Gyprocwerken Oost-Vlaanderen: Gyproc plafonds en wanden plaatsen!

Wanneer je een woning gaat verbouwen of restaureren zijn er heel wat manieren waarop je het voor jezelf nog makkelijker kunt maken. Met gyprocwerken zorg je ervoor dat je jouw woning in Oost-Vlaanderen gemakkelijk en snel kunt afwerken. Je kunt niet alleen snel nieuwe wanden plaatsen, maar ook je beschadigde plafond bedekken met nieuwe platen. de platen kunnen vervolgens naar eigen inzicht weer worden afgewerkt. Een vakman kan de platen voegen en plamuren, maar ook schilderen en behangen.

Gyprocplaten zijn gemaakt van gipskarton en zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar. Hier lees je meer over gyprocwerken, hoe het plaatsen van een wand in zijn werk gaat en wat al je mogelijkheden zijn op het gebied van afwerkingen. Natuurlijk kun je hier ook terecht om meer te weten over de prijzen. Want er zijn manieren waarop je flink kunt besparen!

Stappenplan voor scherpe prijsvoorstellen

Wil je verzekerd zijn van de laagst mogelijke prijs voor het uitbesteden van de gyprocwerken in Oost-Vlaanderen? Dan is het slim om de volgende stappen te volgen, zodat je niet onnodig teveel betaalt:

 • Stap 1: Vraag via deze pagina gemakkelijk en snel de offertes aan van meerdere vakmannen in jouw regio, Oost-Vlaanderen.
 • Stap 2: Vergelijk de verschillende prijsvoorstellen die je binnen hebt gekregen. Dit kun je helemaal op je gemak doen;
 • Stap 3: Kies de gyproc specialist die het beste aanbod heeft. Hiermee kun je tot wel 40% besparen op de kosten!

Voordelen van gyproc

Wat zijn de redenen om te kiezen voor gyprocwerken? Dit materiaal is zeer populair als het gaat om verbouwingswerken en renovaties voor woningen in Oost-Vlaanderen. Deze gipsplaat wordt onder andere gebruikt voor het creëren van gipskarton- en gipsvezelplaten. Met deze platen is het onder andere mogelijk om een kamer helemaal mooi af te werken. Dit komt onder andere omdat de platen zeer eenvoudig te bewerken, te zagen en te plaatsen zijn. Vervolgens kun je er, met de toepassing van de juiste pluggen, ook zware voorwerpen aan hangen. De belangrijkste voordelen van gyproc op een rij:

 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Lichtgewicht
 • Duurzaam
 • Perfecte afwerking
 • Geluidsisolerend
 • Brandveilig

Een goede vakman vinden voor gyprocwerken Oost-Vlaanderen

Wanneer je gyprocwerken gaat uitvoeren doe je er goed aan om hiervoor een specialist in te schakelen. En de beste aannemer voor gyprocwerken in Oost-Vlaanderen vind je door het aanvragen van offertes. Je hoeft niet zelf contact te zoeken met verschillende bedrijven in jouw regio. Via deze pagina hoef je alleen het offerteformulier in te vullen. Je krijgt dan binnen afzienbare tijd een aantal scherpe deals van specialisten uit Oost-Vlaanderen en omgeving. Je kunt deze aanbiedingen vervolgens met elkaar vergelijken om zo tot de beste en meest goedkope keuze te komen.

Gyproc vakman Oost-Vlaanderen

Een specialist in gyprocwerken helpt jou in het creëren van mogelijkheden bij het verbouwen van een woning. Hier is het heel gemakkelijk om een ervaren vakman uit Oost-Vlaanderen en omgeving te vinden. Gyproc maakt een verbouwing een stuk makkelijker en daarnaast gaat er ook veel minder tijd verloren. Een aannemer kan zowel plafonds als wanden zeer eenvoudig afwerken. Dit heeft als voordeel dat lelijke wanden of plafonds gemakkelijk weggewerkt worden, maar je kunt met deze platen ook nieuwe afscheidingen maken om ruimtes te verdelen.

Het is ook heel goed mogelijk om gyprocwerken toe te passen bij nieuwbouwwoningen in Oost-Vlaanderen. Omdat je bij een nieuwbouwwoning vaak zelf nog de vloer en de wandafwerking moet regelen, is het heel goed mogelijk om hierbij te kiezen voor gyprocwerken.

De kosten van gyprocwerken

Hoeveel kost het op gyprocwerken te laten uitvoeren? Hierbij heb je vrijwel nooit te maken met een vaste prijs, omdat de prijs altijd van een aantal zaken afhangt. Zo speelt het natuurlijk mee welke soort gyprocwerken je laat uitvoeren. Daarnaast is het goed om te weten welk type plaat je kiest en op welke manier de platen worden afgewerkt. Over het algemeen geldt een gemiddelde prijs tussen de €25 en €70. Een voorzetwand plaatsen heeft een gemiddelde prijs van €25 per m2 en het plaatsen van een plafond kost gemiddeld tussen de €55 en €70 per m2.

Nieuwe wanden laten aanbrengen? Scheidingswanden kosten tussen de €40 en €45 per vierkante meter. De prijzen gaan omhoog wanneer je kiest voor dubbele wanden waar nog isolatie tussen kan worden aangebracht. Ben je benieuwd naar de specifieke prijzen voor de verschillende soorten gyprocwerken? Die vind je in onderstaand overzicht:

Soort gyprocwerkenOmschrijvingGemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafondAfgehangen of vrijdragend plafond€55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswandEnkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie)€40,- tot €45,-
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandEnkele voorzetwand (55mm profielen, 50mm isolatie)€25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwandDubbele voorzetwand (2 gyprocplaten)€30,- tot €35,-

Alles over gyproc plafond Oost-Vlaanderen

Je gebruikt gyproc om ervoor te zorgen dat een plafond mooi en strak wordt afgewerkt. Ziet het plafond er niet meer mooi uit, wil je houten balken wegwerken of geluidsisolatie plaatsen? Dan kun je kiezen voor een gyproc plafond. Het isolatiemateriaal wordt tegen de bestaande structuur aangebracht en daarna afgewerkt met gyproc platen. Ook leidingen kunnen op deze manier worden weggewerkt. Ook verlichting zoals inbouwspots worden eenvoudig en strak weggewerkt met een gyproc plafond.

Er zijn twee manieren waarop een nieuw plafond kan worden geplaatst. Je kunt zowel kiezen voor een afgehangen plafond als een vrijdragend plafond. Meer weten over deze twee methodes? Hier vind je meer informatie.

1) Afgehangen plafond

In de eerste plaats kun je kiezen voor een afgehangen plafond. Bij deze methode worden de gipsplaten direct op de bestaande structuur van het plafond geplaatst. Dit is een vrij betaalbare methode, omdat er niet veel materiaal voor nodig is. Er wordt bijvoorbeeld geen frame gebruikt bij deze methode.

Een afgehangen plafond is een zeer goede keuze wanneer je grote overspanningen wilt overbruggen. Bij een afgehangen plafond is geen frame nodig omdat het op zichzelf een zeer sterk systeem is. Deze methode werkt niet goed wanneer de bestaande plafondstructuur niet waterpas is. Dit kan voor hoogteverschillen zorgen tussen de gyproc platen. Je kunt afgehangen plafonds alleen isoleren wanneer het materiaal tussen houten balken geplaatst kan worden. Ook is isolatie mogelijk als je kiest voor een plaat met een isolerende laag.

Afgehangen plafond: de werkwijze

Hoe wordt een afgehangen plafond geplaatst? Bij deze methode kunnen de gyproc platen direct worden geplaatst op de bovenliggende structuur. Het gaat hierbij meestal om hout of beton. De platen worden vastgemaakt met zowel schroeven als vijzen en pluggen. Vervolgens zullen de schroeven en naden netjes worden afgewerkt met een vulmiddel. Dit zorgt ervoor dat het plafond mooi en strak afgewerkt wordt.

Het is bij deze methode erg belangrijk dat de bovenliggende structuur waterpas is. Wat is de oplossing als dit niet het geval is? In deze situatie wordt een PlaGyp systeem toegepast. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat een profiel op de structuur geplaatst wordt. De platen worden daarna niet aan de bestaande structuur, maar aan de profielen vastgemaakt. Op deze manier is het een sterk systeem dat op de bestaande plafondstructuur is geplaatst.

2) Vrijdragend plafond

Je kunt een vakman in Oost-Vlaanderen ook inhuren om een verlaagd plafond te plaatsen: ook wel een vrijdragend of vals plafond genoemd. Wel is het hierbij een vereist dat de maximale overspanning 5 meter bedraagt. Het frame dat wordt gebruikt is niet zwaar genoeg om een grote overspanning te houden. Gebeurt dit wel, dan is er een kans dat de gyproc platen zullen doorhangen of zelfs breken. Deze methode is wel zeer geschikt voor het aanbrengen van isolatie. Dit kan gemakkelijk tussen de bestaande structuur en het nieuwe frame geplaatst worden.

Vrijdragend plafond: de werkwijze

Hoe wordt een vrijdragend plafond geplaatst? Hiervoor zal de vakman uit Oost-Vlaanderen een frame maken van metaal. Dit frame heeft profiellijsten die maximaal 40 centimeter uit elkaar liggen; zo wordt voldoende stabiliteit gecreëerd. Eerst wordt het metalen frame op de muren geplaatst, daarna volgen de horizontale en verticale lijsten. Dit is een soort raamwerk van metaal: de specialist uit Oost-Vlaanderen zal daarna de gyproc platen aan het frame bevestigen.

De volgende stap is het afwerken van de platen. Hierbij worden naden en schroefgaten weggewerkt met een vulmiddel. Dit zorgt voor een strak en egaal resultaat en biedt de mogelijkheid om een plafond nog verder af te werken.

Kun je gyproc platen toepassen in de badkamer?

Het is goed mogelijk om gyproc platen toe te passen in de badkamer. Hoewel de badkamer een ruimte is waar veel vocht vrijkomt, wordt daar bij het plaatsen van een balkon altijd rekening mee gehouden. Zo wordt er gekozen voor speciale gyproc platen die bestand zijn tegen vocht. Eerst worden de profielen op de bovenliggende structuur bevestigd. Ook worden de lichtpunten bepaald zodat deze direct uit de platen gesneden kunnen worden. Tot slot worden eventuele elektriciteitsleidingen aangelegd. De platen worden daarna zeer strak op het frame geplaatst.

Gyproc wand plaatsen Oost-Vlaanderen

Het plaatsen van een nieuwe wand is een van de meest voorkomende werkzaamheden als het gaat om gyprocwerken. Hierbij heb je meerdere mogelijkheden: je kunt een wand plaatsen tegen een bestaande muur, maar je kunt ook compleet nieuwe wanden plaatsen. Gyproc is heel gemakkelijk te bewerken en daardoor is het voor heel veel wanden geschikt, ook voor wanden met veel hoeken of schuine wanden.

Een vakman uit regio Oost-Vlaanderen kan meerdere methodes gebruiken voor het plaatsen van een nieuwe wand. Zo kunnen voorzetwanden direct op de binnenmuur worden geplaatst, maar ook met metalen profielen. Hier lees je meer over het plaatsen van voorzet- en scheidingswanden.

1) Gyproc voorzetwand

Voordat je een voorzetwand van gyproc gaat laten plaatsen is het belangrijk om te controleren of je muren zijn voorzien van isolatie. Is dit wel het geval? Dan worden de gipsplaten direct op de muur geplaatst. Is dit niet het geval? Dan zal er een andere methode gehanteerd worden, namelijk de methode met een metalen profiel. Hierdoor ontstaat er nieuwe ruimte voor het plaatsen van isolatie en voor het wegwerken van kabels en leidingen.

Alles over een voorzetwand plaatsen

Wanneer een voorzetwand geplaatst wordt door een vakman, zal eerst de binnenmuur goed schoongemaakt worden. Ook wordt er vaak nog een voorstrijkmiddel gebruikt; dit gebeurt voornamelijk als er sprake is van een zuigende ondergrond. Vervolgens worden de gyprocplaten afgetekend op de muur, om zo de plaats te bepalen. Daarna wordt de wand aangebracht met behulp van een relait, laser en spandraden. De wandplaten worden vastgemaakt met schroeven of met L-gips.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als er geen sprake is van isolatie, wordt er gekozen voor een iets andere methode. Hierbij wordt eerst een metalen frame aangebracht op de muur. Daarna zal de vakman isolatiemateriaal aanbrengen en eventueel een dampscherm. Verder wordt de nieuwe wand op dezelfde manier aangebracht als hierboven staat beschreven.

2) Gyproc scheidingswand

Het is ook goed mogelijk om voor een gyproc scheidingswand te kiezen. Hiermee kies je voor een nieuwe wand. Dit is ideaal om een grote ruimte op te splitsen of wanneer je de zolder wilt uitbreiden met een extra kamer. Het plaatsen van een scheidingswand gaat vrijwel altijd gepaard met het plaatsen van een metalen frame of een raamwerk van hout. Het is bij een scheidingswand goed mogelijk om deuren of ramen te plaatsen.

Je hebt bij een scheidingswand te keuze tussen een enkele en een dubbele wand. De meeste mensen in Oost-Vlaanderen kiezen een dubbele wand: hiermee wordt geluid beter geweerd en is er sprake van een betere warmte isolatie. Ook kunnen kabels en leidingen tussen de wanden worden weggewerkt.

Alles over een scheidingswand plaatsen

Wat gebeurt er tijdens het plaatsen van een scheidingswand? In de eerste plaats wordt een frame gemaakt van hout of metaal. Daarna wordt schietlood gebruikt om de plaats te bepalen waar de wand komt te staan. Verder worden verticale balken geplaatst op 60 centimeter afstand van elkaar. Komen er ook deuren? Dan worden er ook horizontale balken gebruikt. Het frame moet waterpas zijn omdat deze achteraf niet meer gecorrigeerd kan worden. Daarom is het belangrijk om een vakman uit Oost-Vlaanderen in te schakelen voor het uitvoeren van deze klus.

Waarom uitbesteden een slimme oplossing is

Wanneer je een nieuw verlaagd plafond wilt laten plaatsen of nieuwe wanden wilt laten afwerken kun je zelf aan de slag. Maar wanneer je verzekerd wilt zijn van een goed resultaat is het belangrijk om een vakman in te schakelen. In de eerste plaats kun je ervan uitgaan dat de gyprocwerken goed worden uitgevoerd en daarnaast kun je ook altijd om advies vragen. Een vakman weet alles over gyprocwerken en ook voor jouw woning in Oost-Vlaanderen is altijd een goede oplossing. Met het inschakelen van een aannemer kies je voor de volgende voordelen:

 • Je hoeft zelf geen gereedschap of materiaal aan te schaffen;
 • Doordat je zelf niets aanschaft, kun je profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6%;
 • De gyprocwerken zijn veel sneller klaar;
 • Met het inschakelen van vakmannen kies je voor ervaring en een mooi eindresultaat;
 • Je krijgt altijd het nodige advies over alle mogelijkheden.

Deze soorten gyproc platen kun je kiezen

Er zijn meerdere soorten gipsplaten waar je voor kunt kiezen bij gyprocwerken. Zo zijn er altijd de standaard gyproc platen, maar je kunt ook kiezen voor platen die vochtwerend zijn of extra geluidswerend zijn. Ook zijn er platen die een goede thermische isolatie bieden. Voor gyprocwerken in de badkamer kies je het beste voor de vochtwerende platen. Deze platen kun je herkennen aan de groene kleur en de rechte afwerking.

Alles over gyproc en isolatie

Het is algemeen bekend dat gyproc goed samengaat met isolatie. Bij het plaatsen van een scheidingswand wordt vaak gekozen voor minerale wol, vanwege de goede isolatiewaarde. Je kunt ook kiezen voor gyproc platen met een thermische isolatie. Deze platen worden vaak gebruikt om een wand te bekleden of bij het plaatsen van een vrijdragend plafond. Aan de achterzijde van de platen zit isolatiemateriaal. Thermische gyprocplaten zijn wel duurder dan standaard platen, maar ze zijn wel bevorderlijk voor het wooncomfort.

Afwerkingsmogelijkheden van gyproc

Gyproc is een zeer populair materiaal in Oost-Vlaanderen en dat komt voornamelijk omdat het zeer gemakkelijk te bewerken is. Je kunt ervoor kiezen om de platen te plamuren zodat er een glad resultaat ontstaat, maar je kunt de platen vervolgens ook schilderen of behangen. Daarnaast is ook betegelen mogelijk. Houd er wel rekening mee dat er bij schilderen en behangen eerst een primer moet worden aangebracht. Je kunt bij een vakman in Oost-Vlaanderen terecht voor de volgende afwerkingstechnieken:

 • Lijmen
 • Voegen
 • Plamuren
 • Schilderen
 • Behangen
 • Betegelen

Kosten gyproc afwerken

Hoeveel je betaalt voor de afwerking van de gyproc platen is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is het goed om te weten dat er meerdere methodes mogelijk zijn. Behangen is met gemiddeld €10 per m2 de goedkoopste optie. Schilderen kan ook betaalbaar zijn, maar het is vooral afhankelijk van het soort verf dat je kiest. Ga je voor een vochtwerende verf? Dan is de kans groot dat je meer betaalt dan voor een normale muurverf. In de onderstaande tabel vind je een duidelijk overzicht van de gemiddelde kosten voor de afwerking van gyproc:

Afwerking van gyprocGemiddelde prijs per m²*
PlamurenCirca €15,- tot €30,-
SchilderenCirca €30,-
BehangenCirca €10,- tot €20,-

Profiteer van verlaagd btw-tarief

Wist je dat je met het uitbesteden van gyprocwerken Oost-Vlaanderen een verlaagd btw-tarief betaalt? Wanneer je woning tenminste 10 jaar oud is, een privéwoning is en de factuur aan jou gericht is, kun je hier gebruik van maken. Er zijn een aantal renovatiewerken die onder het verlaagde btw-tarief vallen. Denk hierbij aan aanbrengen van wandbekleding, isolatiemateriaal, schilderwerken en behangen. Je betaalt een verlaagd btw-tarief voor arbeidskosten en materiaalkosten. Als je zelf het materiaal koopt moet je het normale btw-tarief betalen.

Een betrouwbare aannemer vinden

Wanneer je gyprocwerken wilt gaan laten uitvoeren, kan het lastig zijn om de juiste aannemer te vinden. Er zijn waarschijnlijk heel wat bedrijven in Oost-Vlaanderen waar jij terecht kunt. Om er zeker van de zijn dat je een betrouwbare partij inschakelt voor je klus, kun je gebruik maken van de onderstaande tips:

 • Vraag offertes aan bij bedrijven in Oost-Vlaanderen en vergelijk deze met elkaar;
 • Zoek referenties op van de bedrijven en ga na of ze over keurmerken of andere certificaten beschikken;
 • Controleer of een bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie.

Je gyprocwerken in Oost-Vlaanderen uit laten besteden brengt heel wat voordelen met zich mee. In de eerste plaats kun je er zeker van zijn dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van een goed en strak resultaat. Ga je zelf aan de slag? Dan is de kans veel groter dat er fouten worden gemaakt of dat je minder tevreden bent met het eindresultaat. Een ander groot voordeel van een expert inschakelen is dat je zelf geen materiaal of gereedschap hoeft te kopen. Verder heeft een vakman veel verstand van gyprocwerken. Hij kan je voorzien van het beste advies met betrekking tot de gyprocwerken in jouw woning of kantoor.

Vergelijk gratis offertes

Wil je een ruimte opdelen in meerdere kamers of ga je eindelijk werk maken van de plannen die je hebt met de zolderkamer? Kies dan voor een goede vakman uit Oost-Vlaanderen die jou kan helpen met het realiseren van alle gyprocwerken. Je bent niet alleen zeker van kwaliteit, maar ook van snelle werkzaamheden en een strak eindresultaat. Verder kun je er nog voor kiezen om de platen ook af te laten werken, maar je kunt deze werkzaamheden ook zelf op je nemen. Of je nu een nieuw plafond wilt laten plaatsen of meerdere scheidingswanden op zolder? Voor alle gyprocwerken is een expert te vinden!

Je kunt optimaal op de kosten besparen door hier het offerteformulier in te vullen. Je krijgt dan snel meerdere prijsvoorstellen met scherpe prijzen van specialisten uit Oost-Vlaanderen en omgeving. Dit geeft jou de mogelijkheid om tot wel 40% te besparen op de kosten voor je gyprocwerken. Je maakt helemaal gratis gebruik van deze dienst, en dat is extra mooi meegenomen. Kies voor betaalbare gyprocwerken en contacteer gemakkelijk meerdere specialisten in de omgeving van Oost-Vlaanderen.

Copyright © 2021 Spanplafond. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden