Gyproc plaatsen prijs per m2: plafond, voorzetwand, platen

Veel mensen kiezen voor gyproc als afwerking voor een woning, en dit is niet zonder reden. in de eerste plaats zijn deze platen gemakkelijk en snel aan te brengen, het zorgt voor direct resultaat en daarnaast ligt ook de prijs relatief laag. Je kunt gyproc op heel veel verschillende manieren afwerken en daardoor past het in ieder interieur.

Wil je meer weten over de prijs van gyproc plaatsen? Daar lees je op deze pagina alle informatie over. Je leest hier over de verschillende prijzen die worden gehanteerd voor de diverse toepassingsmogelijkheden, maar ook over de extra’s die je kunt toevoegen, zoals isolatie. Ook lees je welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe makkelijk het is om deze werkzaamheden zelf uit te voeren.

gyproc plaatsen prijs

Gyproc plaatsen prijs per m2

Wanneer je gyproc wilt laten plaatsen wordt de prijs meestal uitgedrukt per m2. De prijs voor gyproc varieert van €25 tot €70 en is grotendeels afhankelijk van het type gyprocwerken dat je laat uitvoeren. De prijs is inclusief montage. Je hebt bij gyprocwerken te maken met arbeidskosten: dit bepaalt voor een groot gedeelte de totale prijs van deze werkzaamheden. Wel verschillen de prijzen per bedrijf en dit betekent dat het slim is om bij meerdere bedrijven een prijs op te vragen. Zo kun je deze met elkaar vergelijken en zo de meest voordelige keuze maken.

Verschillende toepassingen gyproc en de prijzen

Gyproc kan op verschillende manieren toegepast worden. Je kunt in de eerste plaats kiezen voor een gyproc plafond, maar ook voor een gyproc voorzet- of scheidingswand. Hier vind je meer uitleg over de verschillende toepassingen en zie je direct staan hoeveel geld je ongeveer kwijt bent voor het laten plaatsen van gyproc.

Gyproc plafond prijs

Een van de opties die je hebt is het plaatsen van een gyproc plafond. Hierbij heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een afgehangen plafond te laten plaatsen, maar ook een vrijdragend plafond. De kosten voor een afgehangen gyproc plafond liggen gemiddeld rond de €55 tot €70 per m2. Bij deze prijs is de montage inbegrepen. Een afgehangen plafond wordt vaak geplaatst om een verouderd plafond te verbergen.

Het plaatsen van een vrijdragend plafond heeft dezelfde prijs: je betaalt hierbij gemiddeld rond de €55 - €70 per m2. Dit type plafond is de juiste keuze wanneer je nieuwe inbouwverlichting gaat installeren of wanneer je bedrading wilt wegwerken.

Voor losse plafondplaten betaal je ongeveer tussen de €25 tot €60 per m2; hier zijn de montagekosten nog niet bij gerekend. Een plafond van 20m2 zal je dus ongeveer €500 tot €1.200 kosten. Wil je een duidelijk overzicht? In onderstaande tabel vind je de gyproc plaatsen prijs voor een plafond:

PlafondGemiddelde prijsMontage
Afgehangen plafond€55 - €70 per m2Kosten inclusief montage
Vrijdragend plafond€55 - €70 per m2Kosten inclusief montage
Plafondplaten€25 - €60 per m2Kosten exclusief montage

Afgehangen plafond prijs

Voor een afgehangen plafond betaal je gemiddeld tussen de €55 en €70 per m2. Ongeveer €25 tot €60 hiervan betaal je voor het materiaal. De overige kosten bestaan voornamelijk uit arbeidskosten. De prijs voor dit type plafond is afhankelijk van het soort panelen dat je plaatst. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor isolerende panelen. Dit zorgt ervoor dat de materiaalkosten hoger komen te liggen.

Vrijdragend plafond prijs

Voor een vrijdragend plafond betaal je gemiddeld tussen de €55 en €70 per m2. De kosten zijn inclusief montage. Alleen de losse plafondplaten kosten gemiddeld rond de €25 - €60 per m2. Hier zijn de montagekosten nog niet bij gerekend. Bij dit type plafond is de prijs afhankelijk van het materiaal voor de platen, maar ook van het materiaal van de draagconstructie. Het kan hierbij gaan om een houten frame, maar ook om metalen profielen.

Gyproc wanden laten plaatsen

Een andere optie die je hebt is het plaatsen van gyproc wanden. Je kunt hierbij kiezen voor een voorzetwand en een scheidingswand. Gemiddeld kost een gyproc plaat tussen de €6 en €40 per m2. Een complete wand van 10m2 kost daardoor tussen de €60 en €400. Hier zijn geen montagekosten bij gerekend. Ook de kosten voor de draagconstructie komen hier nog bij.

Een voorzetwand heeft een gemiddeld kostenplaatje van €25 tot €30 per m2. Hierbij worden vaak metalen profielen gebruikt en zullen de platen zo’n 50 mm aan isolatie bevatten. Een dubbele voorzetwand heeft een kostenplaatje van rond de €30 tot €35 per m2.

Een scheidingswand plaatsen? Je krijgt dan te maken met een gemiddelde prijs van €40 tot €45 per m2. Een dubbele scheidingswand met betere isolatie kost je gemiddeld €55 tot €60 per m2. In onderstaande tabel vind je duidelijk aangegeven wat je mogelijkheden zijn en welke kosten hierbij komen kijken:

Type wandGemiddelde prijs per m2Bijzonderheden
Voorzetwand€25 - €3055 mm profielen
50 mm isolatie
Dubbele voorzetwand€30 - €352 gyprocplaten met isolatie
Scheidingswand€40 - €4555 mm profielen
50 mm isolatie
Dubbele scheidingswand€55 - €602 gyprocplaten met isolatie
Losse gyproc plaat€6 - €40

Gyproc voorzetwand prijs

Je plaatst een voorzetwand voornamelijk om een beschadigde muur te verbergen. Voor het plaatsen kun je rekening houden met een prijs van €25 - €30 per m2. Hierbij krijg je een plaat met 55 mm profielen en 50 mm isolatie. De muur beter isoleren is ook een optie. Dan kies je voor een dubbele voorzetwand met twee gyprocplaten met isolatie. Je betaalt dan gemiddeld tussen de €30 en €35 per m2.

Je kiest voor een scheidingswand wanneer je een ruimte wilt verdelen in meerdere ruimtes. Voor het plaatsen van een dergelijke wand reken je rond de €40 en €45 per m2. Je kiest dan voor een enkele wand met 55 mm profielen en 55 mm isolatie. Je kunt er ook voor kiezen om een dubbele scheidingswand te plaatsen, bestaande uit twee gyprocplaten. Hiervoor betaal je gemiddeld tussen de €55 en €60 per m2.

Deze zaken beïnvloeden de prijs

De totaalprijs voor gyproc plaatsen wordt beïnvloed door een aantal factoren. Je bepaalt zelf de dikte van de plaat, maar ook de mate van isolatie en het materiaal voor de profielen: dit zijn zaken die de prijs beïnvloeden. Verder speelt natuurlijk ook het tarief mee dat het bedrijf hanteert die het gaat plaatsen. Door de verschillende tarieven kan de prijs per vakman tot wel 40% verschillen. De prijs is dus onder andere afhankelijk van het tarief dat wordt gerekend, maar ook het soort gyproc plaat, de dikte van het materiaal en de isolatie, het materiaal van de profielen en de keuze voor een enkele of dubbele wand. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot wel 20% of meer op de prijs!

Gyproc afwerking: mogelijkheden en de prijs

Zijn de gyprocplaten geplaatst? Dan is het ook belangrijk om deze op een goede manier af te werken. Dit kun je zelf doen, maar het is ook mogelijk om dit te laten doen door een vakman. De afwerking van gyproc kan op verschillende manieren. Je kunt een wand of plafond plamuren of schilderen, maar een wand kan ook gepleisterd, betegeld of behangen worden. Deze afwerkingsopties hebben allemaal hun eigen prijskaartje. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijs voor diverse soorten afwerkingen van gyprocplaten:

AfwerkingGemiddelde prijs (per m2)
Plamuren€15 - €30
Schilderen€25 - €35
Behangen€10 - €20
Betegelen€40 - €90
Pleisteren€15 - €35

Verschillende soorten gipsplaten

Wanneer je een wand of plafond van gyproc wilt plaatsen, heb je meerdere mogelijkheden. Er zijn diverse soorten platen die unieke eigenschappen hebben waar je van kunt profiteren. Bij deze eigenschappen hoort ook een prijs. Een standaard gipsplaat kost gemiddeld €6, maar er zijn ook gevallen waarin een standaard gipsplaat niet goed genoeg is. Zo vraagt een vochtige ruimte zoals een badkamer om speciale platen die waterwerende eigenschappen hebben. Deze zogenaamde groene gipsplaat kost gemiddeld €15 per stuk. Je kunt ook kiezen voor platen die een extra geluidwerende werking hebben. Deze platen zijn verkrijgbaar vanaf €15 per stuk. Wil je weten wat al je mogelijkheden zijn? Hier vind je een overzicht van alle prijzen voor verschillende soorten gyprocplaten:

Type plaatBijzonderhedenAfmetingenGemiddelde prijs (excl. montage)
Standaard gipsplaatStandaard gipsplaatStandaard gipsplaat€6-€12
Groene gipsplaatWaterwerend260 x 60 cm€15-€25
Soundblock gipsplaatGeluidsisolerend260 x 60 cm€15-€30
Thermogyp ComfortThermische- en geluidsisolatie150 x 150 cm€40
Activ’AirNeemt schadelijke stoffen op150 x 150 cm€15

Zelf gyproc plaatsen prijs

Ga je zelf aan de slag met het plaatsen van gyproc? In dit geval betaal je alleen voor de platen en het andere materiaal. Het is daarnaast ook belangrijk om niet te vergeten dat je wel het juiste gereedschap in huis moet hebben. Wanneer je deze niet in huis hebt kun je deze zelf aanschaffen of huren, maar dit zorgt er wel voor dat de prijs hoger oploopt. Daarnaast kun je alleen van een verlaagd btw-tarief profiteren wanneer je de platen laat plaatsen door een erkend vakbedrijf. Wanneer je zelf alle materialen aanschaft betaal je het normale btw-tarief.

Gyproc plaatsen uitbesteden?

Wanneer je de gyprocwerken zelf gaat uitvoeren heb je als belangrijkste voordeel dat je geen arbeidskosten betaalt. Maar het is wel belangrijk om een aantal dingen goed te overwegen. Heb je alle materialen en gereedschap zelf in huis of moet je dit nog allemaal gaan aanschaffen? Daarnaast moet je jezelf afvragen of je de juiste kennis en ervaring hebt om deze werkzaamheden uit te voeren. Het inschakelen van een vakman zorgt voor de garantie dat je een kwalitatief resultaat krijgt. Ga je zelf aan de slag? Dan kun je tegen problemen aanlopen of heb je uiteindelijk een veel minder mooi resultaat.

Om dit te voorkomen is het slim om een vakman in te schakelen. Het laten plaatsen van gyproc door professionals geeft je het voordeel dat je een verlaagd btw-tarief betaalt voor de materialen. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat de klus op een goede manier wordt uitgevoerd en dat je optimaal kunt profiteren van een mooi eindresultaat. Een ander groot voordeel is dat je een vakman altijd om advies kunt vragen over alles wat te maken heeft met gyproc. Zo haal je het meeste uit je project.

Vraag offertes aan en start met vergelijken

Gyproc laten plaatsen? Hier ben je op de juiste plek om een beroep te doen op een vakman in jouw regio. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een plafond of een scheidingswand: voor alle gyprocwerken kun je hier terecht. Hier vraag je gemakkelijk en snel meerdere offertes aanvragen, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Wist je dat je wel 20% of meer kunt besparen door de prijsvoorstellen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken? Daarnaast is het aanvragen van offertes ook nog eens gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en dat biedt veel vrijheid om de juiste vakman voor je klus te kiezen.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden