Spanplafond verlichting

Eén van de redenen die mensen wel eens citeren als reden om niet voor een span plafond te kiezen, is dat gedacht wordt dat verlichting niet mogelijk is bij een spanplafond. Dit is echter een fabeltje. Verlichting is prima te doen in combinatie met een spanplafond. Er zijn zelfs meerdere soorten verlichting mogelijk. Je kunt dus rekening houden met je eigen wensen en voorkeuren. Zo vind je de ideale verlichting voor jouw spanplafond. Hieronder kun je wat inspiratie opdoen voor de verlichting van jouw spanplafond. Er wordt hierbij dieper ingegaan op de verschillende soorten verlichting die je in een spanplafond kan laten plaatsen.

Soorten verlichting voor een spanplafond

Zoals in de introductie al vermeld werd, zijn er meerdere typen verlichting die prima samengaan met een spanplafond. Hieronder worden een aantal hiervan voor je op een rijtje gezet. Doe inspiratie op, want er is veel mogelijk op het gebied van verlichting voor een spanplafond! De fabel dat er met een spanplafond minder mogelijk is in vergelijking met een normaal plafond is bij deze gelijk ontkracht.

welk soort spanplafond verlichting

Spotjes voor een spanplafond

Voor wat voor spanplafond je ook kiest, het is mogelijk om lichtjes te integreren in het spanplafond. Tevens kun je zelf de mate bepalen waarin het spanplafond licht doorlaat, waardoor je zelf de sfeer kunt bepalen. Spots zijn een goed voorbeeld van een type verlichting die in het spanplafond geïntegreerd kunnen worden. Ze kunnen zowel boven als onder het doek geplaatst worden. Onder het doek zie je de typerende cirkels van een spot, boven het doek zijn de lichten zeer atmosferisch. Aan de hand van een onderbouw constructie zal het plaatsen van de spotjes een fluitje van een cent zijn voor een vakman.

spanplafond verlichting plaatsen

Lichtpunten onder het spanplafond

Ook lichtpunten zijn een mogelijkheid voor je spanplafond. Hierbij is het een kwestie van openingen maken in het doek, waarna de armaturen geplaatst kunnen worden. Let wel op dat de gaten in je doek permanent zijn. Mocht je dus andere lampen willen plaatsen of op andere plekken lampen plaatsen, zal je gehele spanplafond vervangen moeten worden. Extra lampen er bij laten plaatsen is wel een mogelijkheid, dankzij de sterkte van het spanplafond.

lichtplafond spanplafond voorbeeld

Verlichting boven het spanplafond

In het gedeelte over de spotjes werd al aangestipt dat het mogelijk is om verlichting boven het spanplafond te plaatsen. Dit is een geheel eigen discipline op zich. Deze vorm van verlichting werkt namelijk uiterst sfeerverhogend. Tevens zijn er vele varianten mogelijk. De verlichting kan een egaal geheel creëren, wat schaduwvorming verminderd. Ook hoeven er geen gaten in het doek gemaakt te worden. En omdat een spanplafond, door de manier waarop het gemonteerd wordt, snel losgemaakt kan worden, is vervanging van de lampen geen probleem. Hier zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Soms zal het nodig zijn om twee spanplafonds te plaatsen voor dergelijke verlichting, want kleine vliegjes vliegen hier graag op af.

spanplafond verlichting

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden