Gyproc badkamer: opties en kosten

Wist je dat het ook in vochtige ruimtes als de badkamer mogelijk is om je wanden of plafonds af te werken met gyproc? Hoewel je gebruik moet maken van speciale groene platen, is het heel goed mogelijk om een strakke afwerking te creëren. Het gebruik van gyproc platen in de badkamer is de oplossing wanneer je een snelle en efficiënte afwerking wilt van muren of het plafond. Meer weten? Hier lees je alles over de opties van gyproc in de badkamer, maar lees je ook meer over de kosten en prijzen.

groene gyproc platen voor badkamer

Gyproc badkamer: de toepassingen

Er zijn verschillende manieren waarop gyproc platen toegepast kunnen worden in de badkamer. Hier vind je een duidelijk overzicht van jouw mogelijkheden:

  • Voorzetwanden: een speciale gyproc plaat zorgt voor een strakke en snelle afwerking van de badkamer. De platen worden op een metalen of houten frame geplaatst, voor een bestaande badkamerwand die in slechte staat is of veel oneffenheden heeft.
  • Gyproc plafond: je kunt kiezen voor speciale gipsplaten die voor het plafond bestemd zijn. Deze platen worden vastgemaakt op een frame. Vervolgens wordt het frame met de platen aan het bestaande plafond gevestigd. Ook kan het hoog aan de wanden geplaatst worden, als een vrijdragend plafond.

Prijs per m2 gyproc badkamer

Je bent natuurlijk benieuwd naar de kosten voor een gyproc badkamer. De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de grootte van het oppervlak speelt mee, maar ook de toepassing en de moeilijkheidsgraad zijn van invloed op de uiteindelijke kosten. Ben je benieuwd naar de kosten? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het plaatsen van gyproc in twee toepassingen:

ToepassingPrijs per m2
Gyproc voorzetwand€25 - €30 per m2
Gyproc plafond€25 - €30 per m2

Wil je speciale gyproc laten plaatsen in de badkamer? Dan is het slim om eerst een beroep te doen op een professioneel bedrijf. Je bent dan verzekerd van het juiste materiaal en een goede uitvoering van de werkzaamheden. Hier vraag je gemakkelijk en snel prijzen op maat aan: je ontvangt vrijblijvend prijsvoorstellen van bedrijven bij jou in de buurt. Zo kies je gegarandeerd voor een specialist in gyprocwerken en betaal je nooit onnodig teveel.

Afwerking van groene gyproc

De gyproc voor badkamers of andere vochtige ruimtes wordt ook wel groene gyproc genoemd. Hoewel deze gyproc geschikt is voor ruimtes met een schommelende luchtvochtigheid, mag het niet in direct contact komen met spatwater. Het is dan ook belangrijk om de groene gipsplaten nog af te werken met een waterdichte afwerking. Vervolgens kun je gyproc betegelen, maar ook schilderen.

  • Tegelen: na het voegen breng je eerst een waterdicht voorstrijkmiddel aan. Daarna kun je kiezen voor het aanbrengen van de tegels. Gebruik ook een waterdicht materiaal wanneer je de tegels gaat voegen.
  • Schilderen: na het voegen van de platen breng je een waterdicht voorstrijkmiddel aan. Daarna kun je de platen schilderen. Wel is het slim om een verf te kiezen die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

Veelgestelde vragen

Er zijn heel wat vragen over het aanbrengen van groene gyproc in de badkamer. Daarom vind je hier de meest gestelde vragen over gyproc.

gyproc in de badkamer betegelen

1. Kan groene gyproc gebruikt worden bij een zwembad of sauna?

Nee, groene gyproc kan niet worden toegepast in ruimtes waar een constante hoge luchtvochtigheid is. Dit is wel het geval bij zwembaden of sauna’s. Een badkamer heeft schommelingen in de luchtvochtigheid en daarom is groene gyproc hier wel geschikt voor.

2. Kunnen douchewanden met groene gyproc afgewerkt worden?

Het is mogelijk om douchewanden met waterwerende gyproc af te werken, maar de platen mogen niet in aanraking komen met spatwater. Het is daarom ook nog aan te raden om de gipsplaten voor de douche nog extra af te werken met een waterdichte beschermingslaag. Je kunt onder andere kiezen voor tegels.

3. Is een kraan of wastafel aan gyproc bevestigen mogelijk?

Het is mogelijk om een kraan of wastafel aan gyproc te bevestigen. Wel moeten er dan eerst speciale platen worden vastgemaakt in het frame waar de gyproc platen aan bevestigd worden. Deze speciale platen maken de constructie steviger en maken het ook mogelijk om een kraan of wastafel aan vast te maken.

Vraag gratis meerdere offertes aan

Denk je erover om groene gyproc in de badkamer te laten plaatsen? Dit kun je het beste laten doen door een specialist. Je bent hierdoor niet alleen verzekerd van een correcte plaatsing, maar ook van een sterk resultaat. Het is heel makkelijk om de juiste vakman te vinden voor deze klus. Hier vraag je eenvoudig, snel en gratis offertes aan bij meerdere bedrijven bij jou in de buurt. Je kunt op deze manier makkelijk prijzen vergelijken en zo voor de meest voordelige optie kiezen. Door te vergelijken kun je zomaar 20% of meer besparen op het laten uitvoeren van deze klus. Offertes aanvragen doe je hier!

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden