafonds . Houd rekening met de droogtijd, breng lijm niet direct aan op de gipsplaten en plaats de tegels netjes uitgelijnd op de wand.

Wanneer zelf Gyproc plafond afwerken niet mogelijk of niet gewenst is, kunnen wij deze werkzaamheden ook uitvoeren. Neem gerust eens contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave.

Spanplafonds/wanden

CLIPSO®spanplafond/spanwand is speciaal ontworpen voor hoogstaande kwalitatieve oplossingen op het gebied van esthetiek en comfort, ideaal voor renovatie, nieuwbouw en decoratie.

Spanplafonds/wanden

Akoestisch

Wat een aangename akoestiek! Vandaag de dag is het een luxe te kunnen wonen en werken in een akoestisch aangenaam en comfortabel leefklimaat.

Akoestisch

Decoratieve prints

Clipso Sign is een decoratieve print bekleding voor interieur decor of visuele communicatie in groot formaat.


Decoratieve prints

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie Antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden