Plafond plaatsen

Een nieuw plafond plaatsen kan veel overlast veroorzaken, zeker in oudere panden. Denk aan vervuiling achter het plafond, de gevolgen voor de constructie en mogelijk gevaarlijke stoffen die vrijkomen zoals asbest. Vaak is deze overlast niet nodig, wanneer de bouwkundige staat van het bestaande plafond of overspanning van goede kwaliteit is kun je een plafond plaatsen onder het aanwezige plafond. Dit kan een spanplafond zijn op basis van een doek, of een Gyproc plafond van gips. Beide methodes bieden veel voordelen ten opzichte van een vast plafond. Hoe kun je een plafond plaatsen dat aansluit op de wensen van de bewoners of gebruiker? Dat lees je op deze pagina!

Een plafond onder een plafond plaatsen

Laten we uitgaan van een situatie waarin het bestaande plafond bouwkundig gezien aan de eisen voldoet, maar het uiterlijk niet meer past bij de wensen van de bewoners of gebruikers. Wellicht is het bestaande plafond sterk verkleurd door roken, er kunnen scheuren ontstaan zijn, of het plafond is puur functioneel zonder afwerking. Een compleet nieuw plafond maken kan dan een kostbare zaak zijn, daarnaast moet de onderliggende ruimte volledig leeggeruimd worden. Met een “hangend” plafond is dit niet meer van toepassing. Kijk maar eens naar deze voordelen:

  • Het bestaande interieur hoeft niet leeggeruimd te worden.
  • De werkzaamheden worden in korte tijd uitgevoerd.
  • Het nieuwe plafond kan voorzien worden van extra isolatie.
  • Met een nieuw plafond plaatsen kun je de akoestiek in de ruimte verbeteren.
  • De kosten voor een hangend plafond zijn doorgaans aanzienlijk lager dan bij een normaal plafond.

Er zijn verschillende manieren waarop een plafond plaatsen uitgevoerd kan worden, dit zijn de meest populaire methodes:

  • Een spanplafond : Dit is in feite een soort doek dat van muur tot muur op maat wordt gehangen aan een onzichtbare wandbevestiging. Het lijkt op een solide plafond maar dat is het niet. Je kunt dit plafond eenvoudig reinigen en zelfs overschilderen. Dit soort plafonds zijn ook brandveilig en bieden naast esthetische voordelen ook praktische voordelen.
  • Een Gyproc plafond : Dit is een plafond op basis van gipsplaten die onder het bestaande plafond wordt gehangen, of wordt bevestigd aan de muren. Het oogt als een normaal plafond en is te schilderen, behangen en zelfs te betegelen. Bij het plafond plaatsen kan er isolatiemateriaal op het houten of stalen frame aangebracht worden.

Met dit soort plafonds kun je elke ruimte een compleet nieuwe uitstraling geven, daarnaast spelen de isolerende eigenschappen vaak een rol bij thermische isolatie, geluidsdemping en akoestiek. Informeer naar alle mogelijkheden en prijzen voor een nieuw plafond plaatsen bij onze specialisten.

Spanplafonds/wanden

CLIPSO®spanplafond/spanwand is speciaal ontworpen voor hoogstaande kwalitatieve oplossingen op het gebied van esthetiek en comfort, ideaal voor renovatie, nieuwbouw en decoratie.

Spanplafonds/wanden

Akoestisch

Wat een aangename akoestiek! Vandaag de dag is het een luxe te kunnen wonen en werken in een akoestisch aangenaam en comfortabel leefklimaat.

Akoestisch

Decoratieve prints

Clipso Sign is een decoratieve print bekleding voor interieur decor of visuele communicatie in groot formaat.


Decoratieve prints

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie Antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden