Spanplafond Sint-Truiden

Ervaren expert in spanplafonds Sint-Truiden!

spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden spanplafond Sint-Truiden

Een expert voor spanplafonds Sint-Truiden? Dan kunt u rekenen op de expertise en ervaring van KCP Spanplafon. Wij leveren maatwerk én plaatsen uw spanplafond.

Een spanplafond Sint-Truiden is zoals de naam al zegt, een plafond dat onder een bestaand plafond kan worden gespannen. Het is eigenlijk een vals plafond dat om praktische of esthetische redenen onder het normale plafond kan worden geplaatst. Het spanplafond Sint-Truiden is de laatste jaren flink in populariteit gestegen. De belangrijkste reden hiervoor zijn het geringe onderhoud, de snelle plaatsing en de mogelijkheid om bijzondere lichteffecten te creëren. Een spanplafond Sint-Truiden is over het algemeen gemaakt van een kunststofdoek dat zeer strak tegen het bestaande plafond kan worden gespannen. Wanneer u uw spanplafond Sint-Truidens door KCP laat plaatsen, weet u zeker dat u spanplafond Sint-Truidens van hoge kwaliteit in uw woning geplaatst zult krijgen. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en gebruik bovendien de beste materialen en methoden. Bij KCP maken we bijvoorbeeld in veel gevallen gebruik van het gerenommeerde en hoge kwaliteit bekledingsysteem van Clipso.

Een spanplafond Sint-Truiden is een geweldige manier om het plafond in uw woning mooi af te werken. Het zorgt voor een degelijke en verzorgde uitstraling van het plafond en dat tegen een betaalbaar tarief. De prijs is zeker niet het enige voordeel van spanplafond Sint-Truidens. Wanneer u het door KCP laat plaatsen kunt u bijvoorbeeld ook zeker zijn van een zeer snelle plaatsing. Het laten plaatsen van spanplafond Sint-Truidens neemt een stuk minder tijd in beslag dan het laten plaatsen van een volledig nieuw plafond. U kunt bovendien kiezen uit een zeer groot aantal verschillende kleuren en stijlen. Behalve met de kleur kan er ook volop met de afwerking en decoratie worden gevarieerd. Het is zelfs mogelijk om uw plafondbekleding te laten printen zoals dat zelf wilt. Het is weliswaar iets duurder dan een regulier spanplafond Sint-Truiden maar u heeft wel precies het design dat u wenst. Een ander pluspunt aan een spanplafond Sint-Truiden vinden veel mensen het feit dat het naadloos is. Alleen aan de randen van de spanplafond Sint-Truidens is iets te zien. Dit is iets wat bijna geen enkel regulier plafond kan bieden.

Ook zijn de spanplafond Sint-Truidens erg gemakkelijk in het onderhoud. De doeken van de spanplafond Sint-Truidens zijn namelijk eenvoudig afwasbaar en daardoor makkelijk schoon te houden. Ze zijn bovendien uitstekend bestand tegen vocht en schimmels. Door deze eigenschappen zijn spanplafond Sint-Truidens ook uitstekend geschikt om te plaatsen in meer vochtige kamers. U kunt bijvoorbeeld spanplafond Sint-Truidens laten plaatsen in uw badkamer, kelder of keuken. De mogelijkheden voor het laten plaatsen van spanplafond Sint-Truidens zijn dus zeker niet beperkt tot de woon- of slaapkamer

Waarom kiezen voor een spanplafond Sint-Truiden?

 • Wanneer het oude plafond niet meer in goede staat is zal een spanplafond Sint-Truiden doorgaans een stuk goedkoper zijn.
 • Het monteren van een spanplafond Sint-Truiden kan voor kleine ruimtes in enkele uren gereed zijn, een compleet huis kan binnen enkele dagen van spanplafond Sint-Truiden worden voorzien.
 • Bij het monteren van een spanplafond Sint-Truiden hoeft de ruimte niet leeg te zijn of stofvrij te worden gemaakt.
 • Door het spanplafond Sint-Truiden laag te bevestigen kan er energie worden bespaard.

Een spanplafond Sint-Truiden biedt meer mogelijkheden

Omdat een spanplafond Sint-Truiden niet direct aan hoeft te sluiten op het bestaande plafond kan de tussenruimte gebruikt worden om bijvoorbeeld verlichting aan te brengen. Spots kunnen mooi worden weggewerkt in het spanplafond Sint-Truiden en elektriciteitskabels kunnen netjes weggewerkt worden. Het is ook mogelijk om met sfeerverlichting te werken, eventueel voorzien van dimmers. Een spanplafond Sint-Truiden in combinatie met creatieve verlichting kan elke ruimte volledig transformeren.

Een spanplafond Sint-Truiden laten plaatsen

Wanneer u overweegt een spanplafond Sint-Truiden te laten plaatsen is het van belang een betrouwbare specialist in te schakelen. Vraag vooraf om een transparante offerte en vraag ook naar de materiaalkeuze en garantievoorwaarden. Een goed spanplafond Sint-Truiden heeft een lange levensduur, de installatie verloopt snel en zeer efficiënt.

Bekledingssysteem en verbeteren van de akoestiek

Het bekledingssysteem van Clipso staat bekend als een bekledingsysteem van enorm hoge kwaliteit. Met dit bekledingsysteem kunnen wand/ en plafonddecoratie zoals spanplafond Sint-Truidens worden geproduceerd middels een digitale druktechniek. Met dit bekledingssysteem kunnen miljoenen verschillende kleuren worden geproduceerd. De spanplafond Sint-Truidens die we maken met het bekledingsysteem van Clipso zijn zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovatie van uw plafond.

De spanplafond Sint-Truidens die wij leveren zorgen voor een comfortabel leefklimaat en kunnen ook een geweldige bijdrage leveren aan de akoestiek van een huis. De akoestiek van een huis kan worden verbeterd door de zogeheten nagalm tijd te verlagen. De nagalm tijd is de tijd die nodig is om het geluidsniveau van een geluidsbron te verminderen met 60 decibel. Een spanplafond Sint-Truiden kan door combinatie met isolatiemateriaal een geweldige verbetering voor de akoestiek zijn. De nagalm tijd van een geluid wordt door een spanplafond Sint-Truiden teruggebracht. Deze verbetering kan zitten in betere geluidsisolatie oftewel minder geluidsoverlast voor andere kamers en/of huizen. Maar ook als u bijvoorbeeld piano speelt en het geluid in een bepaalde ruimte galmend vindt klinken, kan een spanplafond Sint-Truiden een ideale oplossing zijn. Voor optimale resultaten op het gebied van akoestiek kan het spanplafond Sint-Truiden gecombineerd worden met wandbekleding. In sommige gevallen is het aanbrengen van isolatie boven het spanplafond Sint-Truiden niet eens nodig. Het doek absorbeert dan al voldoende geluid om de akoestiek flink te verbeteren. De akoestische bekleding van Clipso doet het zowel als spanplafond Sint-Truiden als in de vorm van wandbekleding fantastisch op het gebied van geluidsisolatie. De experts van KCP kijken graag eens naar wat de beste mogelijkheden voor het verbeteren van de akoestiek in uw huis zijn. Dit doen we uiteraard in overleg met u en door te kijken naar uw specifieke wensen.

Voordelen werken met Clipso door KCP

Wanneer u uw spanplafond Sint-Truidens laat platen door KCP kunt u zeker zijn van spanplafond Sint-Truidens van de beste kwaliteit. Er zijn een hoop voordelen waarvan u profiteert doordat wij werken met het bekledingssysteem van Clipso. Een aantal van deze voordelen zullen we hier voor u opsommen.

-Ten eerste passen de spanplafond Sint-Truidens en andere wandbekleding zich aan alle mogelijke vormen aan. Er is dus geen plafond dat niet kan worden voorzien van een spanplafond Sint-Truiden.

-De plafond en wandbekleding die door ons wordt geleverd is zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is de kleur goed aan te passen omdat de bekleding overschilderbaar is. Dit maakt het grootschalig veranderen van je interieur nog makkelijker.

-Het akoestisch comfort van de ruimte waar u spanplafond Sint-Truidens of wandbekleding laat plaatsen wordt verhoogd. Over hoe en waarom dit akoestisch comfort wordt verbeterd kunt u hierboven meer lezen.

-Het plaatsen van de plafondbekleding door KCP gebeurt ook kamertemperatuur. Er hoeft dus niks aan de temperatuur van uw woning te worden veranderd. Bovendien hoeven er geen meubels worden verplaats wanneer wij spanplafond Sint-Truidens plaatsen. Dit zorgt voor een hoop minder gedoe dan wanneer andere bedrijven de plafondbekleding plaatsen.

-Het plaatsen van een spanplafond Sint-Truiden door KCP gebeurt meestal in één keer. U heeft dus niet meerdere dagen mensen over de vloer om de plafondbekleding te plaatsen. Zo hoeft u maar een dag rekening te houden met de werkzaamheden in uw planning.

-Het kwalitatief hoogwaardige opspansysteem zorgt voor een strakke afwerking. Uw door KCP geplaatste spanplafond Sint-Truidens zullen glad en homogeen zijn afgewerkt.

-De maatopname voor de plafond- en of wandbekleding gaat altijd snel en eenvoudig.

-De spanplafond Sint-Truidens die door het Clipso bekledingssysteem zijn geleverd, zijn uitermate brandveilig. Ze voldoen aan de eisen voor brandklasse M1 en beschikken bovendien over maar liefst 15 jaar garantie.

-In de plafondbekleding die wij plaatsen kunt u allerlei zaken laten integreren. Zo kunnen er lampen of spots in worden geplaatst. Maar ook andere decoratieve of technische elementen kunnen in de spanplafond Sint-Truidens worden geïntegreerd. Informeer gerust naar de specifieke mogelijkheden op dit gebied.

-Het materiaal van de bekleding is vochtwerend en bovendien chloorbestendig. Dit maakt de spanplafond Sint-Truidens en wandbekleding uitstekend geschikt voor badkamers, keukens en zelfs zwembaden. Het laten plaatsen van spanplafond Sint-Truidens met de bekledingstechniek van Clips door KCP is dus een absolute aanrader.

spanplafond Sint-Truiden prijs

Ook prijstechnisch kan het laten plaatsen van spanplafond Sint-Truidens door KCP een hoop voordelen opleveren. Het laten plaatsen van spanplafond Sint-Truidens is natuurlijk een stuk voordeliger dan het laten plaatsen van een volledig nieuw plafond. Het plaatsen van een volledig nieuwe plafond kost namelijk op allerlei gebieden veel meer. Het laten plaatsen van een regulier plafond is duurder zowel qua prijs van het materiaal als qua prijs van het laten plaatsen. Het laten plaatsen van spanplafond Sint-Truidens is stukken minder arbeidsintensief en is dus niet alleen goedkoper maar ook sneller. Bovendien is het materiaal van een spanplafond Sint-Truiden een stuk goedkoper dan het materiaal van een volledig nieuw plafond. spanplafond Sint-Truidens pakken dus een stuk goedkoper uit dan reguliere plafonds. Dit zorgt er ook voor dat met spanplafond Sint-Truidens een stuk meer gevarieerd kan worden. U kunt er na een aantal jaar voor kiezen om de sfeer in uw huis flink te veranderen door het plaatsen van nieuwe plafondbekleding. De spanplafond Sint-Truidens die wij van KCP plaatsen kunt u bovendien overschilderen. Wanneer u op een dag een andere kleur aan het plafond wilt geven, hoeft u dus geen volledig nieuwe plafondbekleding aan te schaffen. U kunt zelf de kwast ter hand nemen of ons bellen voor een gegarandeerd mooi resultaat. Voor een klein bedrag heeft u op deze manier het plezier van een plafond in een nieuwe stijl. Afhankelijk van uw wensen kan de prijs van een spanplafond Sint-Truiden sterk verschillen. De prijs is onder ander afhankelijk van uw wensen qua materiaal en afwerking. Maar ook de vorm en de grootte van het oppervlakte waar de bekleding moet worden geplaatst bepalen de prijs. Met name het aantal hoeken van de kamer is een belangrijke graadmeter voor de prijs van de spanplafond Sint-Truidens.

Door al de variabelen in de prijs is het lastig een indicatie te geven wat een spanplafond Sint-Truiden bij KCP gaat kosten. Een prijsindicatie van tussen de 70 en 100 euro per vierkante meter wordt vaak gegeven voor plafondbekleding. Deze indicatie bevat ruime marges maar de spanplafond Sint-Truiden prijzen m2 kunnen zelfs nog buiten deze marges vallen. Als u benieuwd bent naar de echte prijs is het daarom een aanrader om een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen. Wanneer u uw verzoek qua plafond- en wandbekleding omschrijft kunnen wij u een prijsindicatie van de klus geven. Als we vervolgens bij u langs komen om de exacte maten op te nemen kunnen we een prijsopgave doen. De maatopname gaat altijd snel en eenvoudig en na deze maatopname volgt dus direct een meer precieze prijsopgave. Zo weet u direct wat uw spanplafond Sint-Truiden zal gaan kosten.

Soorten spanplafond Sint-Truidens

Er zijn natuurlijk talloze verschillende soorten spanplafond Sint-Truidens op het gebied van kleur, afwerking en vormgeving. Maar qua materiaal dat voor de plafondbekleding wordt gebruikt zijn er eigenlijk maar twee verschillende soorten die we vaak tegenkomen. De eerste soort spanplafond Sint-Truidens is ook de oudste van de twee. spanplafond Sint-Truidens van PVC zijn ook vandaag de dag nog de meest gebruikte plafondbekleding. Het spanplafond Sint-Truiden van PVC folie wordt door middel van verwarmen tot een temperatuur van 40 tot en met 60 graden strak gespannen. Door het verwarmen is het mogelijk het doek nog strakker te spannen. Afhankelijk van het systeemprofiel wordt het doek van PVC folie vervolgens afgesneden. Doordat het PVC folie verwarmd moet worden bij het opspannen worden deze plafonds ook wel ‘warme’ spanplafond Sint-Truidens genoemd.

Het andere materiaal waar spanplafond Sint-Truidens worden gemaakt is polyester. spanplafond Sint-Truidens van polyester worden eerst op maat gesneden en vervolgens op kamertemperatuur geplaatst. Doordat plafondbedekking van polyester op kamertemperatuur wordt geplaatst wordt het ook wel een ‘koud’ spanplafond Sint-Truiden genoemd. Dit heeft dus niks te maken met mindere isolatie of iets dergelijks. Voor het plaatsen van spanplafond Sint-Truidens van polyester kan van bijvoorbeeld het CLIPSO-systeem worden gebruik gemaakt. Bij KCP maken wij gebruik van polyester voor onze spanplafond Sint-Truidens. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van plafondbedekking van PVC. Het polyester kan namelijk na plaatsen nog een stuk beter worden aangepast. Dit geeft extra mogelijkheden met betrekking tot het plaatsen van verlichting en decoratie. Bovendien is er een kleinere kans op verkleuring bij spanplafond Sint-Truidens van dit materiaal. Het onderhoud van een spanplafond Sint-Truiden van polyester is weliswaar iets lastiger maar nog steeds zeer eenvoudig.

spanplafond Sint-Truiden plaatsen

Hoewel veel mensen het de laatste jaren zelf proberen, is het laten plaatsen van een spanplafond Sint-Truiden door een professionele expert nog altijd de beste keuze. Wanneer het plaatsen van spanplafond Sint-Truidens niet goed gebeurt, kan er namelijk een hoop misgaan. Als er maar iets mis gaat kunt u het volledige spanplafond Sint-Truiden kapot maken, dit kan zomaar honderden dan niet duizenden euro’s kosten. De punten waar het vaak misgaat, zijn het gladstrijken van kreuken en plooien, strak en recht hangen van het doek en natuurlijk het voorkomen van scheuren in de plafondbedekking. Als u kiest voor de mensen van KCP weet u zeker dat u de hoogste kwaliteit spanplafond Sint-Truidens krijgt voor een scherpe prijs.

We beginnen natuurlijk met in kaart brengen van de maten. Na deze maatopname en het bespreken van uw wensen krijgt u zoals besproken een prijsopgave. Als de maten bekend zijn kan het bevestigen van de profielen beginnen. Aan deze profielen wordt uiteindelijk de plafondbekleding bevestigd. Dit is dan ook de volgende stap bij het plaatsen van de spanplafond Sint-Truidens. Het doek van het spanplafond Sint-Truiden wordt bevestigd aan de profielen en wordt vervolgens strak getrokken. Eventuele plooien worden door middel van warme lucht vervolgens glad gemaakt. Hierna kan het afwerken beginnen door bijvoorbeeld de overgebleven stukken stof weg te snijden. Ook worden er gaten voor de verlichting en eventuele andere decoratie gemaakt. Al deze handelingen kunnen in de meeste gevallen binnen een dag worden uitgevoerd. Neem direct contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het laten plaatsen van een spanplafond Sint-Truiden!

Spanplafond Sint-Truiden: Voor wie?

Wanneer je het plafond van jouw woning wenst af te werken op een degelijke, propere maar tegelijk betaalbare manier, dan is een spanplafond Sint-Truiden een bijzonder interessante optie.

Ook wie een nieuw plafond wenst te plaatsen, doet er goed aan een spanplafond Sint-Truiden te overwegen. Niet alleen de prijs is interessant, maar ook het plaatsen kan vrij snel gebeuren. Ontdek meer over het plaatsen van een spanplafond door KCP!

Wat is juist een spanplafond Sint-Truiden?

Een spanplafond Sint-Truiden is een kunstdoek dat door middel van warmte strak wordt opgespannen tegen onzichtbare profielen aan de muren. Na de plaatsing koelt het plafond terug af.

Het doek kan perfect op maat worden gemaakt. Daardoor is het ideaal voor iedere ruimte waarin je een nieuw plafond wil plaatsen of het bestaande plafond wil verlagen met een minimumverlies aan ruimte.

Eenvoudig te onderhouden

Een spanplafond is zeer eenvoudig te onderhouden omdat ze afwasbaar zijn. Bovendien zijn ze bestand tegen vocht en schimmels en zijn ze poriëndicht. Ze zijn bijgevolg ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken.

Wat kost een spanplafond?

Spanplafonds zijn goedkoper dan een volledig nieuw plafond te laten plaatsen en ook heel wat minder arbeidsintensief. Daardoor zal de spanplafond Sint-Truiden prijs heel wat lager liggen dan een ander plafond te plaatsen.

Daarnaast zijn er ook veel minder materialen nodig om een spanplafond Sint-Truiden op te hangen.

CLIPSO: Design & akoestisch

Wij bij KPC Sint-Truiden gebruiken voor spanplafonds vaak het bekledingssysteem van CLIPSO. Ontdek hieronder waarom!

CLIPSO® is een kwaliteitsvol bekledingssysteem in digitale druktechniek (miljoenen kleuren) voor wand- en plafonddecoratie, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

De decoratie wordt gerealiseerd op basis van een collectie foto's van talentvolle designers, of aan de hand van gelijk welke afbeelding naar eigen keuze.

Aangenaam en comfortabel leefklimaat dankzij CLIPSO

Dankzij CLIPSO kunt u wonen en werken in een akoestisch aangenaam en comfortabel leefklimaat! Spanplafond of wandbekleding samen met de juiste isolatie bieden uitstekende resultaten. Niet alleen ziet het er mooi uit, soms maakt het extra isolatie soms zelfs overbodig, omdat de akoestische bekleding voldoende geluid absorbeert.

Voordelen en werkwijze decoratie met CLIPSO

 • Het monteren gebeurt bij kamertemperatuur en vereist geen verplaatsing van meubels.
 • Plafond- en wandbekleding passen zich aan alle vormen aan
 • CLIPSO® spanplafond/wand verhoogt het akoestisch comfort
 • De plafond- wandbekleding is onderhoudsvriendelijk en overschilderbaar
 • CLIPSO® spanplafond en wand doeken voldoen aan brandklasse M1 en hebben 15 jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige maatopname met onmiddellijke prijsopgave
 • Montage gebeurt meestal in één keer en veroorzaakt geen hinder
 • Het opspansysteem zorgt voor een perfect gladde en homogene afwerking
 • Mogelijkheid tot integreren van spots, verlichtingselementen en alle soorten technische en decoratieve elementen
 • Vochtwerend en chloorbestendig, perfect geschikt voor badkamers, zwembaden, spa- baden e.d.

Een belangrijk criterium waarin de Clipso akoestische bekleding uitstekende resultaten biedt? De nagalmtijd(RT60), dit is de tijd die nodig is om het niveau van de geluidsbron te verminderen met 60db. Hoe lager de tijd, hoe groter het akoestisch comfort!

Meer info over spanplafonds ? Contacteer ons!

Spanplafonds/wanden

CLIPSO®spanplafond/spanwand is speciaal ontworpen voor hoogstaande kwalitatieve oplossingen op het gebied van esthetiek en comfort, ideaal voor renovatie, nieuwbouw en decoratie.

Spanplafonds/wanden

Akoestisch

Wat een aangename akoestiek! Vandaag de dag is het een luxe te kunnen wonen en werken in een akoestisch aangenaam en comfortabel leefklimaat.

Akoestisch

Decoratieve prints

Clipso Sign is een decoratieve print bekleding voor interieur decor of visuele communicatie in groot formaat.


Decoratieve prints

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie Antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden