Gyprocwerken Mechelen: Gyproc plafonds en wanden plaatsen!

Een plafond verlagen, een voorzetwand plaatsen om die lelijke binnenmuur te verbergen of heb je andere plannen voor een verbouwing? Dan kun je kiezen voor een van de vele gyprocwerken voor jouw woning in Mechelen. Je kunt gemakkelijk een specialist inschakelen die voor jou de wanden van je woonkamer netjes afgewerkt, een nieuw verlaagd plafond plaatst of die snel een scheidingswand plaatst op zolder om een nieuwe kamer te realiseren. Het kan allemaal met gyprocwerken. Gyprocwerken worden gedaan met gipsplaten die gemaakt zijn van gipskarton. De platen zijn niet alleen makkelijk te plaatsen, maar ook zeer eenvoudig te bewerken.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die je hebt met gyprocwerken? Wil je weten hoeveel je betaalt om een scheidingswand te laten plaatsen of wil je weten wat je opties zijn met het plaatsen van een nieuw plafond? Op deze pagina krijg je alle belangrijke informatie en wordt het nog makkelijker om een specialist te vinden voor je klus!

Volg dit handige stappenplan voor de beste deal

Een van de manieren waarop je een goede specialist kunt vinden voor de klus, is door een handig stappenplan te volgen. Dit stelt je in staat om de vakman in Mechelen te vinden die deze werkzaamheden voor je uit kan voeren. Het stappenplan:

 1. Vind een specialist door met een muisklik meerdere offertes aan te vragen bij specialisten in jouw regio, Mechelen;
 2. Zodra je de prijsvoorstellen hebt ontvangen kun je deze met elkaar vergelijken. Hiervoor kun je alle tijd nemen, je zit nergens aan vast;
 3. Kies de specialist in gyprocwerken met het beste aanbod. Hiermee kun je tot wel 40% besparen.

Gyprocwerken: waarom is dit een goede keuze?

Wanneer je jouw woning in Mechelen wilt verbouwen, is gyproc een van je mogelijkheden. Maar waarom wordt er steeds vaker gekozen voor gyproc? In de eerste plaats is dit materiaal heel gemakkelijk te bewerken, maar ook eenvoudig te plaatsen. Er worden speciale platen gebruikt die daarnaast eenvoudig afgewerkt kunnen worden. Je krijgt daardoor altijd een naadloze afwerking die je vervolgens gemakkelijk kunt schilderen of behangen. Ook is gyproc sterk genoeg voor het ophangen van schilderijen of het plaatsen van verlichting. Wat zijn de belangrijkste voordelen van gyprocwerken?

 • De platen zijn gemakkelijk te bewerken, te plaatsen en af te werken;
 • Je kunt gyproc zeer goed combineren met isolatie;
 • Gyprocplaten zijn lichtgewicht, duurzaam en brandveilig.

Een goede aannemer vinden doe je zo

Natuurlijk wil je dat de gyprocwerken op de juiste manier worden uitgevoerd. In dit geval is het goed om een vakkundige en ervaren aannemer in te schakelen voor de klus. Er zijn genoeg goede aannemers in Mechelen die jouw project graag uitvoeren. Hier kun je gemakkelijk en snel prijsvoorstellen met elkaar vergelijken om zo flink op de kosten te besparen. De tarieven per bedrijf lopen meestal behoorlijk uiteen en dit betekent dat je door vergelijken gemakkelijk ziet waar je goedkoop uit bent. Je kunt tot wel 40% besparen en dat is heel mooi meegenomen!

Een gyproc specialist Mechelen voor iedere verbouwing

Of je nu een nieuwe wand wilt plaatsen of dat je een zolderkamer wilt renoveren: je kunt hiervoor het beste terecht bij een specialist in gyprocwerken. Zo ben je in de eerste plaats verzekerd van een perfect eindresultaat waar je lang van kunt genieten. Een vakman weet niet alleen welke methode het meest geschikt is, maar ook welke platen en afwerking de juiste keuze is.

Een vakman in gyprocwerken inschakelen is de juiste keuze wanneer je wilt dat je werkzaamheden correct worden uitgevoerd. Ga je zelf aan de slag? Dan is de kans groot dat je fouten maakt of dat je een verkeerde inschatting maakt. Een vakman heeft veel ervaring en kan je altijd voorzien van het juiste advies, zodat je er zeker van bent dat je een mooi resultaat krijgt.

De kosten voor gyprocwerken

Ben je benieuwd naar hoeveel je betaalt voor het uitvoeren van gyprocwerken? Gemiddeld betaal je tussen de €25 en €70, maar dit is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren en de methode die je hanteert. Daarnaast speelt ook het oppervlak een grote rol in het bepalen van de totaalprijs voor de klus.

Het plaatsen van een plafond heeft het hoogste prijskaartje. Je betaalt hier gemiddeld tussen de €55 en €70 per vierkante meter voor. Dit geldt voor een afgehangen en een vrijdragend plafond. Een voorzetwand plaatsen? Dat kost gemiddeld tussen de €25 en €35, afhankelijk van of je een enkele of dubbele wand laat plaatsen. Verder betaal je voor een scheidingswand gemiddeld zo’n €40 per m2. In onderstaand overzicht vind je de richtprijzen voor de verschillende gyprocwerken:

Soort gyprocwerkenOmschrijvingGemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafondAfgehangen of vrijdragend plafond€55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswandEnkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie)€40,- tot €45,-
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandEnkele voorzetwand (55mm profielen, 50mm isolatie)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandDubbele voorzetwand (2 gyprocplaten)€30,- tot €35,-

Gyproc plafond Mechelen

Gyproc is een veelgebruikt materiaal voor het plaatsen van een plafond. Dit materiaal zorgt voor een egaal plafond en daarnaast is het ook een goede manier om leidingen en buizen voor elektra weg te werken. Verder is het ook goed mogelijk om inbouwspots of andere verlichting weg te werken in de platen.

Kies je voor een plafond van gyproc? Dan zijn er twee methodes mogelijk. In de eerste plaats kun je kiezen voor een afgehangen plafond, maar ook voor een vrijdragend plafond. Een afgehangen plafond wordt bijna altijd direct op de bovenliggende plafondstructuur geplaatst. Een vrijdragend plafond wordt met behulp van een metalen frame op de wanden aan het plafond geplaatst. Meer weten over beide methodes? Verderop lees je uitgebreide informatie.

1) Afgehangen plafond

Het kan voorkomen dat een bestaand plafond niet meer zo mooi is, en dat je er een nieuw plafond op wilt plaatsen. Kies je voor het methode van het afgehangen plafond, dan worden de gyproc platen direct op de bovenliggende structuur geplaatst. Deze methode is vooral geschikt voor grote overspanningen, vanwege de stabiliteit en sterkte die wordt geboden. Wel is het belangrijk dat de bovenliggende structuur waterpas is. Anders gaan de platen in hoogte van elkaar verschillen en ontstaat er geen strak resultaat. Een afgehangen plafond is een goede methode voor grote ruimtes en voor de verbetering van de akoestische en thermische isolatie.

Als de bovenliggende structuur niet waterpas is, is het alsnog mogelijk om deze methode toe te passen, maar dan wel met een ander systeem. Het PlaGyp systeem is een manier om dit op te lossen. Er worden eerst corrigerende profielen aangebracht op de bestaande structuur, deze is meestal van hout of beton. Daarna kan er ook nog isolatiemateriaal worden aangebracht en vervolgens worden de platen vastgemaakt.

Afgehangen plafond plaatsen: de werkwijze

Een vakman uit regio Mechelen zal in veel gevallen de gyproc platen direct op de bovenliggende structuur kunnen plaatsen. Ze worden recht of haaks op het hout of beton geplaatst. Er worden schroeven, pluggen en vijzen gebruikt voor deze methode. Daarna worden de platen netjes afgewerkt met vulmiddel zodat je kunt profiteren van een strak resultaat.

Wanneer de bovenliggende structuur niet waterpas is, wordt het PlaGyp systeem toegepast. Dit systeem bestaat uit een metalen profiel dat direct aan de bovenliggende structuur wordt gevestigd. Een vakman uit Mechelen zal vervolgens de platen aan deze profielen vastmaken. De profielen worden aan het plafond vastgemaakt en niet aan de wanden, zoals wel het geval is bij de vrijdragende methode die verderop besproken wordt.

2) Vrijdragend plafond

Een tweede optie waarvoor gekozen kan worden is de toepassing van een vrijdragend plafond. Deze methode is ideaal wanneer je een verlaagd plafond wilt. Het is goed om te weten dat deze methode alleen toegepast kan worden in kleinere ruimtes, waar de overspanning maximaal 5 meter is. Bij grotere overspanningen is het gewicht te zwaar en kan het plafond gaan doorzakken. In Vlaanderen is de minimale plafondhoogte 2,5 meter in de woonkamer en 2,4 meter in slaapkamer en badkamer.

Vrijdragend plafond plaatsen: de werkwijze

Huur je een vakman uit Mechelen in? Dan zal deze als volgt te werk gaan. Eerst wordt een metalen frame gemaakt, ook wel metal stud genoemd. Deze profielen worden vastgemaakt aan de wanden, niet aan het plafond. Er wordt een afstand van 40 centimeter aangehouden tussen de horizontale en verticale profiellijsten. Het raamwerk dat hierdoor ontstaat wordt gebruikt om de gyproc platen aan vast te maken. Het plaatsen van een vrijdragend plafond kan ook direct gecombineerd worden met het aanbrengen van isolatie. Dit kan een verstandige keuze zijn om warmteverlies te beperken en daarnaast wordt geluid ook veel beter tegengehouden.

Gyproc in de badkamer

Het is goed mogelijk om gyproc platen toe te passen in de badkamer. Wel is het belangrijk om hier een speciaal soort plaat voor te gebruiken. Er zijn vochtwerende platen beschikbaar; deze zijn groen van kleur en worden vrijwel altijd toegepast in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Deze platen worden niet gebruikt op andere plekken in huis. De platen worden vaak met profielen bevestigd aan de bovenliggende structuur. Eerst worden de lichtpunten nog bepaald zodat deze op de juiste plek uitgesneden kunnen worden.

Gyproc wand Mechelen

Het is daarnaast ook mogelijk om een specialist uit Mechelen in te schakelen om een gyproc wand te plaatsen. Je kunt dit materiaal gebruiken voor het plaatsen van een voorzetwand, maar je kunt er ook scheidingswanden mee maken. Gyproc wanden zijn ideaal om lelijke bestaande wanden en muurisolatie goed weg te werken. De wanden kun je vervolgens naar eigen inzicht afwerken en hier gewoon voorwerpen aan hangen. Hier vind je een uitgebreide beschrijving van de twee mogelijkheden met gyproc wanden.

1: Gyproc voorzetwand

Je eerste keuze is een gyproc voorzetwand. Dit is een oplossing voor wanneer bestaande binnenmuren erg beschadigd zijn of wanneer je graag isolatie wilt wegwerken. Een voorzetwand is eenvoudig te plaatsen en kan daarna op iedere mogelijke manier afgewerkt worden. Een voorzetwand kan rechtstreeks op de binnenmuur geplaatst worden, maar er kan ook gekozen worden voor een metalen profiel bij het plaatsen van de platen. Dit wordt vaak gedaan wanneer de bestaande wanden nog geen isolatie hebben.

Gyproc voorzetwand plaatsen: de werkwijze

Bij een rechtstreekse plaatsing van een voorzetwand wordt er L-gips gebruikt om de gyproc platen te bevestigen aan de binnenmuur. Vaak wordt er eerst een voorstrijkmiddel aangebracht om zo de zuigende kracht van de binnenmuur te verminderen. Wanneer er geen sprake is van isolatie, wordt de voorzetwand geplaatst met een metalen profiel; hierdoor ontstaat er ruimte tussen de binnenmuur en de nieuwe wand: er is dan plek voor isolatie. De gipsplaten worden vervolgens vastgemaakt met schroeven en pluggen en daarna afgewerkt.

2: Gyproc scheidingswand

Het is ook goed mogelijk om een gyproc scheidingswand te laten plaatsen door een specialist uit Mechelen en omgeving. Wil je bijvoorbeeld een extra kamer op zolder? Dan wordt een scheidingswand geplaatst om zo snel een nieuwe ruimte te creëren. Je hebt hierbij de keuze tussen een enkele en een dubbele wand. Een dubbele scheidingswand wordt veel gekozen in Mechelen, vanwege de hogere isolatiewaarde en het verbeterde wooncomfort.

Gyproc scheidingswand plaatsen: de werkwijze

Een nieuwe scheidingswand plaatsen is een klus die een vakman uit Mechelen met veel gemak kan uitvoeren. Begonnen wordt met het maken van een frame, van hout of metaal. Het frame moet altijd waterpas staan, omdat dit later niet meer gecorrigeerd kan worden. Bij het frame worden eerst de verticale profiellijsten geplaatst; hierbij is sprake van een maximale afstand van 60 centimeter. Vervolgens worden leidingen, elektra en isolatiemateriaal geplaatst. Aan het frame worden daarna de gyprocplaten vastgemaakt met schroeven.

3 redenen om een vakman in te schakelen

Er zijn een aantal redenen waarom het slim is de gyprocwerken in Mechelen uit te besteden aan een professional. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar het is ook goed om te weten dat je dan meer risico loopt om fouten te maken. Het maken van fouten brengt herstelwerkzaamheden met zich mee en dit zorgt weer voor extra kosten. De belangrijkste redenen om voor een vakman te kiezen zijn:

 1. Je kunt er zeker van zijn dat de wand of het plafond op de juiste manier wordt geplaatst en afgewerkt;
 2. De gyprocwerken verlopen snel en probleemloos en je krijgt dan ook altijd een strak eindresultaat;
 3. Je krijgt altijd deskundig advies over je opties, maar ook over de mogelijke methodes en opties voor afwerking aan je woning in Mechelen.

Soorten gyprocplaten: wat zijn je opties?

Wanneer je een plafond of wand van gyproc wilt laten plaatsen is het goed om te weten wat je hiervoor meerdere mogelijkheden hebt. Zo is er de standaard gyproc plaat, die het meest goedkoop is. Je kunt daarnaast ook kiezen voor gyproc platen met een extra thermische of geluidsisolatie. Hierbij ligt de prijs hoger, maar ervaar je wel meer wooncomfort. Verder kun je ook kiezen voor speciale vochtwerende platen voor de badkamer. Deze zijn groen van kleur en zijn goed bestand tegen vochtige ruimtes.

Gyproc en isolatie

Het is goed mogelijk om gyproc te combineren met isolatie. In de eerste plaats kun je hiermee je wooncomfort vergroten en daarnaast bespaar je op je energierekening omdat je warmte beter vast kunt houden. Gyprocwerken combineren met isolatie is dan ook een zeer goed idee. Hiermee kun je ook geluidsoverlast aanzienlijk verminderen.

Er zijn meerdere manieren waarop isolatie wordt aangebracht. Zo kun je kiezen voor gipsplaten waar al isolatie is aangebracht: deze platen kun je direct op de juiste manier laten plaatsen op een frame of direct aan het plafond of de wand. Een andere optie is het gebruik van apart isolatiemateriaal zoals EPS, minerale wol of pur-schuim. Dit wordt achter het frame aangebracht.

Gyproc afwerken: al je mogelijkheden

Zodra de gyproc platen zijn geplaatst, zullen ze eerst nog door de specialist egaal worden gemaakt. Denk hierbij aan het vullen van de voegen en het plamuren hiervan: dit zorgt voor een strak resultaat. Zodra dit opgedroogd is, kunnen de platen volledig afgewerkt worden. Denk hierbij aan schilderen of behangen, maar betegelen behoort ook tot je mogelijkheden. Hier vind je een overzicht van alle soorten afwerkingen die uitgevoerd kunnen worden:

 • Lijmen
 • Voegen
 • Plamuren
 • Behangen
 • Schilderen
 • Betegelen

Kosten gyproc afwerking

Hoeveel je betaalt voor het afwerken van gyproc platen is afhankelijk van de afwerking die je kiest. Zo kan schilderen gemiddeld €30 per m2 kosten, maar is dit afhankelijk van het type verf dat je kiest. Behangen is nog goedkoper, gemiddeld betaal je hier €15 per m2 voor. Wel is het belangrijk om te weten dat je vaak nog primer moet aanbrengen voordat je gaat behangen of schilderen. Deze kosten moet je dan ook nog meerekenen. Onderstaande tabel geeft duidelijk aan hoeveel je gemiddeld betaalt voor het aanbrengen van diverse soorten afwerkingen:

Afwerking van gyprocGemiddelde prijs per m²*
PlamurenCirca €15,- tot €30,-
SchilderenCirca €30,-
BehangenCirca €10,- tot €20,-

Meer weten over het verlaagd btw-tarief

Wanneer je een nieuw plafond of nieuwe wanden laat plaatsen met gyproc, betaal je een verlaagd btw-tarief van 6% voor arbeids- en materiaalkosten. Dit is een flinke besparing, omdat je, wanneer je het materiaal zelf koopt, het normale tarief van 21% betaalt. Het lagere btw-tarief geldt voor renovatiewerken zoals schilderen, behangen en het aanbrengen van isolatie. Wel moet je aan verschillende voorwaarden voldoen om te kunnen profiteren van dit verlaagde tarief:

 • De woning moet tenminste 10 jaar oud zijn;
 • Het moet gaan om een privéwoning;
 • De eindfactuur moet aan jou gericht zijn.

Een betrouwbare aannemer in Mechelen vinden doe je zo

Hier ben je op de juiste plek voor het vinden van een goede en betrouwbare vakman in de regio Mechelen. Je kunt hier aan de hand van het handige offerteformulier prijsvoorstellen aanvragen bij meerdere bedrijven in de regio. Maar hoe weet je dat je ook een betrouwbaar bedrijf kiest om de werkzaamheden door uit te laten voeren? Je kunt dan rekening houden met de volgende zaken:

 • Controleer of het bedrijf is ingeschreven bij een brancheorganisatie;
 • Bekijk of het bedrijf is ingeschreven bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen; dit geeft aan dat het bedrijf financieel gezond is en de nodige vakkennis heeft;
 • Zoek referenties op internet en bekijk of een bedrijf certificaten of keurmerken heeft;
 • Let bij het vergelijken op de prijzen en voorwaarden.

De beste gyproc specialist inschakelen

Waarschijnlijk heb je er geen zin in om in een lange verbouwing te zitten en wil je er zeker van zijn dat de juiste techniek wordt gehanteerd of dat die ene wand waterpas staat. Het is dan zeker een aanrader om een vakman in gyprocwerken in te schakelen. Het uitbesteden van de gyprocwerken brengt veel rust met zich mee, en daarnaast heb je ook altijd de zekerheid dat je een mooi resultaat krijgt. Je hoeft daarnaast zelf geen gereedschap te kopen en bovendien krijg je altijd het juiste advies over de mogelijkheden.

Je betaalt een verlaagd btw-tarief van 6% op de gyprocwerken. Wel moet je woning tenminste 10 jaar oud zijn, een privéwoning zijn en daarnaast moet de factuur aan jou gericht zijn. Het verlaagd btw-tarief zorgt voor een aanzienlijke besparing op de kosten.

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Een gyproc specialist plaatst met veel gemak een plafond met de juiste methode of werkt een wand netjes af zodat deze eenvoudig en snel geschilderd of behangen kan worden. Of je nu een scheidingswand wilt laten plaatsen of een lelijk plafond wilt verbergen: hiervoor schakel je gemakkelijk en snel een vakman in uit Mechelen en omgeving. Alle gyprocwerken laat je heel snel en vakkundig uitvoeren door een specialist.

Hoe kun je zoveel mogelijk besparen op de kosten? Vul eerst het offerteformulier in om zo gratis meerdere prijsvoorstellen te ontvangen van aannemers uit de omgeving van Mechelen. Deze offertes kun je vervolgens vergelijken op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Dit is een manier om de beste specialist te kiezen voor een lagere prijs. Je betaalt nooit teveel en daarnaast bespaar je tot wel 40% op de totale kosten. Wil jij een vakman inschakelen voor deze klus? Vraag dan vandaag nog offertes aan!

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden