Gyprocwerken Limburg: Gyproc plafonds en wanden plaatsen!

Ga je verbouwen, restaureren of vindt er een renovatie plaats bij jouw woning in Limburg? Dan kun je altijd kiezen voor gyprocwerken in jouw regio. Je kunt er met gyproc niet alleen voor zorgen dat beschadigde muren mooi worden afgewerkt, maar ook dat je plafond er weer uitziet als nieuw. Gyprocwerken omvat alle werkzaamheden die te maken hebben met het plaatsen en afwerken van gyprocplaten. Deze platen worden gemaakt van gipskarton en zijn in heel veel soorten en maten verkrijgbaar. Met het inhuren van een vakman laat je gyproc platen op de juiste manier plaatsen, voegen en afwerken.

Hier lees je alles over gyprocwerken in Limburg. Zo vind je hier meer informatie over het plaatsen van een nieuwe voorzetwand en de vele mogelijkheden met een scheidingswand. Ook vind je hier alle informatie over het plaatsen van een plafond en de opties die je hebt met het toevoegen van isolatiemateriaal. Natuurlijk vind je hier ook meer informatie over de prijzen waar je bij gyprocwerken rekening mee kunt houden. Bovendien ontdek je hier ook hoe je optimaal kunt besparen.

Start met een offerteaanvraag

Je kunt direct beginnen met een gratis offerteaanvraag! Het is heel gemakkelijk om via deze pagina een gyprocwerken specialist in Limburg te vinden. Je kunt vervolgens bij deze vakmannen eenvoudig en snel een offerte aanvragen. Zodra je de offertes hebt ontvangen kun je deze helemaal op je gemak bekijken en vergelijken. Door te vergelijken kun je direct zien hoeveel je kunt besparen. Wist je dat de prijzen van verschillende specialisten wel 40% van elkaar kunnen verschillen? Dit geeft jou de mogelijkheid om optimaal te besparen!

Waarom gyprocwerken?

Bij steeds meer renovaties en verbouwingen in Limburg en omgeving wordt gyproc gebruikt. Gyproc is een ander woord voor gipsplaat en wordt gebruikt voor het maken van gipskartonplaten en gipsvezelplaten. Gyproc is een ideale manier om een zolder netjes af te werken of om een andere ruimte in huis een strakke look te geven. Je kunt de gipsplaten zeer eenvoudig bewerken, zagen en plaatsen. Daarna is het ook mogelijk om hier zware voorwerpen aan op te hangen. Ben je benieuwd naar de belangrijkste voordelen van gyproc? Die lees je hier:

 • Gyproc is gemakkelijk te plaatsen
 • De platen zijn lichtgewicht
 • Gyproc is geluidsisolerend, duurzaam en brandveilig
 • Met de platen creëer je een perfecte afwerking.

De beste aannemer vinden voor gyprocwerken Limburg

Wil je gyprocwerken in Limburg laten uitvoeren? Dan is het slim om hiervoor een goede aannemer in te schakelen. En dat is hier makkelijker dan ooit; want je kunt op deze pagina direct offertes aanvragen bij meerdere bedrijven in je regio. Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van het offerteformulier. Zodra je dit hebt gedaan krijg je snel een aantal mooie prijsvoorstellen toegestuurd van bedrijven in Limburg en omgeving. Door deze vervolgens te gaan vergelijken weet je zeker dat je voor de laagste prijs kiest.

Gyproc plaatser Limburg voor een correcte uitvoering

Of je nu een woning gaat verbouwen of dat je gyprocwerken wilt laten uitvoeren om een andere reden: je hebt er veel baat bij om een professionele vakman in te schakelen. Er zijn genoeg goede vakmannen in de omgeving van Limburg die deze klus voor jou kunnen uitvoeren. Gyproc zorgt ervoor dat een verbouwklus nog sneller gaat: wanden en plafonds kunnen heel makkelijk geplaatst en afgewerkt worden. Zo worden lelijke wanden en plafonds eenvoudig weggewerkt. Je kunt hierbij ook isolatiemateriaal laten plaatsen voor extra voordeel.

Wist je het dat het ook mogelijk is om gyprocwerken te laten uitvoeren bij nieuwbouw? Een nieuwbouwwoning wordt vaak zo opgeleverd dat je zelf nog voeren en wanden moet plaatsen. Het plaatsen van scheidingswanden of wanden voor de zolderkamer wordt een stuk makkelijker met gyproc.

Gyprocwerken: de kosten

Natuurlijk wil je weten hoeveel je betaalt voor het laten uitvoeren van gyprocwerken. De prijs is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. De gemiddelde prijs voor gyprocwerken ligt meestal tussen de €25 en €70 per m2. Het afwerken van een plafond zal gemiddeld €55 - €70 kosten, maar het laten plaatsen van een voorzetwand kan al vanaf €25 per vierkante meter.

Het laten plaatsen van nieuwe scheidingswanden kosten meestal tussen de €40 en €45 per vierkante meter. Voor dubbele beplating betaal je vaak wat meer; je bent ongeveer €15 meer kwijt per vierkante meter. Ben je benieuwd naar alle gemiddelde prijzen? Die vind je in onderstaand overzicht:

Soort gyprocwerkenOmschrijvingGemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafondAfgehangen of vrijdragend plafond€55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswandEnkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie)€40,- tot €45,-
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandEnkele voorzetwand (55mm profielen, 50mm isolatie)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandDubbele voorzetwand (2 gyprocplaten)€30,- tot €35,-

Gyproc plafond Limburg

Gyproc is ideaal om te gebruiken wanneer je een plafond mooi en strak wilt afwerken. Dit is de beste keuze wanneer je geluidsisolatie wilt plaatsen, houten balken wilt wegwerken of wanneer het plafond er niet meer mooi uitziet. Het plaatsen van gyproc platen zorgen ervoor dat het plafond er weer uitziet als nieuw. Het is daarnaast ook mogelijk om isolatiemateriaal aan te brengen tegen de bovenliggende structuur. Ook het plaatsen van inbouwspots is direct mogelijk.

Er zijn meerdere manieren waarop nieuwe plafonds van gyproc geplaatst kunnen worden. Zo kun je kiezen uit twee methodes die verderop uitgebreid worden uitgelegd:

 • Afgehangen plafond
 • Vrijdragend plafond

1: Afgehangen plafond

Een afgehangen plafond plaatsen? Een vakman uit Limburg zal de gyproc platen in dit geval direct op de muur plaatsen. Het is vrij goedkoop om een afgehangen plafond te laten plaatsen, omdat het zeer snel gedaan is en er bijna geen materiaal nodig is. Een afgehangen plafond wordt gebruikt voor het overbruggen van grotere overspanningen. Met deze methode kies je voor een sterke oplossing waarbij geen frame nodig is. De methode is alleen geschikt als de bestaande plafondstructuur waterpas is. Is dit niet het geval? Dan ga je hoogteverschil zien tussen de gipsplaten. Daarnaast kun je bij deze methode alleen isolatie toepassen als hier genoeg ruimte voor is. Een plaat met een isolerende laag is ook een oplossing.

De werkwijze van een afgehangen plafond

Een specialist uit Limburg zal de gyproc platen rechtstreeks op de bestaande bovenstructuur plaatsen. Dit is meestal hout of beton. De gyproc platen worden vervolgens vastgemaakt aan deze structuur. Hierbij worden schroeven, vijzen en pluggen gebruikt. Vervolgens worden de schroeven en naden netjes afgewerkt met een vulmiddel. Meestal is het een ABA joint filler, een kant-en-klare mix.

Wil je deze methode toe laten passen maar is de bovenliggende structuur niet waterpas? Dan kun je kiezen voor een PlaGyp plafondsysteem. Hierbij wordt eerst een profiel geplaatst op de bovenliggende structuur. Dit profiel wordt wel waterpas geplaatst en op dit profiel worden vervolgens de gyprocplaten vastgemaakt.

2: Vrijdragend plafond

Een tweede methode waar je voor kunt kiezen is het vrijdragend plafond. Dit is een goede oplossing wanneer je een verlaagd plafond wilt creëren dat over een beschadigd plafond heen komt. Deze methode is handig wanneer er sprake is van een overspanning van maximaal 5 meter. In alle andere gevallen moet een afgehangen plafond worden toegepast, omdat het frame anders niet sterk genoeg is om de gipsplaten te houden. Deze gaan dan hangen en kunnen zelfs breken. Bij een vrijdragend plafond is het zeer goed mogelijk om isolatie te plaatsen: dit past gemakkelijk tussen het bestaande plafond en de nieuwe constructie.

De werkwijze van een vrijdragend plafond

Hoe wordt een vrijdragend plafond geplaatst? Dit wordt vrijwel altijd met een metalen profiel aan de muren bevestigd. Eerst zal er een frame worden gemaakt waarbij de profiellijsten een maximale afstand hebben van 40 centimeter; dit is van belang voor de stabiliteit. Vervolgens worden de metalen profielen op de muren geplaatst en worden er horizontale en verticale lijsten geplaatst. Zo ontstaat er een soort raster. Aan dit raster worden daarna de gyproc platen bevestigd.

Daarna is het tijd voor de afwerking. De naden en schroefgaten zullen namelijk nog zichtbaar zijn en deze worden dan ook weggewerkt. De specialist in jouw regio zal gebruik maken van een speciaal vulmiddel om het plafond egaal af te werken.

Het plaatsen van gyproc in een vochtige ruimte

Wellicht vraag je je af of het mogelijk is om gyproc ook te plaatsen in de badkamer, een ruimte waar het over het algemeen erg vochtig is. Wanneer je een plafond in deze ruimte wilt laten plaatsen, moet er rekening worden gehouden met deze hoge luchtvochtigheid. Daarom zijn er speciale gyproc platen die bestand zijn tegen vocht, dit worden ook wel groene platen genoemd, vanwege de groene kleur. Eerst zullen de metalen profielen geplaatst worden, daarna worden de lichtpunten bepaald zodat deze uit de platen gesneden kunnen worden. Ook kunnen direct de leidingen aangelegd en weggewerkt worden. Plafondplaten worden vervolgens haaks geplaatst op het frame.

Gyproc wand Limburg

Ben je niet op zoek naar een plafond maar wil je een wand laten plaatsen? Ook dat is heel goed mogelijk: er zijn veel specialisten in Limburg die je kunnen helpen met deze werkzaamheden. Het plaatsen van een wand is een van de meest voorkomende gyprocwerken. Je kunt een wand plaatsen tegen een bestaande wand; dit wordt een voorzetwand genoemd. Het is ook mogelijk om een wand te plaatsen om ruimtes opnieuw in te delen; dit wordt een scheidingswand genoemd. Gyproc is eenvoudig te bewerken en is ook geschikt voor schuine wanden en wanden met veel hoeken.

Er worden meerdere methodes gebruikt om de wanden te plaatsen. Hier lees je meer over het plaatsen van zowel een voorzetwand als een scheidingswand.

1: Gyproc voorzetwand

Een voorzetwand plaatsen? Dit wordt meestal geplaatst wanneer je een bestaande muur wilt bedekken. Hierbij zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om de voorzetwand direct op de bestaande muur te plaatsen. DIt gebeurt vrijwel alleen als sprake is van een geïsoleerde muur. Bij deze methode verlies je zeer weinig ruimte. Een andere methode is de voorzetwand in een metalen profiel. Dit wordt gedaan wanneer de wand nog gecombineerd gaat worden met isolatie. Verder kunnen leidingen en andere oneffenheden op deze manier goed weggewerkt worden.

Hoe wordt een gyproc voorzetwand geplaatst?

Een gyproc voorzetwand wordt als volgt geplaatst. Eerst wordt de binnenmuur volledig schoongemaakt door de vakman uit Limburg. Daarna begint hij direct met het het plaatsen van de platen. Hierbij wordt een voorstrijkmiddel gebruikt dat ervoor zorgt de onderlaag meer grip heeft. Een vakman zal eerst de gyprocplaten aftekenen op de muur, om zo de plaats te bepalen. Vervolgens gebruik hij een relait, laser en spandraden om er zeker van te zijn dat de wand recht wordt geplaatst. De wandplaten worden bevestigd met schroeven.

Wordt een voorzetwand met een metalen profiel geplaatst? Dan wordt er eerst een frame geplaatst op de bestaande muur. Vervolgens wordt er, indien nodig, isolatiemateriaal geplaatst en worden eventuele leidingen weggewerkt. Daarna worden de platen op dezelfde wijze geplaatst als bij de directe plaatsing, zoals deze hierboven is beschreven.

2: Gyproc scheidingswand

Een van de gyprocwerken Limburg die je kunt laten uitvoeren is het laten plaatsen van een scheidingswand van gyproc. Het plaatsen van een dergelijke wand wordt toegepast wanneer je een extra kamer wilt maken of een grotere ruimte in meerdere kamers wilt verdelen. Een gyproc scheidingswand is gemakkelijk geplaatst en is daarnaast ook op meerdere manieren af te werken. Je kunt kiezen voor een enkele of dubbele scheidingswand. Een dubbele wand is beter voor geluidswerend en warmte isolatie.

Hoe wordt een gyproc scheidingswand geplaatst?

De vakman maakt eerst een frame: dit kan van hout of van metaal zijn. Daarna wordt de plaats bepaalt waar de wand precies moet komen. Eerst worden er verticale balken geplaatst met een maximale afstand van 60 centimeter. Als er een deur of raam moet worden geplaatst worden er ook horizontale balken geplaatst. Het frame moet altijd waterpas zijn omdat dit achteraf niet meer gecorrigeerd kan worden. De leidingen, elektra en isolatie worden weggewerkt tussen de platen.

Gyprocwerken Limburg uitbesteden: de voordelen

Wellicht weet je nog niet zeker of je de gyprocwerken in Limburg zelf wilt doen of dat je deze wilt uitbesteden. Wanneer je een nieuw plafond wilt of wanden wilt laten plaatsen is het slim om een vakman in te schakelen. Een aannemer doet niet alleen al het werk voor je, maar voorziet je ook van het beste advies. Zo kan hij onder andere aangeven welk type plafond het beste is of welke methode bij het plaatsen van een wand het beste kan worden toegepast. Er zitten een aantal voordelen aan het inschakelen van een vakman:

 1. De gyprocwerken zijn nog sneller voltooid omdat de vakmensen precies weten wat ze doen;
 2. Je hoeft zelf geen materiaal en gereedschap aan te schaffen, dit wordt allemaal meegenomen door de vakmensen;
 3. Je betaalt een verlaagd btw-tarief van 6%;
 4. Je bent verzekerd van een correcte uitvoering en daarnaast ook van hoogwaardige kwaliteit;
 5. Een vakman kan jou ook voorzien van het beste advies over je mogelijkheden.

Verschillende soorten gyprocplaten en de verschillen

Wanneer je je gaat verdiepen in gyprocwerken zul je ontdekken dat je verschillende opties hebt. Zo zijn er meerdere soorten gyproc platen waar je voor kunt kiezen. Er zijn onder andere vochtwerende platen beschikbaar, maar ook platen die extra goede geluidwering geven of juist weer goede thermische eigenschappen bezitten. De vochtwerende platen zijn de juiste keuze voor een badkamer: deze platen herken je aan de groene kleur. Daarnaast zijn ze in de meeste gevallen ook recht afgewerkt.

Gyproc en isolatie: goede combinatie?

Het is zeer gemakkelijk om gyproc te combineren met isolatie. Je kunt onder andere kiezen voor platen waar al isolatie in verwerkt is, maar je kunt de wanden ook combineren met los isolatiemateriaal. Bij scheidingswanden wordt voornamelijk gekozen voor minerale wol, dit vanwege de hoge isolatiewaarde. Er zijn platen met een thermische isolatie beschikbaar; deze gebruik je vaak voor het bekleden van een wand, maar ook bij het plaatsen van een vrijdragend plafond. De achterkant van deze platen bevat isolatiemateriaal. Je betaalt wel meer voor de thermische gyprocplaten, maar je ervaart wel meer wooncomfort.

Hoe kun je gyproc afwerken?

Er zijn meerdere manieren om gyproc af te werken. Dit is dan ook een van de redenen dat gyprocwerken Limburg erg populair zijn. Het is heel goed mogelijk om gyproc platen naadloos en egaal af te werken met een speciaal vulmiddel voor de voegen. Daarna kun je dit opschuren voor een glad resultaat. Vervolgens zijn er heel wat mogelijkheden in het afwerken van de platen. Je kunt ervoor kiezen om de wanden te schilderen, maar behangen en betegelen behoren ook tot de mogelijkheden. Een vakman kan heel veel technieken toepassen voor de afwerking van gyproc. Denk hierbij aan lijmen, voegen en plamuren, maar ook aan schilderen, behangen of betegelen.

Gyproc afwerking: de prijs

Hoeveel je betaalt voor de afwerking van gyproc is afhankelijk van een aantal zaken. In de eerste plaats hangt dit af van de methode die je kiest. Zo is behangen vaak goedkoper: dit kan al vanaf €10 per m2. De prijs hangt ook af van het materiaal dat je gebruikt. Als je gaat behangen en schilderen heb je eerst nog een primer nodig en daarnaast zijn er meerdere soorten behang en verf. Voor vochtwerende verf betaal je meer dan voor een normale muurverf. In onderstaand overzicht zie je staan hoeveel je gemiddeld betaalt voor de afwerking van gyproc:

Afwerking van gyprocGemiddelde prijs per m²*
PlamurenCirca €15,- tot €30,-
SchilderenCirca €30,-
BehangenCirca €10,- tot €20,-

Profiteer van een verlaagd btw-tarief

Wist je dat je profiteert van een groot voordeel wanneer je gyprocwerken Limburg uitbesteedt? Je betaalt in veel gevallen een verlaagd btw-tarief van 6%. Als je zelf aan de slag gaat en het materiaal gaat kopen betaal je gewoon het normale btw-tarief van 21%. Je kunt hier dus flink op besparen als je de gyprocwerken uitbesteedt. Wel is het belangrijk om te weten dat het verlaagde btw-tarief alleen geldt als je aan bepaalde voorwaarden voldoet:

 • De woning moet tenminste 10 jaar oud zijn;
 • Het moet gaan om een privéwoning;
 • De factuur moet direct aan jou gericht zijn.

Een betrouwbare aannemer vinden

Wanneer je graag gyprocwerken in Limburg wilt laten uitvoeren kan het lastig zijn om een goede aannemer te vinden voor de klus. Er zijn heel wat mogelijkheden en je wilt verzekerd zijn van een betrouwbare partij. Kijk bij het vinden van een bedrijf ook naar de keurmerken of een lidmaatschap bij een branche organisatie. Verder kun je ontdekken of een bedrijf een vestigingsattest heeft: hiermee geeft een bedrijf aan over de nodige vakkennis te beschikken. Andere handige tips:

 • Vergelijk prijsvoorstellen van aannemers voor gyprocwerken Limburg en bekijk de voorwaarden;
 • Zoek naar referenties van bedrijven en ontdek of ze de juiste keurmerken en certificaten hebben;
 • Controleer of een bedrijf ingeschreven staat bij een brancheorganisatie.

Voor alle gyprocwerken in Limburg

Het maakt niet uit welke gyprocwerken je wilt laten uitvoeren: er is in Limburg altijd wel een geschikte vakman te vinden die voor je aan de slag kan. Met het inschakelen van een vakman ben je ervan verzekerd dat de werkzaamheden snel wordt uitgevoerd. Er is geen sprake van een lange verbouwing en daarnaast hoef je zelf helemaal niets aan te schaffen. Verder krijg je altijd het advies dat je nodig hebt; over de juiste methode of technieken, maar ook over de afwerking van de gyproc platen. Er zijn genoeg gyproc plaatsers in Limburg waar je terecht kunt voor deze werkzaamheden. Je bent verzekerd van de juist ervaring en het correct uitvoeren van de gyprocwerken.

Wil je besparen? Vergelijk de offertes

Een manier om zo min mogelijk te betalen voor gyprocwerken is door de offertes van meerdere bedrijven te vergelijken. Op deze pagina vraag je eenvoudig en snel prijsvoorstellen aan van bedrijven in de regio Limburg. Je krijgt snel reactie en daarna kun je de verschillende offertes gaan vergelijken. Je bespaart op deze manier tot wel 40% op je gyprocwerken en dat is mooi meegenomen. Je maakt volledig gratis gebruik van deze offertedienst. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van de beste deals en dat jij je gyprocwerken in Limburg voordelig kunt laten uitvoeren door een expert.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden