Spanplafond plaatsen: Prijs en Techniek

Wil je weten hoe je een spanplafond moet plaatsen? Lees dan snel verder, want hier vind je alle info die je nodig hebt. Een spanplafond is een interessante mogelijkheid als je jouw oude plafond wilt vervangen. Natuurlijk, je kunt je oude plafond vervangen of renoveren, maar dit gaat gepaard met veel werkzaamheden. Dit kost veel tijd, moeite, geld en het levert je ook nog eens een hoop rommel op. Maar er is een manier om een plafond te plaatsen binnen een handomdraai, voor een goede prijs en zonder rommel: een spanplafond. Hieronder kun je lezen per soort hoe een spanplafond geplaatst moet worden en welke prijzen hiermee gepaard gaan.

spanplafond plaatsen prijs

Spanplafond plaatsen: diverse manieren

Een spanplafond is een ideale oplossing als je een nieuw plafond wilt, maar eigenlijk niet zit te wachten op de werkzaamheden die gepaard gaan met het geheel vervangen van je oude plafond. Deze breek werkzaamheden zijn ingrijpend. Ze kosten niet alleen veel tijd, geld en moeite, maar het levert je ook een hoop rommel op waar je niet op zit te wachten. Spanplafonds geven je deze problemen niet. Verwonderlijk is het dan ook niet dat meer en meer mensen kiezen voor het plaatsen van een spanplafond. Echter zijn er meerdere soorten spanplafonds die elk hun eigen methode hebben als het gaat om het plaatsen van deze spanplafonds. Deze worden hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het plaatsen van een polyester spanplafond

Bij het plaatsen van een polyester spanplafond wordt gebruik gemaakt van banen met een 5 meter breedte die qua oppervlak net iets groter zijn dan het te bedekken oppervlak. Middels een afgerond mes worden de rollen in de profielen geplaatst, welke net onder het huidige plafond geplaatst worden. De banen kunnen op elkaar aangesloten worden, waarbij naden goed weg te werken zijn. Deze zullen met het blote oog niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Een polyester spanplafond wordt ook wel een koud plafond genoemd, omdat dit doek gewoon op kamertemperatuur te plaatsen. Dit in tegenstelling tot het andere soort spanplafond.

Het plaatsen van een PVC spanplafond

Waar een polyester spanplafond bekend staat als een koud plafond, staat een PVC spanplafond bekend als een warm plafond. Dit refereert naar de methode die gehanteerd wordt om een PVC spanplafond te plaatsen. Een PVC spanplafond kan namelijk niet bij een gewone kamertemperatuur geplaatst worden, maar heeft een temperatuur van tussen de 40 en 50 graden Celsius nodig. Hierdoor wordt het doek soepeler, waarna het samentrekt naarmate de temperatuur daalt. Dit levert het strakste en meest egale resultaat op. Net als het polyester plafond bestaat een PVC spanplafond uit banen van 5 meter. Naden tussen banen kunnen prima weggewerkt worden.

Bekijk hier ook de nadelen van een spanplafond

voorbeeld plaatsen spanplafond

Wat is de prijs van het plaatsen van een spanplafond?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een spanplafond te plaatsen, maar in de norm wordt dit niet aangeraden. Zelfs als ervaren doe-het-zelver is het mogelijk dat je een fout maakt, waardoor je uiteindelijk meer kosten kwijt bent. Daarom wordt altijd aangeraden om een spanplafond te laten plaatsen door een professional. Voor een standaard spanplafond ben je ongeveer tussen de 70 en 85 euro per vierkante meter kwijt. Extra’s zijn mogelijk. Hierbij kun je denken aan kleuren, prints of extra isolatie. Logischerwijs stuwen deze optie de prijs omhoog. Dit zal vooral afhangen van je eigen voorkeuren.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden