Gyproc schilderen

gyproc schilderen

Het is mogelijk om Gyproc wanden en plafonds te schilderen. Om het mooiste resultaat en de langste levensduur te bereiken is het verstandig onderstaande adviezen te lezen alvorens de Gyproc te schilderen . In slechts enkele stappen kun je aan de slag, mocht je dit werk liever uitbesteden is dat ook mogelijk tegen scherpe tarieven.

Hoe kun je Gyproc schilderen ?

Laten we starten met de juiste materialen, voor Gyproc schilderen heb je nodig:

  • Een zachte borstel
  • Een ronde verfborstel voor de hoeken
  • Een vachtroller met korte haren voor de grote oppervlakken
  • Schilderstape
  • Een stofzuiger
  • Primer
  • Muurverf

Voorbereiden ondergrond bij Gyproc schilderen

De Gyproc platen moeten glad, schoon en helemaal droog zijn alvorens te starten met schilderen. De voegen moeten geheel afgewerkt en opgevuld zijn. Het is mogelijk om de voegen bij te schuren, gebruik hiervoor schuurpapier met een korrelgrootte van 150. Daarna moet alle stof compleet verwijderd worden met een zachte stofborstel of met een stofzuiger. Plak de delen die niet geschilderd worden zoals de kozijnen af met schilderstape voor een mooi en strak resultaat.

Primer aanbrengen bij Gyproc schilderen

Je kunt de Gyproc platen niet zomaar beschilderen, je zult eerst primer moeten aanbrengen. Dit voorkomt dat de natuurlijke zuiging van de gipsplaten opgeheven wordt, anders zal de verf in het materiaal trekken. Daarnaast zal de primer een betere hechting van de verf tot gevolg hebben, wat met name van toepassing is op de voegen en de papieren bovenlaag. Er zijn diverse soorten primer verkrijgbaar in de winkel waarvoor sommige keuzes reeds aangekleurd zijn. Dit is voordelig wanneer je de platen met een opvallende kleur wilt beschilderen. Met een gekleurde primer zal de verf direct beter dekken, als alternatief kun je meerdere lagen verf over elkaar aanbrengen. De primer wordt aangebracht met de kortharige vachtroller.

De Gyproc platen schilderen

Zorg dat de primer goed gedroogd is voor het echte schilderwerk van start gaat. De verf moet vooraf altijd goed doorgeroerd worden. Gebruik de muurroller voor de grote oppervlakte van de Gyproc spanplafond . Bij de randen aan het plafond en in de hoeken kun je de borstel gebruiken. Begin dan met verticale streken op de muur aan te brengen en deze horizontaal uit te rollen. Daarna kun je nogmaals verticaal schilderen. Hiermee wordt de verf zeer egaal over het oppervlak verspreid met een strak resultaat ten gevolge. Wacht altijd tot de voorgaande laag geheel droog is alvorens met de volgende laag te starten. Hanteer dezelfde werkwijze voor elke volgende laag.

Verwijder de tape voordat de verf volledig uitgehard is om scheuren en breuken te voorkomen. Het is uiteraard ook mogelijk om het Gyproc schilderen uit te besteden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Spanplafonds/wanden

CLIPSO¬ģspanplafond/spanwand is speciaal ontworpen voor hoogstaande kwalitatieve oplossingen op het gebied van esthetiek en comfort, ideaal voor renovatie, nieuwbouw en decoratie.

Spanplafonds/wanden

Akoestisch

Wat een aangename akoestiek! Vandaag de dag is het een luxe te kunnen wonen en werken in een akoestisch aangenaam en comfortabel leefklimaat.

Akoestisch

Decoratieve prints

Clipso Sign is een decoratieve print bekleding voor interieur decor of visuele communicatie in groot formaat.


Decoratieve prints

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie Antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden